Witam czy ma ktoś przepis nasałatke z czerwonej cebuli .....był na WŻ....był w ulubionych ...i klapa wcieło go....pamiętam tylko że cebulę moczyło się w zalewie....może ktoś go ma ...
Wode zagotowac z cukrem i octem i jeszcze ciepla zalewa zalac pokrojona w cieniutkie polkrazki cebule (pozostawic w zalewie na conajmniej 24 godziny im dluzej bedzie w zalewie tym bedzie lepsza). Po tym czasie cebule odcedzic z zalewy i dodac do niej pozostale skladniki pokrojone w kostke oraz majonez i wszystko razem wymieszac. Salatka jest bardzo latwa w wykonaniu jak rowniez bardzo smaczna. Przepis mam od swojej kuzynki u ktorej mialam okazje sprobowac powyzsza salatke. Zycze smacznego!
Użytkownik Alicja64 napisał w wiadomości: > Znalazlam cos takiego w necie:4 duze czerwone cebule2 ogorki konserwowe20 dkg > szynki1 lub 2 jablkamajonezZalewa:1 szklanka cukru1 szklanka wody1 szklanka > octu Wode zagotowac z cukrem i octem i jeszcze ciepla zalewa zalac pokrojona w > cieniutkie polkrazki cebule (pozostawic w zalewie na conajmniej 24 godziny im > dluzej bedzie w zalewie tym bedzie lepsza).Po tym czasie cebule odcedzic z > zalewy i dodac do niej pozostale skladniki pokrojone w kostke oraz majonez i > wszystko razem wymieszac. Salatka jest bardzo latwa w wykonaniu jak rowniez > bardzo smaczna. Przepis mam od swojej kuzynki u ktorej mialam okazje sprobowac > powyzsza salatke.Zycze smacznego! DZiIĘKI....TO WŁAŚNIE TOOO.....
Witam czy ma ktoś przepis nasałatke z czerwonej cebuli .....był na WŻ....był w ulubionych ...i klapa wcieło go....pamiętam tylko że cebulę moczyło się w zalewie....może ktoś go ma ...
Jak "czerwona cebula" i zalewa, to może ten ?
http://wielkiezarcie.com/recipe35270.html
Znalazlam cos takiego w necie:
4 duze czerwone cebule
2 ogorki konserwowe
20 dkg szynki
1 lub 2 jablka
majonez
Zalewa:
1 szklanka cukru
1 szklanka wody
1 szklanka octu
Wode zagotowac z cukrem i octem i jeszcze ciepla zalewa zalac pokrojona w cieniutkie polkrazki cebule (pozostawic w zalewie na conajmniej 24 godziny im dluzej bedzie w zalewie tym bedzie lepsza).
Po tym czasie cebule odcedzic z zalewy i dodac do niej pozostale skladniki pokrojone w kostke oraz majonez i wszystko razem wymieszac.
Salatka jest bardzo latwa w wykonaniu jak rowniez bardzo smaczna.
Przepis mam od swojej kuzynki u ktorej mialam okazje sprobowac powyzsza salatke.
Zycze smacznego!
Użytkownik Alicja64 napisał w wiadomości:
> Znalazlam cos takiego w necie:4 duze czerwone cebule2 ogorki konserwowe20 dkg
> szynki1 lub 2 jablkamajonezZalewa:1 szklanka cukru1 szklanka wody1 szklanka
> octu Wode zagotowac z cukrem i octem i jeszcze ciepla zalewa zalac pokrojona w
> cieniutkie polkrazki cebule (pozostawic w zalewie na conajmniej 24 godziny im
> dluzej bedzie w zalewie tym bedzie lepsza).Po tym czasie cebule odcedzic z
> zalewy i dodac do niej pozostale skladniki pokrojone w kostke oraz majonez i
> wszystko razem wymieszac. Salatka jest bardzo latwa w wykonaniu jak rowniez
> bardzo smaczna. Przepis mam od swojej kuzynki u ktorej mialam okazje sprobowac
> powyzsza salatke.Zycze smacznego!
DZiIĘKI....TO WŁAŚNIE TOOO.....
Ja też jestem miłośnikiem tej sałatki i też nie mogę jej znaleźć na wż.Przepis mam spisany do zeszytu i stwierdzam,że taki sam był na wż