Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Kraków

• Autor: Olek Data: 2010-02-21 15:39:33

Czy ktoś może  porzucić pomysł na miłe spędzenie popołudnia w Krakowie plus jakaś fajna knajpka na obiad?

• Autor: aggusia35 Data: 2010-02-21 16:49:50

Wszysko zależy od tego jakie masz oczekiwania i co lubisz robić. Jeśli nigdy nie byłeś polecam rynek i Kazimierz. Knajpki konkretnej Ci nie polecę bo też nie wiem jakie masz oczekiwania w rynku i na Kazimierzu jest ich pod dostatkiem z pewnością coś znajdziesz dla siebe. Trudno mi polecić komuś restaurację gdyż nie wiem jaką kuchnię preferujesz a znajdziesz tu od pradycyjnej polskiej, po rosyjską, brazylijską o orientalnych wsponinać nie będę.

Pozdrawiam i życzę miłego spędzania czasu w Krakowie.

• Autor: Olek Data: 2010-02-21 17:12:26

Dzięki;) W Krakowie będę jutro, Rynek znam, Kazimierz trochę gorzej, Wierzynek mnie nie zachwycił. A możesz polecić knajpkę z dobrą rybką?

• Autor: aggusia35 Data: 2010-02-21 17:19:59

uuu przykro mi jeśli chodzi o Kraków to nie. Okolice Krakowa to owszem. Jak bedziesz samochodem możesz wybrać się na lunch do Zamku w Niepołomicach i przy okazji obiadku pozwiedzać sobie komnaty :)  Ja lubię rybki ale przyznam, że w Krakowie ryby nie jadłam nigdy. Bardziej w górskie tereny się wybieramy na tego typu jedzonko. Mam wtedy pewność, że rybka jest świeża a i znamy takie miejsce gdzie facet ma stawik koło domu i wybieramy sobie co chcemy zjeść i nam przygotowuje.

• Autor: jacqueline Data: 2010-02-21 19:18:20

na Floriańskiej gdzieś w bramie, jest taka mała restauracyjka włoska.. Pyszne jedzenie. Szczerze polegam ale bliższych namiarów nie podam. Ale wszak ilu Włochów moze być na Floriańskiej?

• Autor: Ala06 Data: 2010-02-21 17:56:56

Nie wiem jakie sa Twoje wymagania i gust
    Ja osobiscie polecilabym fajna knajpke Stodola na ul Florianskiej
    jest ona w stylu goralskim fajny klimat i jedzenie
    szczegolnie polecam piwko grzane z pomaranczami

• Autor: Olek Data: 2010-02-21 18:09:51

Dzięki, mam nadzieję, że jutro będzie ładny dzień na łazęgowanie.
    Aggusia - Niepołomice kuszą;)

• Autor: abiola Data: 2010-02-21 18:27:16

Witaj
    znajomi chwalili sobie restaurację Farina na ul. Św.Marka 16
    Ponoć maja świetne rybki, możesz sprawdzić ;)

• Autor: Ala06 Data: 2010-02-21 18:36:47

Użytkownik Olek napisał w wiadomości:
    > Dzięki, mam nadzieję, że jutro będzie ładny dzień na
    > łazęgowanie.Aggusia - Niepołomice kuszą;)

Niepolomice koniecznie odwiedz a nie pozalujesz szczegolnie
    Zamek Krolewski

• Autor: aggusia35 Data: 2010-02-21 20:17:36

Jak się zdecydujesz to polecam talerz smakosza - specjalność tej restauracji kilka rodzajów mięs bajecznie podane i bajecznie smakuje z malutkimi pierożkami ruskimi polanymi czekoladą do tego warzywa gotowane na parze. Bajeczne połączenie tych smaków. Hmm do tego zupka z jelenia. Jeszcze hi hi mąż mi tu krzyczy, że kotleciki z młodego warchlaka są również godne uwagi. Wiem hihi że nadużywam słowa bajeczne ale jeśl chodzi o to jedzenie to nie da się inaczej hi h jak szaleć to szaleć na deser tiramisu - pychota. :):):) Z Krakowa nie jest daleko 25 km. AAaaa rybki też podają w Zamku.
    W Krakowie przypomniało mi się na Mikołajskiej jest pizzernia bardzo dobra pizza pieczona w piecu opalanym drewnem, który cały czas widzisz. Malutka, kameralna. Pizza bardzo smaczna.

