zaczęłam ostatnio bawić się w dżemy, przetwory i inne specjały zamknięte w słoikach. Po kilku miesiącach pozostawienia wyrobów w piwnicy okazało się, że słoiki są sakurzone, brudne i nieestetyczne. Zatsanawiałam się czy "ubranka" na słoiki byłyby tu dobrym rozwiązaniem - naciagasz materiał na słoik i stawiasz go na stół. Efekt chyba nieporównywalny. Co myślicie? Czy spotkałyście się z czymś takim wcześniej? Gdzie można takie cuda kupić?
Materiał też się zabrudzi a może zwykłą koperte i można jeszcze ją podpisać aby wiedziec co w słoiku jest a potem po prostu koperte do kosza tylko czy to ma sens ???
Chodzi Ci o ochronę słoika przed zabrudzeniem, czy o dodatkową dekorację słoika?
Bo jeśli problem masz tylko i wyłącznie z tym, że słoik Ci się w piwnicy zakurzy- to rzeczywiście rozwiazaniem najprostszym jest ściereczka.
Chyba, zę chodzi Ci o to, zę słoik sam w sobie jest mało dekoracyjny, żeby postawić go na na przykład światecznym stole? Bo moim zdaniem tak właśnie jest. Widziałam tu nawet zdjecia jakiegoś światecznego stołu- piękny obrus, dekoracja kwiatowa, serwetki, cudne potrawy i... paskudne słoiki z chrzanem, i czyms tam jeszcze- moim zdaniem zepsuło cały efekt. Mozę i dekoracyjne ubranka rozwiazałyby ten problem, ale ja wiem, czy to takie praktyczne by było? ja sobie kupiłam takie małe naczynka- i na stół po prostu wykładam dżem czy tam coś innego do ładnego naczynka, musztrdę, chrzan- tez przekładam do takich niedużych miseczek, a to co nie zostanie zużyte- z powrotem do słoika ze sklepu...
Chyba, zę chodzi Ci jeszcze o coś innego ;))- chcesz słoiczkami obdarować kogoś i problem ubranka wtedy rzeczywiście jest dość istotny. Ja sobie wydrukowałam etykietki na kartoniku o fakturze płótna, a wieczko słoika zakryłam kawałkiem materiału i przewiązałam wstążeczką :)
A co do samych ubranek- ja nie widziałam nigdzie, ale mozesz sobie uszyć :)
Moje drogie,
zaczęłam ostatnio bawić się w dżemy, przetwory i inne specjały zamknięte w słoikach. Po kilku miesiącach pozostawienia wyrobów w piwnicy okazało się, że słoiki są sakurzone, brudne i nieestetyczne. Zatsanawiałam się czy "ubranka" na słoiki byłyby tu dobrym rozwiązaniem - naciagasz materiał na słoik i stawiasz go na stół. Efekt chyba nieporównywalny. Co myślicie? Czy spotkałyście się z czymś takim wcześniej? Gdzie można takie cuda kupić?
pozdrawiam
Materiał też się zabrudzi a może zwykłą koperte i można jeszcze ją podpisać aby wiedziec co w słoiku jest
a potem po prostu koperte do kosza
tylko czy to ma sens ???
jak masz dużo czasu to można się pobawić. :):) Ja wolę słoik przetrzeć ściereczka :):)
Chodzi Ci o ochronę słoika przed zabrudzeniem, czy o dodatkową dekorację słoika?
Bo jeśli problem masz tylko i wyłącznie z tym, że słoik Ci się w piwnicy zakurzy- to rzeczywiście rozwiazaniem najprostszym jest ściereczka.
Chyba, zę chodzi Ci o to, zę słoik sam w sobie jest mało dekoracyjny, żeby postawić go na na przykład światecznym stole? Bo moim zdaniem tak właśnie jest. Widziałam tu nawet zdjecia jakiegoś światecznego stołu- piękny obrus, dekoracja kwiatowa, serwetki, cudne potrawy i... paskudne słoiki z chrzanem, i czyms tam jeszcze- moim zdaniem zepsuło cały efekt.
Mozę i dekoracyjne ubranka rozwiazałyby ten problem, ale ja wiem, czy to takie praktyczne by było? ja sobie kupiłam takie małe naczynka- i na stół po prostu wykładam dżem czy tam coś innego do ładnego naczynka, musztrdę, chrzan- tez przekładam do takich niedużych miseczek, a to co nie zostanie zużyte- z powrotem do słoika ze sklepu...
Chyba, zę chodzi Ci jeszcze o coś innego ;))- chcesz słoiczkami obdarować kogoś i problem ubranka wtedy rzeczywiście jest dość istotny.
Ja sobie wydrukowałam etykietki na kartoniku o fakturze płótna, a wieczko słoika zakryłam kawałkiem materiału i przewiązałam wstążeczką :)
A co do samych ubranek- ja nie widziałam nigdzie, ale mozesz sobie uszyć :)