Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Prośba do Moderatorów

• Autor: agik Data: 2010-02-22 11:18:24

Kiedyś był taki wątek porządkujacy, myslę, ze pora do niego wrócić.

Temat do przeneisienia do odpowiedniego działu:
    http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=332351&post=332351&offset=0

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 11:25:56

to wątek lajana "fajerki" też powinien się znaleść w innym dziale w takim razie ;]
    Krysia miała chyba jakiś powód żeby umieścić swój w miejscu najbardziej obleganym
    pozdrawiam serdecznie, masz zadatki na moderatora agiczku :)
    Jeszcze raz gorąco (i wiosennie) pozdrawiam :)))

• Autor: agik Data: 2010-02-22 11:31:41

;))) Tak? ;))))
    Z moim upośledzeniem informatycznym? ;)))
    Ale miło, ze w e mnie wierzysz :)

Nie widzę działu odpowiedniego dla "fajerek"- oprócz frywolnych...

Możliwe, że Scooby też wkleiła swój temat do najbardziej obleganego forum :)

Monia, nie przyszłaś na kawę rano?

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 11:42:57

pracowałam, nadrabiałam zaległości :) ale już jestem wolna chwilowo :)

• Autor: krysia64 Data: 2010-02-22 13:12:43

mahika.....dokładnie miałam powód by wstawić to na "wolne i frywolne"-dziękuję  za zrozumienie.
    Na tym polega między innymi też pomoc wzajemna.
    Ale cóż ,od jakiegoś czasu na forum zauważam tylko jakieś "czepialstwo".....jeden drugiemu jakby wrogiem....kiedyś nie było czegoś takiego.
    Zaczyna chyba brakować czegoś na forum......czego pewnie każdy zapyta?????
    ....moja odpowiedż to ...zwykłej ludzkiej życzliwości....bezinteresownej chęci pomocy ....ale odechciewa sie normalnie zabierać głos na forum.
    pozdrawiam serdecznie

• Autor: agik Data: 2010-02-22 13:23:35

Krysiu
    Niepotrzebnie bierzesz do siebie.

Dobra, bez względu, co napiszę i tak cię nie przekonam, prawda? Wiesz lepiej, prawda?

Uczestniczyłaś w watku Scooby, więc nie udawaj teraz niewidomej i głuchej. Szkoda, ze wczoraj jakoś nie przyszło Ci do głowy, żeby napisać o "zwykłej ludzkiej życzliwości...." i "bezinteresownej checi pomocy..." i pewnie jeszcze jakieś okrągło brzmiące zdanka mozna by przytoczyć...

I to co piszesz, to ... a tam... ręce mi opadły...

Pozdrawiam słonecznie

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 13:27:42

no i masz :)
    i po co ci ręce opadły, jeszcze będą Ci dziś potrzebne :) na ważniejsze sprawy, bo Twoje własne :)

• Autor: Dorota zza plota Data: 2010-02-22 13:30:42

Eee tam :-) opadniete mozna zawsze latwo podniesc. Odpadniete! To bylby problem....

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 13:40:41

no też prawda :)

• Autor: krysia64 Data: 2010-02-22 13:33:46

Droga agik...wziełam to do siebie bo ja ten owy wątek załozyłam.Więc dotyczył on mnie.Nie jestem niewidoma i głucha ...lecz racz zauważyć ze zakładając wątek uczestniczę się w nim w przeciwienstwie do Scooby ...którą tak bierzesz na wzór i przytaczasz jej przykład.
    Nie wiem na jakiej podstawie i dlaczego twierdzisz ze mnie nie przekonasz i że ja wiem lepiej.
    Bo niby do czego chcesz mnie przekonać ?

• Autor: makusia Data: 2010-02-22 11:44:08

Moim skromnym zdaniem , najlepszym rozwiazaniem będzie opcja "zgłoś nieprawidłowośc`" pod każdym wątkiem , czy przepisem

• Autor: lajan Data: 2010-02-22 11:45:40

Gorąca prośba do moderatorów, ponieważ trudno niektórym zrozumieć, że są sprawy pilne to wpisuje się je w rozmowy frywolne i wolne/ najczęściej i najliczniej odwiedzane/, proszę o zatrudnienie na etacie ,, szpiona,, naszej Kochanej śledczej, ewentualnie proszę o zatrudnienie na etacie sprzątaczki wątków. Postaram się uprzątnąć zaśmiecający wątek o fajerkach, kochany ,, szpionie,,. Serdecznie pozdrawiam.

