Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Sen..macie pomysły?

• Autor: aleczka Data: 2010-02-20 13:02:19

Witajcie..śniło mi się dziś tak...idę sobie przez łąkę...ze starszą kobietą(taka babcia)...w pewnym momencie dochodzimy do drogi,takiej polnej,piaszczystej..po drugiej stronie widzę..na środku pola stoi stara kuchnia węglowa(taka metalowa,na nóżkach,na górze ma dwie płyty rzeliwne z dwoma kompletami fajerek).nieco dalej lodówka....w pewnym momencie ta babcia zaczyna kopać pod jakimś krzakiem ziemie...a ja zaglądam do kuchni przez drzwiczki od dokładania drewna i widzę w niej w popiele dwie pary czarnych,lakierowanych butów -pantofle ze szpicem i na małym obcasiku...zanim sie obudziłam to zdążyłam jeszcze pomyśleć.."o znowu buty"...ki czort?

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-02-20 13:26:09

Buty we snie oznaczaja podroz, biale na slub , czarne na pogrzeb.

• Autor: aleczka Data: 2010-02-20 13:38:35

o nie...a kuchenka?zwłoki po kremacji???matko...

• Autor: Zbyh 1 Data: 2010-02-20 16:22:40

Kuchenka do przygotowania bigosu na stypę a lodówka do schłodzenia wódki, bo ciepła wódka jest bleee:))

• Autor: bahus Data: 2010-02-20 17:26:22

Użytkownik Mama Rozyczki napisał w wiadomości:
    > Buty we snie oznaczaja podroz, biale na slub , czarne na pogrzeb.

żółte do pubu na piwo...te śnią mi się najczęściej..,.
    Bahus

• Autor: agus2404 Data: 2010-02-20 19:40:32

buhahahaha..
    Bahus, jestes jednorazowy :)))

• Autor: mniamtom Data: 2010-02-20 16:36:47

Użytkownik aleczka napisał w wiadomości:
    > Witajcie..śniło mi się dziś tak...idę sobie przez łąkę...ze starszą
    > kobietą(taka babcia)...w pewnym momencie dochodzimy do drogi,takiej
    > polnej,piaszczystej..po drugiej stronie widzę..na środku pola stoi stara
    > kuchnia węglowa(taka metalowa,na nóżkach,na górze ma dwie
    > płyty rzeliwne z dwoma kompletami fajerek).nieco dalej lodówka....w
    > pewnym momencie ta babcia zaczyna kopać pod jakimś krzakiem ziemie...a ja
    > zaglądam do kuchni przez drzwiczki od dokładania drewna i widzę w niej w
    > popiele dwie pary czarnych,lakierowanych butów -pantofle ze szpicem i
    > na małym obcasiku...zanim sie obudziłam to zdążyłam jeszcze

> pomyśleć.."o znowu buty"...ki czort?

Szkoda ,że nie zapytałaś babci czego szukała w ziemi pod krzakiem , bo to wiele by wyjaśniało.

Dla mnie opisany sen oznaczać może obawy właściciela przed bankructwem dużej hurtowni obuwia .

• Autor: aleczka Data: 2010-02-20 17:53:21

nie zapytałam...ale cos mówiła,że tu ziemia do kwiatków jest lepsza...ale dlaczego były dwie pary tych butów?

• Autor: tineczka Data: 2010-02-20 18:11:11

Aleczko, skarbie, zanim amatorzy zaczna Ci tlumaczyc sen radze  pomyslec pozytywnie. Marz: pojedziesz na dwutygodniowa wycieczke na wspaniale wakacje i bedziesz tanczyla najpierw w tych butach z wysokim obcasem, a potem zmienisz na te z nizszym, bo nozki obolale od tancowania:) W tym czasie babunia zajmie sie ewentualnym ogrodkiem i utrzyma cieplo w domu.........
    Pozdrawiam:)

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-02-20 20:29:56

Użytkownik mniamtom napisał w wiadomości:

> Dla mnie opisany sen oznaczać może obawy właściciela przed bankructwem
    > dużej hurtowni obuwia .

• Autor: Iloria Data: 2010-02-20 23:33:29

Podpinam się pod ciebie bo juz nie wiem pod kogo powinnam :P
    Dobrych kilka lat temu baaardzo często sniły mi sie piekne konie. Zazwyczaj galopowałam na nich po łąkach. To były naprawdę wspaniałe sny... ten wiatr we włosach ach... szkoda, że nigdy tego nie doświadczyłam w realu. :) Sny z końmi miałam tak często, że zaczęłam zastanawiać się co one oznaczają... może jakieś tajemniecze przesłanie czy coś? Gdy na urodziny dostałam Sennik byłam szczęśliwa jak nigdy :D Okazało się, że tych znaczeń jest strasznie dużo. A to biały koń, a to czarny, galopujący, gryzący,  brudny, śmierdzacy, pachnący itd itp. Czytała czytałam aż wkońcu przestałam śnić o koniach... :( Skończyły się te wspaniałe sny. Co prawda ten sennik jeszcze nie raz by mi się przydał ale już do niego nie zaglądam. Szkoda sobie psuć frajdy z marzeń :) A jeśli przeczytasz, że dany sen jest zapowiedzią czegoś przykrego? Ech... chyba lepiej tego nie wiedzieć i nie martwić się na zapas. :)
    Pozdrawiam i życzę samych wesołych i ciekawych snów.

• Autor: jaska2503 Data: 2010-02-21 14:52:03

Ja snów nigdy nie biorę do głowy...bo żebym zaczęła interpretować swoje sny i zamartwiać się co to będzie......byłby istny szok!

• Autor: Dorota zza plota Data: 2010-02-22 11:02:08

Sny sa czesto odbiciem podswiadomosci i zawieraja (szczegolnie te powtarzajace sie) jakies przeslanie. Tylko, jesli chcemy je zrozumiec,  wszystko zalezy nie tylko od snu ale przede wszystkim od Twoich skojarzen z nim zwiazanych. Rozwiazan (jesli podchodzimy do sprawy powazniej) nie znajdziesz w senniku egioskim.

Sama mozesz wiele zrobic: wlasnie opierajac sie na uczuciach ktore ten sen, poszczegolne jego elementy,  wywolal akurat u Ciebie. Dlas mnie (na pierwszy rzut oka) sen ten MOZE odzwierciedlac jakies Twoje obawy zwiazane z przemijaniem, wiekiem, staroscia na przyklad. Byc moze z Twoja rola jako kobiety...albo rola bliskiej Ci kobiety....Moze ale nie musi. Odpowiedz znajdziesz w sobie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu