Forum

Kuchenne porady

zapytanie o matę pod masę cukrową

  • Autor: 3majsiemaja Data: 2010-02-19 11:30:09

    Witajcie, znowu ja zawracam Wam głowy...
    Zastanawiam się nad zakupem specjalnej maty do wałkowania masy cukrowej.

    htpp://www.pan-centrum.pl/produkt,Mata_do_rozwałkowywania,94,2634.html

    i stąd moje zapytanie, czy ktoś z Was, drodzy Wżetowicze posiada takową i czy jest godna polecenia.
    Chodzi mi najbardziej o to czy rzeczywiście nic się do niej nie przykleja.
    Pozdrawiam serdecznie.l

  • Autor: Beata500 Data: 2010-02-19 11:36:31

    Próbowałam uaktywnyć,ale mozilla nie chciała mi go otworzyć,mimo,że był aktywny.

  • Autor: Dorotaxx Data: 2010-02-19 11:41:31

    Mnie tez wyskakiwał jakiś błąd

  • Autor: Dorotaxx Data: 2010-02-19 11:41:03

    http://www.pan-centrum.pl/produkt,Mata_do_rozwalkowywania__,94,2634.html

    Nie pomogę bo nie posiadam takiej maty

  • Autor: 3majsiemaja Data: 2010-02-19 11:44:08

    Dorotki, a Ty też musisz podsypytać  tak bardzo dużo mączki, by się nie przyklejało?
    Czy tylko ze mnie taka sierota?
    To dość kłopotliwe i, jak dla mnie trochę nieapetyczne...
    (staram się jak najwięcej usunąć pędzelkiem, ale z pod spodu to do końca niemożliwe...)

  • Autor: Dorotaxx Data: 2010-02-19 11:47:35

    Bardzo dużo nie sypię
    Jesli masz  problem z maką to posmaruj blat plantą

  • Autor: 3majsiemaja Data: 2010-02-19 12:16:35

    właśnie skończyłam robić z 1/2 porcji.
    Jak posmarowałam Kasią (koniecnie plantą?) i wałek i blal - rozmiękczyło mi mase, musiałam jeszcze raz ugniatać dodając pudru, a potem na posmarowanym blacie leciutko podsypałam mączką i było lepiej.
    żobaczymy, jak będzie nastętnym razem.
     (a wtedy to rzeczywiście wina ilości żelatyny, tym razem masawyszła bez problemu, gdy wzięłam łyżeczki posrednie...)
    Dziękuje. pa

  • Autor: Dorotaxx Data: 2010-02-19 20:07:19

    Użytkownik 3majsiemaja napisał w wiadomości:
    > właśnie skończyłam robić z 1/2 porcji.Jak posmarowałam Kasią (koniecnie
    > plantą?) i wałek i blal - rozmiękczyło mi mase, musiałam jeszcze raz
    > ugniatać dodając pudru, a potem na posmarowanym blacie leciutko podsypałam
    > mączką i było lepiej. żobaczymy, jak będzie nastętnym razem.  (a
    > wtedy to rzeczywiście wina ilości żelatyny, tym razem masawyszła bez
    > problemu, gdy wzięłam łyżeczki posrednie...)Dziękuje. pa

    Lepsza jest Planta bo ma biały kolor .
    Faktycznie moze trochę rozmiękczyć masę .

    Ciesze się,że tym razem masa wyszla .
    śmigam do kuchni .Mam do skończenia tort a ja siedzę i czytam wż  -_-

Przejdź do pełnej wersji serwisu