• Autor: makusia Data: 2010-02-22 11:49:15

Użytkownik lajan napisał w wiadomości:
    > Gorąca prośba do moderatorów, ponieważ trudno niektórym
    > zrozumieć, że są sprawy pilne to wpisuje się je w rozmowy frywolne i
    > wolne/ najczęściej i najliczniej odwiedzane/, proszę o zatrudnienie na
    > etacie ,, szpiona,, naszej Kochanej śledczej, ewentualnie proszę o
    > zatrudnienie na etacie sprzątaczki wątków. Postaram się uprzątnąć
    > zaśmiecający wątek o fajerkach, kochany ,, szpionie,,. Serdecznie
    > pozdrawiam.

albo dodac` następny ....dział "pilne" będzie najbardziej oblegany:))))))))))))))))))))))))

• Autor: Dorota zza plota Data: 2010-02-22 11:52:41

lajanku, prosze nie denerwuj sie! Nie ma czym...

• Autor: lajan Data: 2010-02-22 11:58:17

Dorotka, Broń Boże, nie denerwuję się, ale tak nudno na forum. Temat fajerek wyjaśniłem już w  wątku ,,Fajerki,, zapraszam do tego wątku. A gwoli nformacji, znalazłem fajerki na allegro/ jeden, jedyny komplet/ hahahahahaha.

• Autor: Dorota zza plota Data: 2010-02-22 12:05:33

a to swietnie! Gratuluje! szczerze mowiac tez nie widzialam innego dzialu dla fajerek jak "wolnei" chyba ze Gielde :-) Ale tam wlasciwie jest tylko oddam/zamienie a nie Kupie/ sprzedam...

W ogole czasem trudno jest w ogole jakos zaklasyfikowac watki: Niby watek o wystawie kwiatow mialby miejsce w dzialkomanii ale autorka nic nie pisze o wystawach jako takich ani nie szuka porad . Pyta tylko : Kto bywa, jezdzi, odwiedza? Wiec pytanie jest raczej niedzialkowe a towarzyskie I badz tu czlowieku madry...
    Czasem trudno sklasifikowac cos opisane bardzo lakonicznie...

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 12:13:21

w dodatku jest akurat 20 cm :)

• Autor: as Data: 2010-02-22 11:55:45

Ja nie rozumiem tego. Forum jest podzielone na tematy i należy wpisywać je w odpowiednim miejscu. Ja wchodzę na forum przez ostatnie na forum i widzę wszystkie tematy niezależnie gdzie są więc po co spamować i pisać tam gdzie nie potrzeba. Jak szukam czegoś czego nie ma w najnowszych to szukam w wyszukiwarce. miał być ładny i przydatny wątek a robi się z niego spamowisko. Powinny być tylko linki i opis co jest z nim nie tak.

• Autor: viva Data: 2010-02-22 11:58:45

hhmmm.....

BARDZO WAS PRZEPRASZAM ŻE NAROBIŁAM TAKIEGO ZAMIESZANIA PRZY PONIEDZIAŁKU...

i nie miejcie tego Krysi za złe bo to moja wina...
    pozdrawiam

• Autor: as Data: 2010-02-22 12:01:56

Nie jesteś jedyną osobą więc się nie martw, że to przez Ciebie. Wpisujcie na następny raz tam gdzie trzeba i po problemie., chociaż ja zawsze mam problemy czy moje tematy dać do porady kuchenne czy rozmowy o jedzeniu. Bo każda rozmowa jest też poradą.

• Autor: agik Data: 2010-02-22 11:58:21

Do mnie piszesz?
    Przecież ja nie mam nic do Twoich fajerek - wrecz przeciwnie- przesłuchałam wczoraj tatę, na okolicznosć, gdzie można takie fajerki kupić. Tata mówi, że w sklepie GS, lub widział w sklepie z artykułami metalowymi. Pojadę do miasta i zoabczę, czy nie ma. To tyle odnośnie fajerek.

