Śniadanie = obiad . U mnie tak to wygląda, ale w weekend śniadanie rodzinne = bezcenne. Wtedy jajka na miękko lub na twardo z majonezem i szczypiorkiem, lub twarożek z szczypiorkiem lub pasta z makreli lub jajecznica.
Ale codziennie obowiązkowo przed obiadem(więc można zaliczyć to jako śniadanie)herbata z łyżeczką suszonych malin..mmmm...pychota.
"zasieki" z parówek w sosie z cebuli, czosnku, smażonych kiełków fasoli i adżiki ( sprzątanie lodówki) i chleb, kawa i zielona herbata z płatkami róż...
zjadlam: troche smazonego makaronu z jarzynmi, slodkie japonskie kluski na parze (dim sum zdaje sie o ile nie zapomnialam nazwy) do trgo miseczke zupy miso z dodatkiem swiezych jarzyn i kluseczek z tofu. Mari probowalam tez kim chi smaczne sa te kiszonki! Ale na targu maja zapach pomiedzy kiszona kapusta a zepsutym czyms - to ostatnie moze byc smrodem odpadkow.:-)
hmmm mial byc omlecik cieniutki z nadzieniem z pieczarek i pora...+ kilka kromek chlea, ale kolo omletu to nawet nie lezalo,:(( ale smaczne wyszlo, nawet
Ja dziś się sniadaniowałam z moim chłopcem: herbatka z cytrynką, bułeczki i chlebek z makiem, twarożek, papryka czerwona, rzerzucha, ogóreczek, cebulka, serek żółty i szyneczka.
u mnie dzis na sniadanko: leniwe ponieszanie salatkowe, z sałaty wloskiej, twarogu, pomidora i grzanek malutkich z patelni, wymieszane z odrobina oliwy i jogurtem
Grzaneczka z serkiem czosnkowym, plasterek pomidora i szyneczka z lap-pol:) Do tego ogromny kubek zbożowej kawy z nieprzyzwoita ilością mleka:) Nie jest to co prawda super dietetyczne śniadanie( serek czosnkowy jest bardzo tłusty),ale bardzo często to jedyny posiłek na jaki moge sobie pozwolic w ciagu całego dnia
ja spałaszowałam dzis sałatke z roznosciami, na ktore tym razem sie zlozyly: wymieszana salata zielona i wloska, kawałek pomidora, jakas wedlina, serek wiejski, patelniowe grzanki (nawet mi sie udalo ich tym razem nie spalic za bardzo;)i troche oliwy i koperku.
a na drugiej sniadanie byl jogurt zmiksowany malinami i jezynami
Na śniadanie dzisiaj sałatka z ryżem, kukurydzą, papryka itd. z chlebem razowym i zielona herbata, na drugie śniadanie bułka z makiem, wędliną i pomidorem i herbata znowu zielona.
Zapraszam do nowego wątku:)
Ja zaraz spałaszujęn grzankę z pomidorami i czosnkiem;)
A ja zrobie sobie jajecznice z kiełbaską,bo już ona chodzi koło mnie drugi dzień.
1sze śniadanko- jajecznica z 2 jaj na maśle, 2 kawałki chleba + 1 KAWAŁEK CHLEBA Z POWIDŁAMI ;]
2gie śnidanie - budyń malinowy
bułeczka wieloziarnista z masełkiem, kawałek ciasta z owocami, herbata rumiankowa
kawa, chleb razowy z pastą z pestek dyni + kiełki
Śniadanie = obiad . U mnie tak to wygląda, ale w weekend śniadanie rodzinne = bezcenne. Wtedy jajka na miękko lub na twardo z majonezem i szczypiorkiem, lub twarożek z szczypiorkiem lub pasta z makreli lub jajecznica.
Ale codziennie obowiązkowo przed obiadem(więc można zaliczyć to jako śniadanie)herbata z łyżeczką suszonych malin..mmmm...pychota.
