Forum

Kuchenne porady

Jaki nóż wybrać?

• Autor: myszka82 Data: 2010-02-23 22:32:03

Wstyd się przyznać, ale w mojej kuchni nie ma żadengo pożądnego noża...Czy ktoś z drogich Forumowiczów mógłby polecić mi jakąs firmę lub model (może byc pojedynczy nóż lub komplet)? Kompletnie nie mam orientacji w tej dziedzinie... Może być nawet jakiś link do oferty zamieszczonej na Allegro... Pozdrawim i dziekuję.

• Autor: aggusia35 Data: 2010-02-24 07:08:44

ja używam tej firmy i jestem zadowolona

http://www.gerlach.pl/

• Autor: Krystyna911 Data: 2010-02-24 07:12:32

Ja mam w domu cały zestaw noży Fiskars i do nich od razu ostrzałkę też tej firmy. Wreszcie mam ostre i dobre noże w domu. Myślę, że już dożywotnio będą mi służyć

• Autor: arabis Data: 2010-02-24 14:07:59

Mam dwa noże tej firmy i sa świetne. POlecam.

• Autor: izabela_27 Data: 2010-02-24 11:59:29

BergHoFF,akcesoria tej firmy są świetne.Trochę kosztują ale się sprawdzają w kuchni.

• Autor: Scooby Data: 2010-02-24 12:59:40

Ja bym kupiła np.jeden nóż duży,jeden średni i jeden mniejszy,musisz popatrzyc w sklepie z artykułami gospodarstwa domowego tam napewno znajdziesz coś dla siebie a i jeszcze panie ci coś doradzą.

• Autor: kapselek Data: 2010-03-02 20:16:48

Jeżeli dopiero zaczynasz przygodę w kuchni to może wystarczy Ci jeden nóż, ale z doświadczenia wiem że w kuchni są potrzebne przynajmniej 4 noże: na pewno nóż szefa , na pewno nóż do jarzyn, nóż do ryby, nóż do pieczywa, do smarowania - można ostatecznie używać drewnianej szpatułki ( ja np do rozbierania mięsa- rąbanki używam 3 różnych) Jeśli chodzi o to jaki to wejdź do jakiejkolwiek porównywarki cenowej (np. Ceneo.pl   www.ceneo.pl/Noze) i nie zdziw się cenom. Osobiście odradzam te najtańsze bo mają problemy przy krojeniu masła. A tak w ogóle to uszy do góry bo kto nie ryzykuje ten w kozie nie siedzi ale jak już wyprodukujesz kilka przydymionych potraw to się nauczysz

• Autor: a. Data: 2010-03-02 20:41:17

My się zdecyfowaliśmy na Gerlah-a ale z czystym sumieniem mogę polecić Ci też noże Fiskars'a zwłaszcza, że możesz je kupować pojedynczo (taka seria z pomarańczowym wykończeniem) i powoli kompletować :).

Przejdź do pełnej wersji serwisu