Mam jeszcze pytanie do Ciebie, Lajan- uwazasz, że to rozsądne produkowac dziesiątki postów w temacie Scooby, że pytanie o wystawę kwiatową powinno sie znaleźć w dziale "działkomania" a wszyscy inni moga sobie dowolnie wrzucać tematy? Tylko Scooby ma dotyczyć ten restrykcyjnie wymagany punkt?
    Moze Scooby tez chciałą, zeby jej temat zobaczyło dużo osób?

Proszę, obetrzyj krew z oczu i przeczytaj dokładnie, co napisałam.

Pozdrawiam serdecznie

• Autor: agik Data: 2010-02-22 12:08:13

Teraz skapowałam, ze się ze mną droczysz :)

To ok :)

I cmok :)

• Autor: lajan Data: 2010-02-22 12:13:04

Agik, od razu słoneczko za oknem. Ale nic nie pisałem, że to Ty jesteś ,, szpionem , hahahahahaha

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 12:38:58

Hahahahaha Lajanku, bo to ja jestem Mata Hari WZ-tu, tylko szszszsz, nie zdrac:)))))

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 13:25:54

no tak, pewnie nie zrozumiałeś że to była ironia, odnośnie twojego wątku w tym miejscu, bo mnie on nie przeszkadza i mnie osobiście jest obojętne gdzie kto co umieszcza, a śmieszy mnie takie ustawianie. Twój wątek tu nie pasuje, a Twój tam nie pasuje, albo stwierdzenie "zaśmiecasz forum" jest całkiem nie na miejscu i uważam ze jest niegrzeczne wobec piszącego.
    Teraz sobie możesz po mnie pojechać i nazywać mnie jakimś szpionem ale poproszę bezpośrednio, bo jak widać pisząc ogólnie niektórzy niesłusznie odebrali to do siebie.

• Autor: bahus Data: 2010-02-22 13:59:51

Użytkownik lajan napisał w wiadomości:
    > Gorąca prośba do moderatorów, ponieważ trudno niektórym
    > zrozumieć, że są sprawy pilne to wpisuje się je w rozmowy frywolne i
    > wolne/ najczęściej i najliczniej odwiedzane/, proszę o zatrudnienie na
    > etacie ,, szpiona,, naszej Kochanej śledczej, ewentualnie proszę o
    > zatrudnienie na etacie sprzątaczki wątków. Postaram się uprzątnąć
    > zaśmiecający wątek o fajerkach, kochany ,, szpionie,,. Serdecznie
    > pozdrawiam.

Lajan...wcale nie prawda że inne działy są odwiedzane rzadziej niż ten. Wszystkie są odwiedzane prawie równo. Jednak tutaj najwięcej jest postów. I to sprawia wrażenie, że dział jest najbardziej oblegany.
    Agik ma słuszną rację...po to są utworzone działy aby w nich pisać "tematycznie".
    Bahus

• Autor: Dorota zza plota Data: 2010-02-22 14:03:42

Wydaje mi sie, ze nawet nie trzeba dzialu pilne. Bo od czasu jak jest dzial ostatnie wiadomosci i tak pojawiaja sie najnowsze ze wszystkich dzialow tam. Na pierwszy rzut oka.
    Bahus moze masz racje z ta frekwencja ale mi jakos ciezko sobie wyobrazic by na przyklad watek przepisy zaginione byl rownie czesto odwiedzany jak frywolne.. No chyba ze przez wrota ostatnio na forum...

• Autor: bahus Data: 2010-02-22 15:09:28

Bardzo drobiazgowa jesteś ale masz rację...dział "przepisy zaginione" jest mało odwiedzany (prawie wcale), jednak do niego żadnych wątków nikt nie przenosi, dlatego też nie brałem go pod uwagę.
    Bahus

• Autor: Dorota zza plota Data: 2010-02-22 16:29:19

Bahus, nie chcialam sie czepic jak rzep psiego merdaka...:-) ja tylko myslalam, ze jako Moderator masz jakies dane statystyczne czy cus i zdziwilam sie takim rownym wynikiem :-))

