Mam prosbe,podpowiedzcie co zrobic kiedy komputer sie zawiesza.Od paru dni kilka razy dziennie moj laptop sie zawiesza,zaczelo sie od tego jak sciagnelam aktualizacje antywirusa:(.Jedyne co pomaga to wylaczenie go i zalaczenie dodam,ze moja wiedza z zakresu obslugi komputerow jest baaardzo ograniczona:(
Ja niestety nie jestem znawcą w tym temacie więc pewnie nie pomogę, ale... Jeśli chodzi o Windowsa, to zawsze pracowałam na tym programie i komputer się nie zawieszał. Natomiast przypominam sobie chwilę, kiedy zainstalowałam jakiś program antywirusowy i wtedy zaczęła się taka sama sytuacja o jakiej Ty piszesz. Problem rozwiązał się w momencie, kiedy ( dzięki podpowiedzi informatyka) zmieniłam program antywirusowy na inny.
Użytkownik smakosia napisał w wiadomości: > Ja niestety nie jestem znawcą w tym temacie więc pewnie nie pomogę, ale... > Jeśli chodzi o Windowsa, to zawsze pracowałam na tym programie i komputer > się nie zawieszał. Natomiast przypominam sobie chwilę, kiedy > zainstalowałam jakiś program antywirusowy i wtedy zaczęła się taka sama > sytuacja o jakiej Ty piszesz. Problem rozwiązał się w momencie, kiedy ( > dzięki podpowiedzi informatyka) zmieniłam program antywirusowy na > inny.
Prawdopodobnie nowa wersja AVASTI jest dobra i nie powoduje spowolnienia.
To znaczy czegi Ci pod linuksem brakuje? Jest wszystko to co trzeba, tylko ma nieco inną nazwę.... A może po prostu nie wiesz o czym piszesz i powielasz tylko usłyszane szablonowe opinie....
Odinstaluj ten program do którego sciągnełaś aktualizację, pobierz sobie darmowy program antywirusowy i laptop bedzię znów działał poprawnie.Nie instaluj żadnego avasta, bo ci całkowicie zmuli kompa. Zainstaluj sobie parasolkę, tutaj masz darmowy program, ja mam taki sam i jestem zadowolona.
Podaj parametry komutera: procesor, ilosc ram czy plyte głowna, podaj takze jakiego systemu operacyjnego uzywasz. Co do antywirusa: najlepszym bezplatnym i najmniej pobciazajacym komputer jest avast. Aktualizacje bazy wirusów na pewno nie zamulily kompa. Najlepiej przeczysc rejestr zdefragmentuj dyski itp. Pomocna w tym bedzie ta stronka ( o ile uzywasz win xp) http://forum.dobreprogramy.pl/optymalizacja-odchudzanie-windowsa-opis-krok-kroku-t76580.html Pozdrawiam
Podczas ostatniego skanu wykrylo konia trojanskiego,zotal"uleczony"i usuniety,taka informacja sie wyswietlila.Od samego poczatku mam zainstalowanego antywirusa AVG i nic takiego nie mialo miejsca.Jezeli to cos pomoze to napisze o jaki laptop tu chodzi SONY VAIO VGN-FW11E.Dzieki za wszystkie podpowiedzi do rozwiazania tego problemu,chyba nie obedzie sie bez wizyty u jakiegos informatyka
Polecam od czasu do czasu zwłaszcza przy trojanach niezależnie od posiadanego na stałe antywirusa przeskanować komputer programem drWeb, jest darmowy do pobrania z sieci, nie trzeba go instalować, u mnie na służbowym koncie gdzie Symantek pokazywał 1 wirusa znalazł 298 zainfekowanych plików. To tak w ramach ostatniej zmasowanej inwazji koni trojańskich z poprzedniego weekendu, z która nawet avast sobie nie radził.
z tego co wiem antywirus avg zamula komputer... mialam go i juz wiecej go nie zainstaluje...:(strasznie ciezko sie pracowalo majac ten avg. Proponuje Ci zainstalowac avasta i zobacz jak bedzie dzialalo...http://www.dobreprogramy.pl/avast-Free-Antivirus,Program,Windows,13266.html
Dziekuje wszystkim za cenne rady,wczoraj zrobilam podstawowa defragmentacje dyskow(co niestety na niewiele sie zdalo),a pozniej wezwalam informatyka.Wgral mi nowszy program do defragmentowania,wyrzucil avg i wgral avasta,jezeli bedzie sie cos dzialo,to poprostu go wywale i zainstaluje ktorys z proponowanych przez Was program antywirusowy:)))Pozdrawiam.
Mam prosbe,podpowiedzcie co zrobic kiedy komputer sie zawiesza.Od paru dni kilka razy dziennie moj laptop sie zawiesza,zaczelo sie od tego jak sciagnelam aktualizacje antywirusa:(.Jedyne co pomaga to wylaczenie go i zalaczenie dodam,ze moja wiedza z zakresu obslugi komputerow jest baaardzo ograniczona:(
Zainstaluj linuksa zamiast windowsa - i po kłopocie
Ja niestety nie jestem znawcą w tym temacie więc pewnie nie pomogę, ale... Jeśli chodzi o Windowsa, to zawsze pracowałam na tym programie i komputer się nie zawieszał. Natomiast przypominam sobie chwilę, kiedy zainstalowałam jakiś program antywirusowy i wtedy zaczęła się taka sama sytuacja o jakiej Ty piszesz. Problem rozwiązał się w momencie, kiedy ( dzięki podpowiedzi informatyka) zmieniłam program antywirusowy na inny.