Cjlebek z ółtym serem, pomidorem i cebulka, herbata z cytryna
omlet z białek z otrębami
sok pomarańczowy, jogurt naturalny z nasionami, grahamka z pomidorem
sałatka pomidorowo ogórkowo cebulowa + kanapki z szynką
Chleb z pasztetem domowym i herbata
wlasnorecznie ukrecony jogurt bananowy
kawa, sok pomarańczowy, jogurt naturalny z pestkami dyni
grzanki z masłem i sok pomidorowy
kawa, sok pomarańczowy, owsianka z rodzynkami, banan
musli z truskawkami i jogurtem
Nie mam chleba i nie chce mi sie isc do sklepu wiec zjem platki sniadaniowe z mlekiem a potem kawalek pizzy bo mi zostal z kolacji :D
pizza na śniadanie, popieram ;) uwielbiam taką wczorajszą zimną
u mnie: kawa, sok pomarańczowy, jogurt z bananem, rodzynkami, orzechami, maca z masłem orzechowym
U mnie pomidorki koktailowe , ser biały i grzanki + wielki kubek kawy zbozowej
kawa, sok pomarańczowy, owsianka z daktylami i pestkami słonecznika
Chleb z nuttella i herbata
pasta jajeczna , clebek razowy( własny)+ herbata malinowa
kawa, sok pomarańczowy, grahamka z pomidorem i kiełkami
Biały ser i bułka z masłem
kawa, gofry z jogurtem truskawkowym
bułka poznańska z szykówką, żołtym serem , jajem gotowanym, pomidorkiem i sosem czosnkowym + herbata z cytryną
u mnie jajka na miekko z kromkami z twarozkiem szczypiorkowym i herbat z cytryna
Chlebek razowy z masłem i ser żółty
Chleb z wedlina, pomidorem i cebula, herbata
Wczoraj jajka po wiedeńsku i bagietka, dzisiaj grzanki z pomidorem... uwielbiam:)
Wczorajsza pasta jajeczna z chlebem
Kanapki z wędzonym łososiem
kawa, domowe batoniki owsiano-bananowe
Bułka z masłem, pomidorowym serkiem, na wierzch ćwiartka jajka na twardo,ogórek kiszony i papryka.Wszystko posypane ziołową solą.
Chrupięca bułeczka z serkiem typu włoskiego z ziołami ( Warmia robi) na to pomidor i cebula mniam
http://wielkiezarcie.com/recipe22959.html + kawa inka z mlekiem
jajecznica na boczku, chlebek z masełkiem, herbata
Chleb z koncentratem pomidorowym i cebula, herbata
Dziwny zbieg okoliczności , jeszcze jedno śniadanie i zmieniam wszystkie zamki w drzwiach ;)
tzn ?
Kanapki z kiełbasa krakowską + herbata
1. pół wędzonej makreli
2. kanapki z serekiem czosnkowym i zielonym ogórkiem
Ja też dziś pałaszuję makrelkę wędzoną.
kawa, chleb z serkiem ziołowym, jabłko, ciasteczka cantucci z migdałami
Pasta z białego serka i sledzia w pomidorach, do tego graham z masłem i kubek herbaty malinowej
kawa, wczoraj upieczone pierniki, jabłko, serek z rodzynkami i płatkami migdałowymi
Kaszanka ..swojska... pysznaaaaaaaa................... do tego kromka świeżego chleba + kubek gorącej herbaty z cytryną
Tineczko, nie patrz ;) ;)))))))))))))))))
Luby dziś zrobił śniadanie:
Zaraz padne z zazdrosci!
Gratuluje Lubego i tego, ze mial dzis rano czas zrobic dla ciebie sniadanie.
Kanapki z margaryną, białym serem, jajkiem, pomidorem i cebulą.
Bochenek gorącego chleba - sam środek bez skórki, 1 litr cherbaty czarnej z syropem owocowym i 2 plasterkami cytryny .
Słodka bułka z masłem osełkowym i konfiturami babuni , kubek ciepłego mleka pełnotłustego z grubym kożuchem.
płatki wielozbozowe jogurtowe JUSTFIT z mlekiem
Kasza manna na mleku pełnotłustym ( bez dodatku cukru)
kawa, kawałek piernika upieczonego wczoraj, jabłko
Chleb z szynkowa i serkiem czosnkowym, herbata
Jajecznica na maśle , cleb razowy i kubek kawy inki
"zasieki" z parówek w sosie z cebuli, czosnku, smażonych kiełków fasoli i adżiki ( sprzątanie lodówki) i chleb, kawa i zielona herbata z płatkami róż...
Kiełbasa litewska na ciepło , musztarda rosyjska, chleb staropolski , masło osełkowe duńskie, herbata czarna cejlońska z zieloną cytryną i cukrem trzcinowym.