• Autor: Kazik45 Data: 2010-02-22 23:56:24

Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
    > Bardzo drobiazgowa jesteś ale masz rację...dział "przepisy zaginione" jest
    > mało odwiedzany (prawie wcale), jednak do niego żadnych wątków nikt
    > nie przenosi, dlatego też nie brałem go pod uwagę.Bahus

Zastanawiam się czy jeszcze "przepisy zaginione " mają rację bytu.
     Powstał ten dzial(?!) przecież po awarii serwera, w wiadomym celu;  i do dziś chyba już wszystkie, możliwe do odnalezienia przepisy, zostały odnalezione przez Właścicieli, a jeśli nie to trudno, widocznie przepadły całkowicie lub Właściciele "nie przywrócili ich do życia", z sobie tylko znanych powodow.
     Ale to tylko moje zdanie.

• Autor: bahus Data: 2010-02-22 13:49:55

Użytkownik agik napisał w wiadomości:
    > Kiedyś był taki wątek porządkujacy, myslę, ze pora do niego
    > wrócić.Temat do przeneisienia do odpowiedniego
    > działu:http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=332351&post=332351&offset=0

Zrobione...wątek "w kuchennych poradach"
    Bahus

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 14:09:41

heh....

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 14:42:18

tylko dlaczego akurat w kuchennych poradach a nie w przepisach zaginionych......
    agik chyba znów musisz interweniować bo się forum "zaśmieciło" ;)

• Autor: bahus Data: 2010-02-22 15:20:44

Użytkownik mahika napisał w wiadomości:
    > tylko dlaczego akurat w kuchennych poradach a nie w przepisach
    > zaginionych......agik chyba znów musisz interweniować bo się forum
    > "zaśmieciło" ;)

Wyjaśniam... Wątek "przepisy zaginione" dotyczy tylko przepisów, które zaginęły na skutek awari serwera, a Krysia nie sprecyzowała czy właśnie o taki przepis chodzi. Dlatego wątek znalazł się w dziale "porady kuchenne"
    A Ciebie proszę pozostaw sprawy "zaśmiecania" moderatorom.
    Bahus

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 15:23:04

tiaaa, wszystko jasne....
    poza tym pisaam do agik nie do ciebie.

• Autor: agik Data: 2010-02-22 16:06:18

Podpięłaś się po Bahusa, nigdy bym się nie domyśliła, ze to do mnie :)

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 16:14:53

podpiełam sie do bahusa bo to do niego było :)

• Autor: Dorota zza plota Data: 2010-02-22 16:24:44

to ja sie przyznaje: dzis jestem nie kumata bo jakos nie kumam do kogo sie w koncu podpielas i o co biega...No dobra ide na kawke

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 16:26:15

:) smacznego

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 15:25:57

haha, to nie jest przepis "zaginiony", on jest caly czas, tylko trudno go znalesc w geszczy wszystkich sernikow:)......
    mysle, ze jest to spowodowane za mala iloscia tagow , ale moze sie myle?

• Autor: bahus Data: 2010-02-22 15:33:13

Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
    > haha, to nie jest przepis "zaginiony", on jest caly czas, tylko trudno go
    > znalesc w geszczy wszystkich sernikow:)......mysle, ze jest to spowodowane za
    > mala iloscia tagow , ale moze sie myle?

Tineczko masz rację...ale to od autorów, czyli od nas wszystkich zależy czy przepis będzie można łatwo znaleźć...Im więcej tagów tym będzie to łatwiejsze.
    Bahus

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 19:05:49

Ha, Bahusku, mam troche stazu na WZ, ale dopiero niedawno sama zrozumialam jak wazne sa tagi:)

• Autor: agik Data: 2010-02-22 16:07:45

Rozumiem, że o coś Ci chodzi :)))
    Za Chiny nie umiem zgadnąć o co :)))
    "walcie, Mysza śmiało"....

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 16:14:02

no właśnie ze o nic, to może dlatego nie możesz zgadnąć :D
    kawe pije, pijesz też??? :)

• Autor: mysha2006 Data: 2010-02-22 16:23:48

Myszę to Wy zostawcie w spokoju :)

• Autor: agik Data: 2010-02-22 16:12:39

Dzięki.

