Proszę o poradę osoby, które już korzystały z darmowych programów do rozliczania podatku za 2009r, udostępnianych przez internet. Który program polecacie? Proszę o link. Z góry dziękuję za pomoc w wyborze.
Fakt, że narzuca Fundację do przekazania 1 % ale jest możliwość zamiany w programie /nie za pomoca korektora!/ na dowolną organizację, na którą chcesz przekazac odpis podatku;)
Bardzo dziękuję za podpowiedź. Ściągnęłam program z proponowanej przez Was strony.
Boróweczko, dla Ciebie osobne podziękowanie za propozycję przesłania programu. Myślę, że poradzę sobie z tym, dostępnym przez internet. Jakby co będę wiedziała gdzie szukać pomocy Ja też zazwyczaj kupowałam taką płytę dołączoną do gazety. W tym roku przegapiłam więc spróbuję inaczej :-)
Tam się nie masz co "połapać". Te programy praktycznie prowadzą Cię za rączkę. Wpisujesz w odpowiednie rubryki to co trzeba a program sam wylicza. Ja też z nich korzystam.
My do tej pory rozliczaliśmy się z płytki dołączonej do gazet. W tym roku mąż znalazł jakiś w internecie i tam rozliczywszy się. Samemu może nie jest to trudne ale elektronicznie dużo szybciej i nie trzeba myśleć. Nie wiem jaka jest kwota wolna od podatku ani ile ulga na dzieci wynosi. Komputer sam to wpisuje. nie wiem nawet jakie są teraz stawki podatku.
Proszę o poradę osoby, które już korzystały z darmowych programów do rozliczania podatku za 2009r, udostępnianych przez internet. Który program polecacie? Proszę o link. Z góry dziękuję za pomoc w wyborze.
proponuję ten
Sama z niego korzystam już nie pierwszy rok. Narzuca jedynie 1% odpisu, ale to spokojnie zamalowuję korektorem i wpisuję swoje
Fakt, że narzuca Fundację do przekazania 1 % ale jest możliwość zamiany w programie /nie za pomoca korektora!/ na dowolną organizację, na którą chcesz przekazac odpis podatku;)
proponuję ściagnąć z www.pity.pl korzystam od lat i jest świetny.
to przecież ten sam program, do którego podałam wcześniej link
ja mam płyte z gazety juz nie potrzebuje moge wyslac
Bardzo dziękuję za podpowiedź. Ściągnęłam program z proponowanej przez Was strony.
Boróweczko, dla Ciebie osobne podziękowanie za propozycję przesłania programu. Myślę, że poradzę sobie z tym, dostępnym przez internet. Jakby co będę wiedziała gdzie szukać pomocy
Ja też zazwyczaj kupowałam taką płytę dołączoną do gazety. W tym roku przegapiłam więc spróbuję inaczej :-)
Smakosiu to nie umiesz sie rozliczyc?Ja np nigdy z takich programów nie korzystałam,a i niewiem czy bym sie nawet połapała.
Sądzę, że umiem :-) Jednak z pomocą tego programu rozliczę się dużo szybciej a dodatkowo mam pewność, że zrobiłam to dobrze. Polecam.
Ps. Z pomocą programu rozliczam siebie i znajomych od wielu lat.
Tam się nie masz co "połapać". Te programy praktycznie prowadzą Cię za rączkę. Wpisujesz w odpowiednie rubryki to co trzeba a program sam wylicza. Ja też z nich korzystam.
Też od dawna korzystam z programów, kiedyś liczyłam na piechotę ale jak na mnie za dużo trzeba tam pisać.
Aha.Ja cały czas rozliczam sie na piechotę i jest dobrze,w sumie nie ma tak dużo z tym roboty,ja nawet polubiłam to wypełnianie.
My do tej pory rozliczaliśmy się z płytki dołączonej do gazet. W tym roku mąż znalazł jakiś w internecie i tam rozliczywszy się. Samemu może nie jest to trudne ale elektronicznie dużo szybciej i nie trzeba myśleć. Nie wiem jaka jest kwota wolna od podatku ani ile ulga na dzieci wynosi. Komputer sam to wpisuje. nie wiem nawet jakie są teraz stawki podatku.
Najlepiej to wejdź na stronę swojego US i tam znajdziesz link do polecanego przez nich programu.
Sądzę, że oni powinni wskazywać dore programy.