Jajeczko gotowane na miękko + chlebek razowy" 7ziaren "+ rzeżucha + zielona herbatka...
Sałątka z zupek chinskich (zostala z kolacji), chlebek z serkiem czosnkowym, pomidorem i cebulka, herbata
zjadlam: troche smazonego makaronu z jarzynmi, slodkie japonskie kluski na parze (dim sum zdaje sie o ile nie zapomnialam nazwy) do trgo miseczke zupy miso z dodatkiem swiezych jarzyn i kluseczek z tofu. Mari probowalam tez kim chi smaczne sa te kiszonki! Ale na targu maja zapach pomiedzy kiszona kapusta a zepsutym czyms - to ostatnie moze byc smrodem odpadkow.:-)
kawa, kilka piernikow, batoniki zbozowe w czekoladzie
Kanapki z żółtym serem i pomidorem , do tego kubek gorącej herbaty malinowej
Chlebek turecki z masłem duńskim, konfitura z czarnej jagody niezmodyfikowanej genetycznie, kawa zbożowa czarna bez cukru.
chleb z margaryną, twarogiem ze szczypiorkiem i tuńczykiem
Chleb z mielonka i ogorkiem kiszonym, herbata
chleb z domowym dżemem truskawkowym, kakao
Graham z masłem , pomidory, ogórki , ser żółty i kiełbasa swojska , oczywiście kubek gorącej herbaty z cytryną
Chleb z szynka pomidorem i szczypiorkiem, herbata
Tosty z salami, zółtym serem, szczypiorkiem oraz majonezem i ketchupem, herbata
serek kanapkowy z kiełkami i kawa.
kawa, kakao, chleb z domowym dżemem truskawkowym
Jogurt z pomidorem, czerwoną cebulą, papryką i kiełkami :)
u mnie od kilku dni regularnie: kakao, chleb z dżemem truskakowym :)
Cieniutko pokrojone plasterki baleronu kujawskiego , chrzan ze śmietaną, ser pleśniowy Turek z żurawiną , chleb baltonowski , masło duńskie, herbata czarna z zieloną cytryną , cukier trzcinowy ;)
kawa, dużo serka homo naturalnego, posłodzonego miodem
jajka na twardo , na ciemnym chlebku z masłem , posypane szczypiorkiem + kawa inka z mlekiem
właśnie skończyłam wcinać obwarzanki z makiem i mleko do tego
Tosty z masłem i pomodorem + kubek herbaty z cytryną
u mnie razowiec z masłem i pomidorem :) plus świeżo zmielony kolorowy pieprz i sól
no i kawa
hmmm mial byc omlecik cieniutki z nadzieniem z pieczarek i pora...+ kilka kromek chlea, ale kolo omletu to nawet nie lezalo,:(( ale smaczne wyszlo, nawet
pozdrawiam
ważne że smakowało! :)
u mnie kawa, owsianka z miodem
Chleb ze swojską pasztetową + kubek herbaty cytrynowej
Kanapki z serkiem jogurowym i szynka, z zoltym serem i ketrchupem, herbata
Ja dziś się sniadaniowałam z moim chłopcem:
herbatka z cytrynką, bułeczki i chlebek z makiem, twarożek, papryka czerwona, rzerzucha, ogóreczek, cebulka, serek żółty i szyneczka.
Na życzenie synów jajka na miękko z chlebem z margaryną
kawa, chleb razowy z miodem
Kanapki z szynka, pomidorem i szczypiorem
musli z jabłkami + chude mleko
Parówki na ciepło z ketchupem, chleb i herbata
u mnie tylko kawa, przejadłam się na noc
u mnie druga szklanka soku pomidorowego:)))
Chleb z przysmakiem choc wcale nie byl smaczny ;)
haha :) stał przy smaku, ale widocznie odległość była zbyt duża ;)
kakao, chleb z domowym dżemem truskawkowym
Użytkownik holly napisał w wiadomości:
> haha :) stał przy smaku, ale widocznie odległość była zbyt duża
> ;)
Pewnie tak :)
Chleb z pasztetem (domowym)
Chleb z serkiem biszkoptowym i herbata z sokiem malinowym
Jajecznica z grzybkami + bułka z masłem
omlet grzybek z jablkami :-)
chleb z margaryna i pastą z sera białego, ryby w sosie pomidorowej i młodej cebulki ze szczypiorkiem.