Mam chwilową załamkę, bo mam wrażenie, że po chińsku piszę... i ze wszyscy wiedzą lepiej, jakie mam intencje...

• Autor: Maddalena Data: 2010-02-22 17:09:01

Nawet tak nie mysl.
    Wiem jakie masz intencje i zdecydowanie Cie w nich popieram. Wspomniane wyzej apele o zyczliwosc zupelnie nie maja sie do rzeczy. Ktos kiedys ustanowil tu jakis porzadek, dzielac forum na tematy, zreszta na nasza prosbe i nawet zgodnie z naszymi zyczeniami.
    Ide do spozywczego po maslo, a do drogerii po dezodorant:) A u nas sie po prostu jakis Auchan zrobil. Uwazam, ze watki nalezy nazywac konkretnie, zeby bylo z grubsza o o chodzi, oraz umieszczac je w odpowiednich dzialach. Tyle na temat poszanowania porzadku po prostu oraz czasu innych osob.
    Czasami poniesie jednak kogos i wpisze sie w nie ten dzial, co trzeba, zdarza sie, jestesmy ludzmi. I dlatego watek porzadkujacy jest dobrym pomyslem, zreszta jak wspomnialas niegdys praktykowanym.
     Sortowalismy tez przepisy wspolnie, pamietacie?
    I ten caly koncept nie ma nic wspolnego ze "szpionowaniem", donoszeniem, czy czyms w tym stylu. Mysle, ze takie zdanie maja osoby "obarczone historycznie", ze tak to ujme. Wybacz Lajan, bardzo Cie lubie, no ale tak mi sie wydaje...

• Autor: bahus Data: 2010-02-22 17:29:57

Nic dodać nic ująć....:)
    Bahus

• Autor: viva Data: 2010-02-22 17:30:36

KOCHANI SERNIK PYSZNY !!!!

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 17:39:29

HEhe Viva, nie krzycz i napisz to w "gawedy o jedzeniu".........:))))))))))

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 17:40:22

o mamo, he he

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 17:43:35

jak porzadek , to porzadek ..............hihihihi

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 17:39:30

no jak ładnie zauważyłaś, jakiś Auchan jest nie tylko w tematach ale i w wątkach, ktoś o mydle a inny o powidle. Do tego włącza się "sekcja porządkowa" i już całkiem bazarek powstaje :)
    Poza tym jak idę do spożywczego po masło, to nie znam takiego w którym nie mogłabym kupić szamponu, proszku, papieru toaletowego, tabletek, długopisu, gazet i innych produktów, ponieważ żeby przetrwać sklepy powiększają swój asortyment o produkty nie związane ze spożywką :)
    piszesz kiedyś ktoś ustanowił jakiś porządek... Jak powstaje nowe osiedle to też ktoś ustala gdzie będzie chodniczek, a gdzie trawniczek, a potem jakoś ludzie sami ścieżki depczą w tych trawniczkach i ani sadzenie krzaków, ani inne zagradzanie nie pomaga zazwyczaj :)

Ja też wiem o co chodziło Agik. i co z tego...

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 17:45:24

czuje, ze watek bedzie dluuuuuuuuuuuuuuuuugi....:))))

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 18:11:07

rzadko mi się zdarza że dyskutuję tutaj, na WŻ, już się uciszam :] sorki....

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 18:35:02

udzielaj sie kochana, bo nudno ostatnio (slowa Lajanka).........:))))))

• Autor: agik Data: 2010-02-22 18:17:26

hi, mam identyczne przeczucie :D

• Autor: agik Data: 2010-02-22 18:15:02

Bosze, wiedziałam, ze jesteś anarchistka, ale że aż taka...

Jakby nie to, ze przeciez mnie kochasz, a ja Ciebie, to bym zupełnie nie wiedziała "osochodzi" Tobie! teraz!

No i ... :) właściwie to czemu tak bardzo, ale tak bardzo przeszkadza Ci porządek?

