Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Pomocy!Komputer sie zawiesza:(

• Autor: Angelinka29 Data: 2010-02-28 08:44:46

Mam prosbe,podpowiedzcie co zrobic kiedy komputer sie zawiesza.Od paru dni kilka razy dziennie moj laptop sie zawiesza,zaczelo sie od tego jak sciagnelam aktualizacje antywirusa:(.Jedyne co pomaga to wylaczenie go i zalaczenie dodam,ze moja wiedza z zakresu obslugi komputerow jest baaardzo ograniczona:(

• Autor: BlackOnion Data: 2010-02-28 09:09:14

Zainstaluj linuksa zamiast windowsa - i po kłopocie

• Autor: smakosia Data: 2010-02-28 09:22:12

Ja niestety nie jestem znawcą w tym temacie więc pewnie nie pomogę, ale... Jeśli chodzi o Windowsa, to zawsze pracowałam na tym programie i komputer się nie zawieszał. Natomiast przypominam sobie chwilę, kiedy zainstalowałam jakiś program antywirusowy i wtedy zaczęła się taka sama sytuacja o jakiej Ty piszesz. Problem rozwiązał się w momencie, kiedy ( dzięki podpowiedzi informatyka) zmieniłam program antywirusowy na inny. 

• Autor: Kazik45 Data: 2010-02-28 13:22:59

Użytkownik smakosia napisał w wiadomości:
    > Ja niestety nie jestem znawcą w tym temacie więc pewnie nie pomogę, ale...
    > Jeśli chodzi o Windowsa, to zawsze pracowałam na tym programie i komputer
    > się nie zawieszał. Natomiast przypominam sobie chwilę, kiedy
    > zainstalowałam jakiś program antywirusowy i wtedy zaczęła się taka sama
    > sytuacja o jakiej Ty piszesz. Problem rozwiązał się w momencie, kiedy (
    > dzięki podpowiedzi informatyka) zmieniłam program antywirusowy na
    > inny. 

Prawdopodobnie nowa wersja AVASTI jest dobra i nie powoduje spowolnienia.

• Autor: Angelinka29 Data: 2010-02-28 13:33:21

Dzięki,chyba wezwę kogoś kto się na tym zna i sam pościąga to co potrzebne:)Ja jestem kompletny laik

• Autor: as Data: 2010-02-28 17:13:38

Ja Linuksa nie polecam bo choć wirusy się go nie trzymają to bardzo wiele programów pod nim nie działa tylko pod Windowsem.

• Autor: BlackOnion Data: 2010-03-01 13:56:08

To znaczy czegi Ci pod linuksem brakuje?
    Jest wszystko to co trzeba, tylko ma nieco inną nazwę....
    A może po prostu nie wiesz o czym piszesz i powielasz tylko usłyszane szablonowe opinie....

• Autor: niebieska-różyczka Data: 2010-02-28 13:33:43

Odinstaluj ten program do którego sciągnełaś aktualizację, pobierz sobie darmowy program antywirusowy i laptop bedzię znów działał poprawnie.Nie instaluj żadnego avasta, bo ci całkowicie zmuli kompa.
    Zainstaluj sobie parasolkę, tutaj masz darmowy program, ja mam taki sam i jestem zadowolona.

http://www.dobreprogramy.pl/Avira-AntiVir-Personal-Free-Antivirus,Program,Windows,13119.html

• Autor: Beata500 Data: 2010-02-28 15:12:34

Wiesz,ja mam avast i nic mi nie muli.

• Autor: as Data: 2010-02-28 17:14:17

Ja mam noda ale masz rację parasolka jest bardzo skuteczna.

• Autor: bozeniasta Data: 2010-02-28 16:42:50

Podaj parametry komutera: procesor, ilosc ram czy plyte głowna, podaj takze jakiego systemu operacyjnego uzywasz. Co do antywirusa: najlepszym bezplatnym i najmniej pobciazajacym komputer jest avast. Aktualizacje bazy wirusów na pewno nie zamulily kompa. Najlepiej przeczysc rejestr zdefragmentuj dyski itp. Pomocna w tym bedzie ta stronka ( o ile uzywasz win xp) http://forum.dobreprogramy.pl/optymalizacja-odchudzanie-windowsa-opis-krok-kroku-t76580.html
    Pozdrawiam

• Autor: as Data: 2010-02-28 17:12:01

1. Przeskanuj dodatkowo jakimś innym antywirusem, może coś tam siedzi

2. Twojego antywirusa odinstaluj i zainstaluj od nowa jeżeli to jego wina

3. Przeinstaluj cały system w komputerze od nowa, Tylko musisz mieć gdzieś przeniesione potrzebne dane bo przeinstalowaniu wszystko stracisz..

• Autor: Angelinka29 Data: 2010-02-28 17:26:25

Podczas ostatniego skanu wykrylo konia trojanskiego,zotal"uleczony"i usuniety,taka informacja sie wyswietlila.Od samego poczatku mam zainstalowanego antywirusa AVG i nic takiego nie mialo miejsca.Jezeli to cos pomoze to napisze o jaki laptop tu chodzi SONY VAIO VGN-FW11E.Dzieki za wszystkie podpowiedzi do rozwiazania tego problemu,chyba nie obedzie sie bez wizyty u jakiegos informatyka

• Autor: Zośka Data: 2010-02-28 19:21:50

Zrób defragmentację dysku Start/Programy/Akcesoria/Narzędzia systemowe/ Defragmentator dydków

• Autor: justi1003 Data: 2010-02-28 20:42:18

a mogłabym sie zapytać co to jest ta defragmentacja dysków ?

• Autor: as Data: 2010-02-28 21:19:02

Porządkowanie poprzerywanych fragmentów zapisu na dysku by je połączyć by szybciej komputer je znajdował.

• Autor: a. Data: 2010-03-06 10:57:13

Polecam od czasu do czasu zwłaszcza przy trojanach niezależnie od posiadanego na stałe antywirusa przeskanować komputer programem drWeb, jest darmowy do pobrania z sieci, nie trzeba go instalować, u mnie na służbowym koncie gdzie Symantek pokazywał 1 wirusa znalazł 298 zainfekowanych plików. To tak w ramach ostatniej zmasowanej inwazji koni trojańskich z poprzedniego weekendu, z która nawet avast sobie nie radził.

• Autor: bozeniasta Data: 2010-03-01 08:19:47

z tego co wiem antywirus avg zamula komputer... mialam go i juz wiecej go nie zainstaluje...:(strasznie ciezko sie pracowalo majac ten avg. Proponuje Ci zainstalowac avasta i zobacz jak bedzie dzialalo...http://www.dobreprogramy.pl/avast-Free-Antivirus,Program,Windows,13266.html

• Autor: Angelinka29 Data: 2010-03-02 07:47:11

Dziekuje wszystkim za cenne rady,wczoraj zrobilam podstawowa defragmentacje dyskow(co niestety na niewiele sie zdalo),a pozniej wezwalam informatyka.Wgral mi nowszy program do defragmentowania,wyrzucil avg i wgral avasta,jezeli bedzie sie cos dzialo,to poprostu go wywale i zainstaluje ktorys z proponowanych przez Was program antywirusowy:)))Pozdrawiam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu