Ja sama robie taki chlebek.Oto skladniki: Chleb pszenno-zytni 320 ml wody 1,5 lyzeczki soli 20 ml maslanki 1,5 lyzeczki cukru 450 g maki pszennej typ 650 150 g maki zytniej 1 paczka suszonych drozdzy.Wszystko wrzucam do automatu do pieczenia chleba i tam sie wyrabia..Pieke w piekarniku.Wyglada tak: Zupka do niego musi byc rzeczywiscie dosc zawiesista, proponuje bogracz ,jest doskonaly:)Pozdrawiam
Poszukuję przepisu na chlebek-bułki w któym można podawać zupę.Musi być bardzo chrupiący. Z góry dziekuję.
Zdecydowanie wygodniejsze i bezpieczniejsze są inne naczynia. Taki chlebek musi być zapewne mocno wypieczony, a ewentualna zawartość dość gęsta.
http://mojewypieki.blox.pl/2009/11/Wloskie-miseczki-chlebowe.html. Sama nie robiłam, ale na tym blogu autorka podaje nie tylko swoje, ale za to przez nią sprawdzone przepisy,więc sądzę, że i te miseczki będą takie jak być powinny.
Ja sama robie taki chlebek.Oto skladniki:![](/img/blank.gif)
Chleb pszenno-zytni
320 ml wody
1,5 lyzeczki soli
20 ml maslanki
1,5 lyzeczki cukru
450 g maki pszennej typ 650
150 g maki zytniej
1 paczka suszonych drozdzy.Wszystko wrzucam do automatu do pieczenia chleba i tam sie wyrabia..Pieke w piekarniku.Wyglada tak:
Zupka do niego musi byc rzeczywiscie dosc zawiesista, proponuje bogracz ,jest doskonaly:)Pozdrawiam