Forum

Pomysł czy Problem?

przepyszna sałatka z czerwonwj cebuli gdzie się podziała???

• Autor: borowy Data: 2010-02-26 22:15:29

Witam czy ma ktoś przepis nasałatke z czerwonej cebuli .....był na WŻ....był w ulubionych ...i klapa  wcieło go....pamiętam tylko że cebulę moczyło się w zalewie....może ktoś go ma ...

• Autor: Hoffka85 Data: 2010-02-27 17:50:32

Jak "czerwona cebula" i zalewa, to może ten ?
    http://wielkiezarcie.com/recipe35270.html

• Autor: Alicja64 Data: 2010-02-27 21:15:33

Znalazlam cos takiego w necie:

4 duze czerwone cebule
    2 ogorki konserwowe
    20 dkg szynki
    1 lub 2 jablka
    majonez

Zalewa:

1 szklanka cukru
    1 szklanka wody
    1 szklanka octu

Wode zagotowac z cukrem i octem i jeszcze ciepla zalewa zalac pokrojona w cieniutkie polkrazki cebule (pozostawic w zalewie na conajmniej 24 godziny im dluzej bedzie w zalewie tym bedzie lepsza).
    Po tym czasie cebule odcedzic z zalewy i dodac do niej pozostale skladniki pokrojone w kostke oraz majonez i wszystko razem wymieszac.
    Salatka jest bardzo latwa w wykonaniu jak rowniez bardzo smaczna.
    Przepis mam od swojej kuzynki u ktorej mialam okazje sprobowac powyzsza salatke.
    Zycze smacznego!

• Autor: borowy Data: 2010-03-01 10:22:30

Użytkownik Alicja64 napisał w wiadomości:
    > Znalazlam cos takiego w necie:4 duze czerwone cebule2 ogorki konserwowe20 dkg
    > szynki1 lub 2 jablkamajonezZalewa:1 szklanka cukru1 szklanka wody1 szklanka
    > octu Wode zagotowac z cukrem i octem i jeszcze ciepla zalewa zalac pokrojona w
    > cieniutkie polkrazki cebule (pozostawic w zalewie na conajmniej 24 godziny im
    > dluzej bedzie w zalewie tym bedzie lepsza).Po tym czasie cebule odcedzic z
    > zalewy i dodac do niej pozostale skladniki pokrojone w kostke oraz majonez i
    > wszystko razem wymieszac. Salatka jest bardzo latwa w wykonaniu jak rowniez
    > bardzo smaczna. Przepis mam od swojej kuzynki u ktorej mialam okazje sprobowac
    > powyzsza salatke.Zycze smacznego!
     DZiIĘKI....TO WŁAŚNIE TOOO.....

• Autor: jaska2503 Data: 2010-03-02 12:31:07

Ja też jestem miłośnikiem tej sałatki i też nie mogę  jej znaleźć na wż.Przepis mam spisany do zeszytu i stwierdzam,że taki sam był na wż

Przejdź do pełnej wersji serwisu