u mnie dzis na sniadanko: leniwe ponieszanie salatkowe, z sałaty wloskiej, twarogu, pomidora i grzanek malutkich z patelni, wymieszane z odrobina oliwy i jogurtem
pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/recipe37118.html pycha :)) do tego plasterki szynki :)
kawa, owsianka z miodem
Chleb z wedlina i wczorajsza sałatka z kolacji http://wielkiezarcie.com/recipe30619.html , herbata
Chlebek z masłem , białym serkiem i dżemem truskawkowym + kubek mleka:))))))))))))))
Chleb z szynka, herbata i szybko kawa :)
Bułka z masłem i śledzie marynowane
Grzaneczka z serkiem czosnkowym, plasterek pomidora i szyneczka z lap-pol:) Do tego ogromny kubek zbożowej kawy z nieprzyzwoita ilością mleka:) Nie jest to co prawda super dietetyczne śniadanie( serek czosnkowy jest bardzo tłusty),ale bardzo często to jedyny posiłek na jaki moge sobie pozwolic w ciagu całego dnia
Kanapki ze swojską kiełbasą + herbata z cytryną
Chleb z szynka i zielonym czosnkiem, herbata
Chleb z serkiem chrzanowym i herbata
Sałatka grecka + sok pomarańczowy
Bułeczki z dzemem i herbata
Chleb, margaryna, serek ze szczypiorkiem, ogórek, pomidor i cebula.
Pasta z twarożku i makreli w pomidorach + chleb
CHleb z serkiem chrzanowym lub cebulowym posypane rzezucha i herbata
kawa, po kawałku piernika i makowca, jabłko
Reszta sałatki z kurczakiem wedzonym , do tego pieczywo i herbata
Chkeb z szynka i ogorkiem zielonym, herbata
Chleb z masłem i pomidorami:)
A ja dziś zjadłam jajko na miękko i wielkanocną dekorację ( czyli rzeżuchę)
CHleb z dzemem i herbata
Activia naturalna, zielona h. z pigwą, na drugie wszamie połowe makreli :D
Chleb z domowym pasztetem, herbata
sałatka z pomidorów i grzanki z masłem
kawa, chleb wiejski z masłem i ogórkiem
My dalej chleb z domowym pasztetem i herbata
Chleb z serem ze szczypiorkiem a dzieci parówki.
Grzanki z serem żółtym
kawa, grahamka z żółtym serem i ketchupem
galaretka z kurczaka
Ja jadłam jajka na miękko i chleb zmasłem i pomidory, a luby kiełbasę grzaną.
Dzisiaj chlebek razowy ( własny) z masłem i białym serem , do tego kubek kawy inki z mlekiem
płatki kukurydziane z jabłkami + mleko
Chleb z smietankowym serkiem, podor i gruby szczypior, herbata
kawa, sok pomarańczowy, jogurt z kulkami czekoladowymi
na drugie śniadania wycisnęłam świeży sok z pomarańczy i grejfruta..pyszotka:))
przeprosiłam się z jajecznicą :) ( na masełku, ze szczypiorkiem) ... znaczy- idzie lato !!!! :P
Użytkownik agik napisał w wiadomości:
> przeprosiłam się z jajecznicą :) ( na masełku, ze szczypiorkiem) ...
> znaczy- idzie lato !!!! :P
mnaim mniamm, jutro ja zrobie sobie jajecznice!!
A ja dziś jadłam chleb z serkiem philadelphia z kiełkami rzodkiewki i z pomidorem.
Bułka z masłem i dżemem z czarnej porzeczki, jutro jajecznica:)
A ja dzis rano jadłam pastę z jaja na twardo, majonezu, rzodkiewki , ogórka i szczypiorku na chlebku z masłem i sałatą. Mniam.
Styropian ( wafle ryżowe) z twarożkiem- ja z pomidorem i kiełkami , luby z ananasem.
Buła z ziarenkami, z masłem i wędzoną makrelą.
Jajko na miekko i bagietka z masłem
Chleb z dzemem a syn z nutella
Drożdżowe ze sliwkami i mleko
Paluch z ziarenkami i z masłem i cienka kiełbaska z musztardą.
