Hmm .. podejrzewam , ze sama zaszkodzilas swemu żelazku wlewajac wode z kranu !! Nie wolno !! Tylko woda destylowana ... a jak odkamienić to nie wiem może wodą z octem .. albo takim odkamieniaczem np , do exspresów .. Zycze powodzenia i pamietaj . woaad destylowana .. drobny wydatek ale sprzęt działa na medal ......)) Pozdrawiam
Megi,nie do wszystkich żelazek można wlewać wodę destylowaną.Z reguły,producent w instrukcji obsługi zaznacza jaką wodę należy używać.Ja mam żelazko firmy Tefal i niestety woda destylowana figuruje jako niezalecana.W instrukcji żelazka jest napisane-stosować wodę z kranu.
Tak wodę z octem,którego było trochę więcej jak wody wlałam do pojemnika i włączyłam żelazko,żeby woda sie podgrzała.Czynnośc powtarzałam dwukrotnie.Bardzo dobrze się odkamieniło żelazko i potem płukałam pojemnik.
Czy może zna ktoś sposób na oczyszczenia żelazka z kamienia.Będę bardzo wdzięczna za udzielenie porady.
Hmm .. podejrzewam , ze sama zaszkodzilas swemu żelazku wlewajac wode z kranu !! Nie wolno !!
Tylko woda destylowana ... a jak odkamienić to nie wiem może wodą z octem .. albo takim odkamieniaczem np , do exspresów ..
Zycze powodzenia i pamietaj . woaad destylowana .. drobny wydatek ale sprzęt działa na medal ......)) Pozdrawiam
Megi,nie do wszystkich żelazek można wlewać wodę destylowaną.Z reguły,producent w instrukcji obsługi zaznacza jaką wodę należy używać.Ja mam żelazko firmy Tefal i niestety woda destylowana figuruje jako niezalecana.W instrukcji żelazka jest napisane-stosować wodę z kranu.
woda + ocet.odkamienia i czyści stopke zelazka. wypróbowalam.
Dzięki,wypróbuję wodę z octem w ten sposób odkamieniam czajnik.Bardzo ciekawa jestem efektu?EWA
Jeszcze raz chcę gorąco podziękowac za poradę,woda+ocet faktycznie super sprawa żelazko już działa prawidłowo!!!
Tylko czy po occie nie zardzewieje?
Jak to zrobiłaś? Tak zwyczajnie do pojemnika na wodę wlałaś wodę z octem ?
Tak wodę z octem,którego było trochę więcej jak wody wlałam do pojemnika i włączyłam żelazko,żeby woda sie podgrzała.Czynnośc powtarzałam dwukrotnie.Bardzo dobrze się odkamieniło żelazko i potem płukałam pojemnik.