Użytkownik smakosia napisał w wiadomości:
> Ja niestety nie jestem znawcą w tym temacie więc pewnie nie pomogę, ale...
> Jeśli chodzi o Windowsa, to zawsze pracowałam na tym programie i komputer
> się nie zawieszał. Natomiast przypominam sobie chwilę, kiedy
> zainstalowałam jakiś program antywirusowy i wtedy zaczęła się taka sama
> sytuacja o jakiej Ty piszesz. Problem rozwiązał się w momencie, kiedy (
> dzięki podpowiedzi informatyka) zmieniłam program antywirusowy na
> inny.
Prawdopodobnie nowa wersja AVASTI jest dobra i nie powoduje spowolnienia.
Dzięki,chyba wezwę kogoś kto się na tym zna i sam pościąga to co potrzebne:)Ja jestem kompletny laik
Ja Linuksa nie polecam bo choć wirusy się go nie trzymają to bardzo wiele programów pod nim nie działa tylko pod Windowsem.
To znaczy czegi Ci pod linuksem brakuje?
Jest wszystko to co trzeba, tylko ma nieco inną nazwę....
A może po prostu nie wiesz o czym piszesz i powielasz tylko usłyszane szablonowe opinie....
Odinstaluj ten program do którego sciągnełaś aktualizację, pobierz sobie darmowy program antywirusowy i laptop bedzię znów działał poprawnie.Nie instaluj żadnego avasta, bo ci całkowicie zmuli kompa.
Zainstaluj sobie parasolkę, tutaj masz darmowy program, ja mam taki sam i jestem zadowolona.
http://www.dobreprogramy.pl/Avira-AntiVir-Personal-Free-Antivirus,Program,Windows,13119.html
Wiesz,ja mam avast i nic mi nie muli.
Ja mam noda ale masz rację parasolka jest bardzo skuteczna.
BlackOnion Ci dobrze radzi. Linuksa się robaki nie czepiają
Podaj parametry komutera: procesor, ilosc ram czy plyte głowna, podaj takze jakiego systemu operacyjnego uzywasz. Co do antywirusa: najlepszym bezplatnym i najmniej pobciazajacym komputer jest avast. Aktualizacje bazy wirusów na pewno nie zamulily kompa. Najlepiej przeczysc rejestr zdefragmentuj dyski itp. Pomocna w tym bedzie ta stronka ( o ile uzywasz win xp) http://forum.dobreprogramy.pl/optymalizacja-odchudzanie-windowsa-opis-krok-kroku-t76580.html
Pozdrawiam
1. Przeskanuj dodatkowo jakimś innym antywirusem, może coś tam siedzi
2. Twojego antywirusa odinstaluj i zainstaluj od nowa jeżeli to jego wina
3. Przeinstaluj cały system w komputerze od nowa, Tylko musisz mieć gdzieś przeniesione potrzebne dane bo przeinstalowaniu wszystko stracisz..
Podczas ostatniego skanu wykrylo konia trojanskiego,zotal"uleczony"i usuniety,taka informacja sie wyswietlila.Od samego poczatku mam zainstalowanego antywirusa AVG i nic takiego nie mialo miejsca.Jezeli to cos pomoze to napisze o jaki laptop tu chodzi SONY VAIO VGN-FW11E.Dzieki za wszystkie podpowiedzi do rozwiazania tego problemu,chyba nie obedzie sie bez wizyty u jakiegos informatyka
Zrób defragmentację dysku Start/Programy/Akcesoria/Narzędzia systemowe/ Defragmentator dydków
a mogłabym sie zapytać co to jest ta defragmentacja dysków ?
Porządkowanie poprzerywanych fragmentów zapisu na dysku by je połączyć by szybciej komputer je znajdował.
Polecam od czasu do czasu zwłaszcza przy trojanach niezależnie od posiadanego na stałe antywirusa przeskanować komputer programem drWeb, jest darmowy do pobrania z sieci, nie trzeba go instalować, u mnie na służbowym koncie gdzie Symantek pokazywał 1 wirusa znalazł 298 zainfekowanych plików. To tak w ramach ostatniej zmasowanej inwazji koni trojańskich z poprzedniego weekendu, z która nawet avast sobie nie radził.
z tego co wiem antywirus avg zamula komputer... mialam go i juz wiecej go nie zainstaluje...:(strasznie ciezko sie pracowalo majac ten avg. Proponuje Ci zainstalowac avasta i zobacz jak bedzie dzialalo...http://www.dobreprogramy.pl/avast-Free-Antivirus,Program,Windows,13266.html
Dziekuje wszystkim za cenne rady,wczoraj zrobilam podstawowa defragmentacje dyskow(co niestety na niewiele sie zdalo),a pozniej wezwalam informatyka.Wgral mi nowszy program do defragmentowania,wyrzucil avg i wgral avasta,jezeli bedzie sie cos dzialo,to poprostu go wywale i zainstaluje ktorys z proponowanych przez Was program antywirusowy:)))Pozdrawiam.