• Autor: Olek Data: 2010-02-21 21:44:07

Dziękuję raz jeszcze;)

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-02-22 09:19:48

Użytkownik Olek napisał w wiadomości:
    > mam nadzieję, że jutro będzie ładny dzień na
    > łazęgowanie.Aggusia - Niepołomice kuszą;)

Mówisz i masz!!!
    Za oknem dziś cudnie!!! Słonko świeci, nareszcie czuć wiosne!!! Idealna pogoda na zwiedzanie.
    Życzę ci ,żebyś miło spędziła czas w naszym pięknym mieście.
    Również polecam Niepołomice chociaż wiosną i latem prezentują się znacznie lepiej , zwłaszcza  puszcza Niepołomicka.
    Pozdrawiam

• Autor: asieksza Data: 2015-02-21 19:24:32

Odgrzewam wątek bo do Krakowa w następny weekend się wybieramy. Nocleg mamy na Kazimierzu. W sobotę po dłuuugiej podróży chyba tylko mały spacerek i coś do jedzonka ( ostatnio po 600 km podróży padło na zoo i Rynek - wróciliśmy do pokoju wykończeni) . Za to niedzielę mamy całą dla siebie. Poradźcie co zobaczyć z dzieciakami - mieszanka wybuchowa 8 i 9 latka plus 17- latek. W poniedziałek wizytę u lekarza mamy dopiero po południu więc warto też do tego czasu coś fajnego zobaczyć. Poprzednio było zoo, Wawel, Rynek, Fabryka Cukierków ale wtedy mieliśmy o jeden dzień mniej. Gdzie można zjeść smacznie i tanio? Kiedyś gdzieś koło rynku była fajna duża naleśnikarnia ale to było wieki temu. Podrzućcie jakieś pomysły.

• Autor: aggusia35 Data: 2015-02-21 21:32:31

Niedaleko Krakowa w Wieliczce ( 20 min pociągiem) możecie się wybrać do Kopalni Soli. Wrażenie dla wszystkich grup wiekowych :)

• Autor: asieksza Data: 2015-02-21 22:17:25

Pomysł na pewno super ale dodatkowy wydatek spory ( już nam cenę za wizytę u okulisty o stówkę podnieśli)- więc na razie nie doprzebrnięcia. Może następnym razem.

• Autor: as Data: 2015-02-21 22:40:40

Jeśli masz Ogólnopolską Kartę dużej rodziny to na zwiedzanie Kopalni Soli w Wieliczce  jest 30% zniżki. 

• Autor: asieksza Data: 2015-02-22 08:13:44

O to fanie. Niestety jeszcze nie zdążyłam nawet złożyć papierów a że wizyt na pewno czeka nas jeszcze w Krakowie co najmniej kilka na pewno skorzystamy. Dziękuję.

• Autor: aggusia35 Data: 2015-02-22 21:16:40

A do kogo do okulisty chodzisz?

• Autor: ewka63 Data: 2015-02-22 18:06:18

Jak będzie pogoda ładna, polecam szczerze lot widokowy balonem.

http://hiflyer.pl/

Wrażenia i dla dzieci i dla dorosłych.

• Autor: as Data: 2015-02-22 19:18:23

Super. Pewni kiedyś skorzystamy.  

• Autor: Narwen Data: 2015-02-22 18:52:32

Trattoria Pergamin - Cichy Kącik Polecam

• Autor: ireth Data: 2015-02-22 19:52:02

Kopiec Kościuszki
    Muzeum Lotnictwa Polskiego
    Aqua Park
    Podziemia Rynku

Jeśli przyjeżdżacie samochodem to może warto pokusić się o wycieczkę do Ojcowa lub Pieskowej Skały. Można pozwiedzać okoliczne jaskinie.

Jedzenie domowe pyszne i tanie dostaniecie przy ul. Augustyńskiej w Kuchni u Doroty.

• Autor: aggusia35 Data: 2015-02-22 21:17:35

Te okolice są cudowne uwielbiam je :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu