Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Z myślą o urlopie

• Autor: kurkuma Data: 2010-03-07 23:57:50

Zwracam się do Was z prośbą o podpowiedź. Może w ostatnim czasie spędziliście urlop w miejscu które Was zauroczyło? W ciągu kilku ostatnich lat spędzam urlopy korzystając z agroturystyki. Do tej pory wyjazdy były udane i mam nadzieję, że będzie tak dalej. Nie mam jednak bardzo pomysłu gdzie jechać. W ubiegłym roku byłam w Bieszczadach, a po drodze na Roztoczu, wcześniej na Kaszubach, w borach tucholskich, w okolicach Suwałk, Leszna, Hajnówki, w nadburzańskim parku krajobrazowym, w Zakopanem, w Dziwnowie. Nad morzem urlopu nie planuję, bo na Mierzeję mam "rzut beretem". No i nic nie przychodzi mi do głowy. Będę wdzięczna za sugestie, a gdyby jeszcze jakieś namiary na sprawdzone miejsca - byłoby super. Niby jescze wcześnie, ale już powoli czas rezerwować miejsca.

• Autor: anulkas Data: 2010-03-08 09:05:30

Może Jura Krakowsko - Częstochowska, idealna na rowery :)

• Autor: eyta Data: 2010-03-08 09:15:42

Pojezierze drawskie, spływy Drawą, zwiedzanie wału pomorskiego.

• Autor: anulkas Data: 2010-03-08 09:30:47

spływy kajakowe też polecam :)

• Autor: agik Data: 2010-03-08 09:48:31

Beskid Sądecki- okolice Łącka, Kamienicy, Tylmanowej- w Pieniny masz rzut beretem, w Tatry - tylko troszkę dalej, Po drodze jeszcze Gorce. I zapierajacymi dech w piersiach widokami.

Drugi pomysł- Jura krakowsko -częstochowska, okolice Żarek. Bardzo ciekawa krajobrazowo, z interesującym szlakiem ruin zamków piastowskich, ze skałkami do wspinania się, i ciekawymi trasami na rowery. No i grzyby można zbierać, jagody ;))) Agrotutystyk - do wyboru do koloru.

Trzeci pomysł- szlak zamków krzyżackich ( od Torunia do Malborka). Polecam agroturystykę w okolicach Wąbrzeźna.

• Autor: noclegi2008 Data: 2010-03-08 09:56:29

Zapraszam do Augustowa.Miasto piękne i na wycieczkę do Wilna można pojechać.

• Autor: CZOS Data: 2010-03-08 10:01:06

Agroturystyka: wieś Szumiąca. przed domem spory padok na którym w tej chwili jest dopiero jeden piękny ogierek, a w lecie będą 2. Jeszcze nie przcujące bo młode. w pobliżu rzeka Paklica po której są urządzane spływy kajakowe. wokół lasy grzybne, duży po Cysterski zespół klasztorny w którym często odbywają się różnego rodzju krajowe i międzynarodowe koncerty muzyczne (Gościkowo-Paradyż), MRU- Miedzyrzecki Rejon Umocniony. I najważniejsze to mili gospodarze Pani Elżbieta i Pan Jerzy. Polecam.

• Autor: agik Data: 2010-03-08 10:11:04

I Karkonosze- Karpacz, albo Szklarska Poręba- góry do połażenia, widoki do ogladania, niesamowicie atrakcyjny tak... hmmm ... geologicznie teren.
    I Marcia :)

Jeju- zaczełam myśleć o tych atrakcyjnych miejscach i coraz więcej mi ich przychodzi do głowy- Kotlina Kłodzka! Górki, kopalnia złota, jaskinie, kaplica z czaszkami, uzdrowiska w Dusznikach ( muzeum papiernictwa), Kudowie