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 18:20:11

nie, nie przeszkadza mi, po prostu nie wierzę w powodzenie akcji porządkowych na forum, przez jego uczestników ( a nie moderatorów, czy adminów) które wprowadzają jeszcze większy chaos zazwyczaj.
    Tak jak obiecałam wyżej tineczce, nie będę się więcej odzywać :)
    I zaśmiecać Twojego wątku he he he

• Autor: agik Data: 2010-02-22 18:27:12

trochę racji masz :)
    Tylko, ze tu juz były takie wątki i dobrze się sprawdzały...

I to właśnie jest próba zapobiegania takim samowolnym akcjom porządkowym, jak w tym watku o wystawach kwiatowych...  I jeśli dobrze przeczytasz to jest DO MODERATORÓW!

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 18:31:54

no muszę to powiedzieć jeszcze :D
    Moderatorów znasz, każdy wie kim są, zapewne można im to powiedzieć bezpośrednio, na PW i nie robić zamieszania :D
    tak jak równie dobrze mogłyśmy o tym porozmawiać na gg he he. nop. koniec, bo to taka gadka o niczym w sumie :)

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 18:42:28

daj Agik szanse, trenuje sie w roli admina :)

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 18:45:14

noo, zadatki ma, niepowiem. I to całkiem serio mówię

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 18:51:17

od lat, to twierdzilam, tylko co my biedaki zrobimy z takim "surowym" adminem:))))

• Autor: boroweczka25 Data: 2010-02-22 18:52:29

Może go upiec czy ugotować jak surowy.

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 18:55:34

Aaa, wlasnie moze sie ugrillowac:))))

• Autor: bahus Data: 2010-02-22 21:33:42

Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
    > Aaa, wlasnie moze sie ugrillowac:))))

A jakby tak nadziać...no...powiedzmy...na rożno?
    Bahus

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 21:40:02

Mozna, tylko cholernie bedzie bolalo... bo najpierw przebic wzdluz roznem, potem ewentualne marynowanie pare godzin, swedzi, szczypie w kazdej komorce.....potem na malym ogniu , zeby sie nie przypalilo......eeee, lepiej od razu na grill i po krzyku...

• Autor: agik Data: 2010-02-22 21:44:23

już boli....

Ale jak wiadomo- ;) - najpierw boli, a potem jest fajnie ;)
    Przeczytałam dokładniej i myslę, ze da się to przenieść na język zakończeń nerwowych... i że potem to już wcale nie boli...

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 21:57:48

Wow, jak Ci bedzie fajnie, to sie poswiece, zrobie co  chcesz dla zadowolenia Twoich zakonczen nerwowych na jezyku.........:)

• Autor: agik Data: 2010-02-22 22:00:37

Dżiszis , za Chiny nie wiem, co masz na myśli, ale już się boje :D

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 23:06:15

Przechodze w takim razie na jezyk szwedzki, latwiej mi bedzie:)

• Autor: agik Data: 2010-02-22 21:43:20

Boziu...
    Tak zimą?
    W plenerze?

Pora umierać... :(
    Tak nadziać i już ... :( zero jakiegoś uczucia... no nie wiem :(

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 18:37:15

juz odrzucilam Twoja obietnice

• Autor: Maddalena Data: 2010-02-22 18:39:15

W spozywczaku kupie i owszem drogerie, ale tam nie ma wyboru i z reguly badziewie jest:)
    Czyli i co z tego, no to robmy co chcemy, bo i tak nikt nie dostosuje sie do zasad i porzadku. Kupujmy badziewne dezodoranty i chodzmy nie po chodniku, tylko dwa metry dalej, bo nam tak wygodnie..Tak, burdel na kolkach zrobmy, bo i tak wszystkim obojetnie, co gdzie napisane. Super podejscie!

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 18:44:34

Czyli i co z tego, no to robmy co chcemy, bo i tak nikt nie dostosuje sie do zasad i porzadku. Kupujmy badziewne dezodoranty i chodzmy nie po chodniku, tylko dwa metry dalej, bo nam tak wygodnie..Tak, burdel na kolkach zrobmy, bo i tak wszystkim obojetnie, co gdzie napisane. Super podejscie!

Hmm... na pewno nie moje :)
    Zanim położymy chodnik, sprawdźmy gdzie najwygodniej ludziom chodzić... A w sklepie kupujmy to co nam potrzebne. Może dla kogoś to nie jest badziewny dezodorant tylko taki na jaki go stać, albo jaki lubi :)
    A jeśli jest powołana odpowiednia władza do robienia porządku to niech ta władza go robi :)

• Autor: Maddalena Data: 2010-02-22 18:48:52

Co do chodnika, to sie zgadzam. A co do robienia porzadku, to mamy demokracje, glos narodu tez sie liczy:)

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 18:49:37

Mahika, mam pomysl, zagrzebac granaty pod trawnikiem  i ludzie tylko raz trawnik podepcza, gwarantowanie pomoze :))))

• Autor: Maddalena Data: 2010-02-22 18:54:16

bylo nie do mnie, tineczko (diablico:)), ale co mi tam (anarchy:).
    Wystraczy dobrze zaprojektowac infrastrukture i granaty niepotrzebne:) A WZ raczej dobrze zaprojektowany jest, prawda? Wystarczy troche wysilku i sernik wyladuje w kuchni:) Mam nadzieje, ze w biodra pojdzie zabawnej kolezance:)))))

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 18:58:50

niedawno czytała taki artykuł właśnie o tym że najlepszy architekt też nie jest w stanie zaprojektować tak żeby ludzie nie zrobili sobie swoich ścieżek. dlatego coraz częściej chodniki kładzie się jak ludzie sami sobie je wydepczą :)
    co do WŻ, nie mam żadnych zastrzeżeń do jego budowy. Wręcz przeciwnie :)

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 19:00:54

anarchy ale z humorem......hihihi  Bylemu mezowi (architekt) zawsze tlumaczylam, ze latwo zaprojektowac na papierze , projekt musi zdac egzamin w rzeczywistosi rowniez:)
    WZ jest coraz lepszy w praktyce, a sernikowa kolezanka ZADOWOLONA :)))))))

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 21:33:33

Agik, jak juz tak agitujesz o porzadku na WZ, to mam pytanie: Twoj watek o paleniu, nie powinien znalezsc sie  w dziale : "zdrowie i uroda"???..........ciezka prace bedziesz miala jako admin, nie zazdroszcze:))))

• Autor: agik Data: 2010-02-22 21:40:08

;))))
    Nie mam pojecia ;)))
    Ale masz możliwość- założyłam temat porządkowy ;))) - zgłoś Modom- niech zrobią ze mną porządek też :))

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 21:50:56

:)))) chyba zartujesz, to Twoje ambicje sa poza niebiosa WZ-towe...matulu mam sie wyprowadzac??? Hihi , jak zrobia porzadek z nami, to co im (modom) pozostanie....Scooby.....po lapach durna tineczko, takie zarty sa nie na miejscu:((((

• Autor: agik Data: 2010-02-22 21:55:14

hi
    nic nie zrozumiałam :D
    ... mozesz jak 5- latce wytłumaczyć?
    Jakie moje ambicje?
    Jaki masz związek z moim niepaleniem?
    Czemu ktoś ma porządek robić z nami? ze mną? z Tobą?

jeden wielki znak zapytania????????????????? ( taki :) )

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 22:17:04

hi, jak myslisz, ze ja rozumiem lepiej, to ratuj tineczke:))) Narazie nie mam zwiazku ani z Toba ani z Twoim niepaleniem, bron kto moze, ale jak tak
    dalej pojdzie, to kto wie, kto wie????
    Agik, jak porzadek, to do konca, kogos trzeba bedzie poswiecic na ofiare..........kogo????
    W sumie wielka niewiadoma...........a tak naprawde, to chyba zartujemy, jak myslisz, stac nas dalej na zarty ?????????

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 21:40:45

dobre...
    no i to takie błędne koło jest ;)

• Autor: tineczka Data: 2010-02-22 21:52:49

i tak sobie bladzimy az zabladzimy, tylko , kto nas odnajdzie??? Bahus????

• Autor: agik Data: 2010-02-22 21:56:54

Myślę, że nie ma innej rady ;) i jak się same nie odnajdziemy, to nikt nas nie odnajdzie ;)

Tylko na porządek mozęmy liczyć :)

• Autor: agik Data: 2010-02-22 21:59:07

hi
    Bardzo merytoryczny wątek :D nie ma to jak merytoryczne wątki :D
    ( jako autorka czuję sie przenicowana wdłuż i wszerz ;) merytorycznie , oczywiście ;)

• Autor: mahika Data: 2010-02-22 22:06:29

a nie nadziana?

