hej:) Poniewaz z reguly robie rybe "po grecku" smazac rybe w calosci (np obtoczona w samej mace, lub standartowej panierce nie probowałam z ciastem nalesnikowym )i wkladam pomiedzy sos warzywny, warstwami. Ale tym razem naszło mnie, zeby wsadzic surowa calkowicie rybe w calosci pomiedzy ten sos warzywny i wsadzic do piekarnika na 10-15 minut. Tylko zastanawiam sie, czy faktycznie bedzie w takiej opcji to dobre, robił ktos tak kiedys?
Moja ryba po grecku jest gotowana i rzekomo taka powinna być(opinia mego znajomego,który bywał w Gracji).Gotuję dość gęsty sos warzywny na bazie marchwi i cebuli+groszek ,fasola,kukurydza,papryka i koncentrat pomidorowy.Na gotujący się sos kładę kawałki ryby-najlepiej miruny,bo ta najmniej się rozpada-gotuję jeszcze chwilę.Piec nie próbowałam i nie ukrywam,że mnie ciekawi wynik zapieczenia ryby po grecku.
będzie dobre; robię tak juz od jakiegoś czasu - do żaroodpornego naczynia wykładam surowe filety, posypuję przyprawą do ryb i wykładam na to sos (w mojej wersji są to podduszone warzywa - nie za bardzo wodniste, tylko gęste) i piekę i już gotowe; tylko dłużej niż 15 minut; dokładnie nie wiem, bo tak jakoś na około to robię, ale do około 30 minut chyba (zależy też jak grubą masz rybą) pozdrawiam
hej:)
Poniewaz z reguly robie rybe "po grecku" smazac rybe w calosci (np obtoczona w samej mace, lub standartowej panierce nie probowałam z ciastem nalesnikowym )i wkladam pomiedzy sos warzywny, warstwami. Ale tym razem naszło mnie, zeby wsadzic surowa calkowicie rybe w calosci pomiedzy ten sos warzywny i wsadzic do piekarnika na 10-15 minut. Tylko zastanawiam sie, czy faktycznie bedzie w takiej opcji to dobre, robił ktos tak kiedys?
pozdrawiam
Moja ryba po grecku jest gotowana i rzekomo taka powinna być(opinia mego znajomego,który bywał w Gracji).Gotuję dość gęsty sos warzywny na bazie marchwi i cebuli+groszek ,fasola,kukurydza,papryka i koncentrat pomidorowy.Na gotujący się sos kładę kawałki ryby-najlepiej miruny,bo ta najmniej się rozpada-gotuję jeszcze chwilę.Piec nie próbowałam i nie ukrywam,że mnie ciekawi wynik zapieczenia ryby po grecku.
ja zawsze zapiekam rybe po grecku w piekarniku(w naczyniu zaroodpornym z przykrywka) ale usmażona wczesniej w panierce,taka najbardziej mi smakuje.
mysle ze jakbys dala surowa musiala bys potrzymac ją nieco dłuzej niz 15 minut bo moglaby byc surowa.
będzie dobre; robię tak juz od jakiegoś czasu - do żaroodpornego naczynia wykładam surowe filety, posypuję przyprawą do ryb i wykładam na to sos (w mojej wersji są to podduszone warzywa - nie za bardzo wodniste, tylko gęste) i piekę i już gotowe; tylko dłużej niż 15 minut; dokładnie nie wiem, bo tak jakoś na około to robię, ale do około 30 minut chyba (zależy też jak grubą masz rybą)
pozdrawiam
dorsza::) dzieki wszysttkim w takim sprobuje w wersji surowej i tej z ciastem nastepnym razem
pozdrawiam