I jeszcze jakby poszukać po atrakcyjnych kwaterach- to w okolicach Żnina- świetna agroturystyka, bardzo niska cena, masz wszystko, co potrzebujesz do szczęścia ( łacznie z gniazdkiem do neta) za chyba 20 zł.
    W godzinkę na butach dojdziesz do Biskupina- warto zobaczyć, lub równiez w godzinkę- dowiosłujesz, bo i taką drogą tam się można znaleźć, nad samym jeziorkiem. Mozesz jeszcze zobaczyć sobie muzeum kolejki wąskotorowej w Wenecji :)

• Autor: marzenulka Data: 2010-03-08 18:08:21

Kurkumo a może Mazury? http://www.mazury.pc.pl/Dom-goscinny-Alicja-Jozef-Koc nie byłam tu ale po zapoznaniu się z tym linkiem miejsce wywarło na mnie pozytywne wrażenie

• Autor: kurkuma Data: 2010-03-08 18:42:46

Kochani, bardzo serdecznie wszystkim dziękuję. Rzeczywiście propozycje ciekawe, chociaż nie wszystkie dla mnie do wykorzystania (np rowery, spływy kajakowe - odpadają). Ale same propozycje miejsc uważam za atrakcyjne. Sądzę, że dwie albo i trzy z nich wykorzystam, bo w ciągu roku najczęściej mam takie dwa lub trzy kilkudniowe wypady. Jeszcze raz dziękuję.

• Autor: bogdzia Data: 2010-03-08 19:14:27

Spływ kajakowy rzeką Krutynią na Mazurach. Tereny piękne i dzikie jak to w dzikim kraju.

• Autor: falkor Data: 2010-03-10 00:28:09

Dodaj do tego Kadzidłowo (park dzikich zwierząt) i Wojnowo (cierkiew prawosławna i klasztor starowierów), tudzież leśniczówkę Pranie (Gałczyński), że o Iznocie-Galindii (niespodzianka) nie wspomnę.

• Autor: bogdzia Data: 2010-03-10 12:44:46

Do Egiptu moi drodzy. szef PIS przewodzi.

• Autor: mniamtom Data: 2010-03-08 20:05:22

Bacówka Łapsowa Polana - bardzo dobre miejsce na wypady po Gorcach .

Zaleta - po piwo trzeba zejść w dół do Nowego Targu (ok. 1.5 godz.), więc w drodze powrotnej z pełnym plecakiem;) czeka nas świetna zaprawa .

• Autor: Anovi Data: 2010-03-09 21:23:55

Mazury, Puszcza Borecka i najczystsze miejsce w Polsce: http://echopuszczy.mazury.info/ i zaprzyjaźniona agroturystyka na kaszubach, 5 km od Bytowa a cisza i spokój, że własne mysli slychać: http://chatawewsi.pl/

• Autor: marcia33 Data: 2010-03-10 17:04:24

moze nie powinnam sama chwalic ale karkonosze...piekne tereny i piekne gory blisko wypady do czech(skalne miasto praga noca safari iczyn itd) okolicach Karpacza tez jest co zwiedzac...pozdrawiam i udanych wakacji:))

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-03-11 20:21:44

Mój urlopik przeleciał na remontach...
    W Karpaczu byliśmy 4 razy i zazdroszczę Marci klimatu i otoczenia.Aż mi się zatęskniło...

• Autor: marcia33 Data: 2010-03-12 09:52:41

mam nadzieje ze nastepny wypad do karpacza zakonczy sie spotkaniem:))www.udziadka.spanie.pl(mam nadzieje ze moderatorzy mnie nie zlinczuja za podanie strony:))

• Autor: smakosia Data: 2010-03-12 09:54:32

Link aktywny: http://www.udziadka.spanie.pl

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-03-14 14:09:39

Martusiu,z pewnością skorzystamy następnym razem,tzn.w przyszłości.
    Ostatnio byliśmy tam 3 lata temu i "rezydowaliśmy"w STOKROTCE,Karpacz Górny.

Pozdrowienia!

• Autor: CZOS Data: 2010-03-10 19:39:10

Sądzę, że u Marcia33 w Karpaczu pewnie byś dobrze wypoczęła

Przejdź do pełnej wersji serwisu