Za każdym kolejnym włożeniem ciasta do lodówki powinno się odczekać dobre 1/2 godziny! Ten czas zależy także od masy ciasta (jeśli duża, to dłużej) oraz rodzaju tłuszczu, na bazie którego zrobione było ciasto. Jeśli w skład wchodziło czyste masło (cukiernicy biorą do tego specjalną margarynę!) wtedy przerwy na pobyt w lodówce powinny wynosić do 40 i nawet 45 minut!
15 min temu wlożyłam do lodówki ciasto na tą kremówkę http://wielkiezarcie.com/recipe10840.html Po jakim czasie mogę już wałkować ciasto?pozdrawiam!!!
Cierpliwości, niech poleży sobie z godzimę
Za każdym kolejnym włożeniem ciasta do lodówki powinno się odczekać dobre 1/2 godziny!
Ten czas zależy także od masy ciasta (jeśli duża, to dłużej) oraz rodzaju tłuszczu, na bazie którego zrobione było ciasto.
Jeśli w skład wchodziło czyste masło (cukiernicy biorą do tego specjalną margarynę!) wtedy przerwy na pobyt w lodówce powinny wynosić do 40 i nawet 45 minut!
Dziękuję bardzo za odpowiedzi, kremóweczka już gotowa