Zupa mleczna z płatkami górskimi , bułka mleczna z dżemem aroniowym , kawa czarna, kawałek sernika wiedeńskiego
Chleb z pasztetem, herbata
kawa, kakao, chleb razowy z masłem i domowym dżemem truskawkowym
jajecznica z 3 jaj (od babci ze wsi ;p ), polowy pomidora, 4 plastrw chudej szynki :) i jogurt jogobella light
Ja jadłam dziś pyszne paluchy z ziarenkami z twarożkiem i rzodkiewką i szczypiorkiem+ herbata z cytryną. Mniam okrutne :)
kawa, kakao, garść orzechów i nasion
Jajecznica z pomidorami , na bekonie, bułki kajzerki, ser pleśniowy z borówkami , kakao
Gotowane nerki wieprzowe+ chleb
Kanapki z masłem , białym serem i pomidorem + herbata
Jajecznica na maśle, posypana szczypiorkiem + herbata z cytryną
Chleb z masełkiem i rzodkiewka, herbata
ja spałaszowałam dzis sałatke z roznosciami, na ktore tym razem sie zlozyly: wymieszana salata zielona i wloska, kawałek pomidora, jakas wedlina, serek wiejski, patelniowe grzanki (nawet mi sie udalo ich tym razem nie spalic za bardzo;)i troche oliwy i koperku.
a na drugiej sniadanie byl jogurt zmiksowany malinami i jezynami
pozdrawiam
Chleb z masłem i pomidorem, kawa i herbata z cytryną
Dwa talerze ambrozji .
dzis rano tabliczkę czekolady
...to wyżej to nie ja napisałam. Tylko mój wyrzut sumienia
To samo co wczoraj .
U mnie dzis byly jajka prawie na mietko (prawie bo troche nie wyszly) + sałatka z sałaty i grzanek i pomidora
twarożek z zieloną cebulą , rzodkiewką + do tego kajzerka i pomidorki
matko , ale pojadłam , 4 pomidory 1 cebula i duzy ogóras zielony , troszkę czosnku , soli i pieprzu, wszystko wymieszane z jogurtem... ależ pyszne:))
pol ogorka surowego i kromka chleba z maslem
Chyba się uzależniłam od pomidorów:))) a więc na sniadanko zjadłąm sałatkę z tychże z cebulką , do tego razowy chlebek..mniammm
Chleb z pasztetem i herbata
Chleb z serkiem smietankowym, pomidorem i szczypiorkiem, herbata
1/2 makreli wędzonej, 2 ogorki kiszone, łyżeczka chrzanu + 0.5 l zielonej malinowej herbaty
reszta sałaty z kolacji , dokriłam tylko pomidora...:D
Chleb z wedlina i chrzanem, herbata
Dzisiaj , kanapki z masłem , białym serem i dżemem truskawkowym + kubek chudego mleka.
Malutka kromeczka chleba z szynka zeby zostalo duzo miejsca na kapuste z obiadu :D
Parówki. Dzieci tym razem mnie zaskoczyły bo nie chcieli z keczupem czy musztarda tylko z kiszonym ogórkiem i marynowaną papryką - wymieszane razem:)
Zdecydowanie jajko sadzone na bekonie - pychotka;)!
Pyszna wędzona makrela , do tego grzanki z masłem i kubek herbaty
Zjadłam swieze pyszniutkie buleczki z masłem
Sałatka z pomidorów, cebulki zielonej i ogórków z jogurtem + bułka z masłem
Chleb z dzemem i herbata
Truskawki ze smietaną:)
Kanapki z twarozkiem i pomidorami.
Chleb z miodem i herbata
Na śniadanie dzisiaj sałatka z ryżem, kukurydzą, papryka itd. z chlebem razowym i zielona herbata, na drugie śniadanie bułka z makiem, wędliną i pomidorem i herbata znowu zielona.
Chleb z serkiem smietankowym i zielonym ogorkiem, herbata
Karajanka- pomidor, rzodkiewka, ogórek, szczypiorek, koperek, bazylia wymieszane z jogurtem.
kawa, kefir, ciasteczka z otrębami
Chleb z masłem i rzodkiewka, herbata
Chleb z serkiem smietankowym, szynka, ogorkiem zielonym i rzodkiewka, herbata
Biszkopty i kawa z mlekiem..
Pomidory z cebulka w smietanie i bułka z masłem, herbata
Chleb z masłem i rzodkiewka
pól makreli, 3 jaja smazone na mleku z 4 plasterkami drobiowej polędwicy i 1/2 l zielonej herbaty z cytryna ;] PROTAL ;]
Chleb z serkiem biszkoptowym i herbata