Wszysko zależy od tego jakie masz oczekiwania i co lubisz robić. Jeśli nigdy nie byłeś polecam rynek i Kazimierz. Knajpki konkretnej Ci nie polecę bo też nie wiem jakie masz oczekiwania w rynku i na Kazimierzu jest ich pod dostatkiem z pewnością coś znajdziesz dla siebe. Trudno mi polecić komuś restaurację gdyż nie wiem jaką kuchnię preferujesz a znajdziesz tu od pradycyjnej polskiej, po rosyjską, brazylijską o orientalnych wsponinać nie będę.
Pozdrawiam i życzę miłego spędzania czasu w Krakowie.
uuu przykro mi jeśli chodzi o Kraków to nie. Okolice Krakowa to owszem. Jak bedziesz samochodem możesz wybrać się na lunch do Zamku w Niepołomicach i przy okazji obiadku pozwiedzać sobie komnaty :) Ja lubię rybki ale przyznam, że w Krakowie ryby nie jadłam nigdy. Bardziej w górskie tereny się wybieramy na tego typu jedzonko. Mam wtedy pewność, że rybka jest świeża a i znamy takie miejsce gdzie facet ma stawik koło domu i wybieramy sobie co chcemy zjeść i nam przygotowuje.
na Floriańskiej gdzieś w bramie, jest taka mała restauracyjka włoska.. Pyszne jedzenie. Szczerze polegam ale bliższych namiarów nie podam. Ale wszak ilu Włochów moze być na Floriańskiej?
Nie wiem jakie sa Twoje wymagania i gust Ja osobiscie polecilabym fajna knajpke Stodola na ul Florianskiej jest ona w stylu goralskim fajny klimat i jedzenie szczegolnie polecam piwko grzane z pomaranczami
Jak się zdecydujesz to polecam talerz smakosza - specjalność tej restauracji kilka rodzajów mięs bajecznie podane i bajecznie smakuje z malutkimi pierożkami ruskimi polanymi czekoladą do tego warzywa gotowane na parze. Bajeczne połączenie tych smaków. Hmm do tego zupka z jelenia. Jeszcze hi hi mąż mi tu krzyczy, że kotleciki z młodego warchlaka są również godne uwagi. Wiem hihi że nadużywam słowa bajeczne ale jeśl chodzi o to jedzenie to nie da się inaczej hi h jak szaleć to szaleć na deser tiramisu - pychota. :):):) Z Krakowa nie jest daleko 25 km. AAaaa rybki też podają w Zamku. W Krakowie przypomniało mi się na Mikołajskiej jest pizzernia bardzo dobra pizza pieczona w piecu opalanym drewnem, który cały czas widzisz. Malutka, kameralna. Pizza bardzo smaczna.
Użytkownik Olek napisał w wiadomości: > mam nadzieję, że jutro będzie ładny dzień na > łazęgowanie.Aggusia - Niepołomice kuszą;)
Mówisz i masz!!! Za oknem dziś cudnie!!! Słonko świeci, nareszcie czuć wiosne!!! Idealna pogoda na zwiedzanie. Życzę ci ,żebyś miło spędziła czas w naszym pięknym mieście. Również polecam Niepołomice chociaż wiosną i latem prezentują się znacznie lepiej , zwłaszcza puszcza Niepołomicka. Pozdrawiam
Odgrzewam wątek bo do Krakowa w następny weekend się wybieramy. Nocleg mamy na Kazimierzu. W sobotę po dłuuugiej podróży chyba tylko mały spacerek i coś do jedzonka ( ostatnio po 600 km podróży padło na zoo i Rynek - wróciliśmy do pokoju wykończeni) . Za to niedzielę mamy całą dla siebie. Poradźcie co zobaczyć z dzieciakami - mieszanka wybuchowa 8 i 9 latka plus 17- latek. W poniedziałek wizytę u lekarza mamy dopiero po południu więc warto też do tego czasu coś fajnego zobaczyć. Poprzednio było zoo, Wawel, Rynek, Fabryka Cukierków ale wtedy mieliśmy o jeden dzień mniej. Gdzie można zjeść smacznie i tanio? Kiedyś gdzieś koło rynku była fajna duża naleśnikarnia ale to było wieki temu. Podrzućcie jakieś pomysły.
Pomysł na pewno super ale dodatkowy wydatek spory ( już nam cenę za wizytę u okulisty o stówkę podnieśli)- więc na razie nie doprzebrnięcia. Może następnym razem.
O to fanie. Niestety jeszcze nie zdążyłam nawet złożyć papierów a że wizyt na pewno czeka nas jeszcze w Krakowie co najmniej kilka na pewno skorzystamy. Dziękuję.
Czy ktoś może porzucić pomysł na miłe spędzenie popołudnia w Krakowie plus jakaś fajna knajpka na obiad?
Wszysko zależy od tego jakie masz oczekiwania i co lubisz robić. Jeśli nigdy nie byłeś polecam rynek i Kazimierz. Knajpki konkretnej Ci nie polecę bo też nie wiem jakie masz oczekiwania w rynku i na Kazimierzu jest ich pod dostatkiem z pewnością coś znajdziesz dla siebe. Trudno mi polecić komuś restaurację gdyż nie wiem jaką kuchnię preferujesz a znajdziesz tu od pradycyjnej polskiej, po rosyjską, brazylijską o orientalnych wsponinać nie będę.
Pozdrawiam i życzę miłego spędzania czasu w Krakowie.
Dzięki;) W Krakowie będę jutro, Rynek znam, Kazimierz trochę gorzej, Wierzynek mnie nie zachwycił. A możesz polecić knajpkę z dobrą rybką?
uuu przykro mi jeśli chodzi o Kraków to nie. Okolice Krakowa to owszem. Jak bedziesz samochodem możesz wybrać się na lunch do Zamku w Niepołomicach i przy okazji obiadku pozwiedzać sobie komnaty :) Ja lubię rybki ale przyznam, że w Krakowie ryby nie jadłam nigdy. Bardziej w górskie tereny się wybieramy na tego typu jedzonko. Mam wtedy pewność, że rybka jest świeża a i znamy takie miejsce gdzie facet ma stawik koło domu i wybieramy sobie co chcemy zjeść i nam przygotowuje.
na Floriańskiej gdzieś w bramie, jest taka mała restauracyjka włoska.. Pyszne jedzenie. Szczerze polegam ale bliższych namiarów nie podam. Ale wszak ilu Włochów moze być na Floriańskiej?
Nie wiem jakie sa Twoje wymagania i gust
Ja osobiscie polecilabym fajna knajpke Stodola na ul Florianskiej
jest ona w stylu goralskim fajny klimat i jedzenie
szczegolnie polecam piwko grzane z pomaranczami
Dzięki, mam nadzieję, że jutro będzie ładny dzień na łazęgowanie.
Aggusia - Niepołomice kuszą;)
znajomi chwalili sobie restaurację Farina na ul. Św.Marka 16
Ponoć maja świetne rybki, możesz sprawdzić ;)
Użytkownik Olek napisał w wiadomości:
> Dzięki, mam nadzieję, że jutro będzie ładny dzień na
> łazęgowanie.Aggusia - Niepołomice kuszą;)
Niepolomice koniecznie odwiedz a nie pozalujesz szczegolnie
Zamek Krolewski
Jak się zdecydujesz to polecam talerz smakosza - specjalność tej restauracji kilka rodzajów mięs bajecznie podane i bajecznie smakuje z malutkimi pierożkami ruskimi polanymi czekoladą do tego warzywa gotowane na parze. Bajeczne połączenie tych smaków. Hmm do tego zupka z jelenia. Jeszcze hi hi mąż mi tu krzyczy, że kotleciki z młodego warchlaka są również godne uwagi. Wiem hihi że nadużywam słowa bajeczne ale jeśl chodzi o to jedzenie to nie da się inaczej hi h jak szaleć to szaleć na deser tiramisu - pychota. :):):) Z Krakowa nie jest daleko 25 km. AAaaa rybki też podają w Zamku.
W Krakowie przypomniało mi się na Mikołajskiej jest pizzernia bardzo dobra pizza pieczona w piecu opalanym drewnem, który cały czas widzisz. Malutka, kameralna. Pizza bardzo smaczna.
Dziękuję raz jeszcze;)
Użytkownik Olek napisał w wiadomości:
> mam nadzieję, że jutro będzie ładny dzień na
> łazęgowanie.Aggusia - Niepołomice kuszą;)
Mówisz i masz!!!
Za oknem dziś cudnie!!! Słonko świeci, nareszcie czuć wiosne!!! Idealna pogoda na zwiedzanie.
Życzę ci ,żebyś miło spędziła czas w naszym pięknym mieście.
Również polecam Niepołomice chociaż wiosną i latem prezentują się znacznie lepiej , zwłaszcza puszcza Niepołomicka.
Pozdrawiam
Odgrzewam wątek bo do Krakowa w następny weekend się wybieramy. Nocleg mamy na Kazimierzu. W sobotę po dłuuugiej podróży chyba tylko mały spacerek i coś do jedzonka ( ostatnio po 600 km podróży padło na zoo i Rynek - wróciliśmy do pokoju wykończeni) . Za to niedzielę mamy całą dla siebie. Poradźcie co zobaczyć z dzieciakami - mieszanka wybuchowa 8 i 9 latka plus 17- latek. W poniedziałek wizytę u lekarza mamy dopiero po południu więc warto też do tego czasu coś fajnego zobaczyć. Poprzednio było zoo, Wawel, Rynek, Fabryka Cukierków ale wtedy mieliśmy o jeden dzień mniej. Gdzie można zjeść smacznie i tanio? Kiedyś gdzieś koło rynku była fajna duża naleśnikarnia ale to było wieki temu. Podrzućcie jakieś pomysły.
Niedaleko Krakowa w Wieliczce ( 20 min pociągiem) możecie się wybrać do Kopalni Soli. Wrażenie dla wszystkich grup wiekowych :)
Pomysł na pewno super ale dodatkowy wydatek spory ( już nam cenę za wizytę u okulisty o stówkę podnieśli)- więc na razie nie doprzebrnięcia. Może następnym razem.
Jeśli masz Ogólnopolską Kartę dużej rodziny to na zwiedzanie Kopalni Soli w Wieliczce jest 30% zniżki.
O to fanie. Niestety jeszcze nie zdążyłam nawet złożyć papierów a że wizyt na pewno czeka nas jeszcze w Krakowie co najmniej kilka na pewno skorzystamy. Dziękuję.
A do kogo do okulisty chodzisz?
Jak będzie pogoda ładna, polecam szczerze lot widokowy balonem.
http://hiflyer.pl/
Wrażenia i dla dzieci i dla dorosłych.
Super. Pewni kiedyś skorzystamy.
Trattoria Pergamin - Cichy Kącik Polecam
Kopiec Kościuszki
Muzeum Lotnictwa Polskiego
Aqua Park
Podziemia Rynku
Jeśli przyjeżdżacie samochodem to może warto pokusić się o wycieczkę do Ojcowa lub Pieskowej Skały. Można pozwiedzać okoliczne jaskinie.
Jedzenie domowe pyszne i tanie dostaniecie przy ul. Augustyńskiej w Kuchni u Doroty.
Te okolice są cudowne uwielbiam je :)