• Autor: agik Data: 2010-02-22 22:08:25

hi
    jakoś jeszcze nie :D

• Autor: kojonkosky Data: 2010-02-22 23:47:00

Oj taak !! ;))))
    Po pierwszym wpisie zarejestrowałam wątek jako bardzo przydatny , bo porządek warto utrzymywać , nie dyskutując przy tym o poziomie umysłowym czy moralnym innych , nie snując domysłów i nie wszczynając śledztwa .

Po paru godzinach patrzę : a tu już 90 wpisów ...
    Pomyślałam sobie , że straszny bałagan musiał tu być .
    Czytam ...
    A tu dyskusja o ugrillowaniu Agika ! ;)))))
    To chyba przesilenie wiosenne ...:)

Ja tam wolę świeżego Agika z odrobiną octu i pieprzu . Z pomidorem oczywiście ;))))

• Autor: boroweczka25 Data: 2010-02-22 23:50:37

Agik to dodatek zaczęło się od "surowego" admina.

• Autor: kojonkosky Data: 2010-02-23 00:07:08

Bo świeży Agik , to surowy Agik :)))

Aaa , i jeszcze mi się przypomniało , że swój pierwszy wątek umieściłam w niewłaściwym dziale ...
     W związku z nikłym moim obyciem na WŻ .
    Jakaś dobra dusza go przeniosła po prostu na właściwe miejsce , nie pytając publicznie , czy jestem tylko nieobyta , czy liczę na popularność , a może całkiem durna jestem ...:))
    I tak powinno wg mnie być .

• Autor: tineczka Data: 2010-02-23 00:15:59

Bo tineczka nie pamieta wszystkich synonimow i zucila "surowizna":))))))

• Autor: tineczka Data: 2010-02-23 00:09:34

Ja bym raczej zwalila przyczyne/wine na nowa ere lodowca.....jak narazie wiosna o nas zapomniala.......przynajmniej w Skandynawii.....to co nam pozostaje, cos cieplego nalezy sie nam chociaz raz dziennie.......z braku to i grillowany Agik smakuje... na wiosne pomyslimy o swiezym z pomidorami i cebulka............mniam :))))

• Autor: Ala06 Data: 2010-02-23 08:12:27

Watek Scooby byl skrytykowany przez agik jako niepowazny
    a tutaj co sie dzieje agik jak moglas na to pozwolic :))))

• Autor: agik Data: 2010-02-23 08:52:41

Oj, Ala  Ala...
    A weź Ty jeszcze raz przeczytaj co ja napisałam w tamtym temacie ( odpowiedź 68 i 70)

Przysięgam, zę to jest ostanio raz, kiedy odpowiadam CI, ze "niepoważne tematy" mi nie przeszkadzają. ( w tamtym temacie napisałam" bycie poważnym nie jest zapisane w regulaminie") Widze, ze czytasz, jak chcesz. Wiec po co mam Ci cokolwiek tłumaczyć?

Pozdrawiam za to słonecznie, z dosłownie zalanego słońcem Sląska :))))

• Autor: Ala06 Data: 2010-02-23 09:10:49

Użytkownik agik napisał w wiadomości:
    > Oj, Ala  Ala...A weź Ty jeszcze raz przeczytaj co ja napisałam w tamtym
    > temacie ( odpowiedź 68 i 70)Przysięgam, zę to jest ostanio raz, kiedy
    > odpowiadam CI, ze "niepoważne tematy" mi nie przeszkadzają. ( w tamtym
    > temacie napisałam" bycie poważnym nie jest zapisane w regulaminie") Widze,
    > ze czytasz, jak chcesz. Wiec po co mam Ci cokolwiek tłumaczyć?Pozdrawiam za
    > to słonecznie, z dosłownie zalanego słońcem Sląska :))))

A dlaczego tak to powaznie odbierasz przeciez byl to tylko zart
    Rowniez przesylam wiosenne pozdrowionka

Przejdź do pełnej wersji serwisu