Do salatki: gotowane ziemniaki w polplasterki, suszone pomidory (w oliwie) na pol, czerwona cebula w polkrazki, do tego ocet balsamiczny (najlepiej gesty-odparowany, w ostatcznosci plynny, sol do smaku. Pyszna!
Ja robię taki makaron z patelni. Makaron świderki ugotuje. Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję makaron, suszone pomidory wyjęte z oliwy i przekrojone na pół, oliwki. Wszystko razem mocno podgrzewam i wsypiję do tego ser rokpol i natkę pietruszki. Smażę, mieszając, aż ser się rozpiści. Doprawiam pieprzem i gotowe.
Do : makaronu, zawijania w kurczacze piersi, śledzi na ostro i sosów wszelakich. A, i z mozzarellą (plus czarne oliwki, kapary i chuda szynka lub tuńczyk), do obłożenia pizzy na cienkim cieście. Używam głównie pomidorów w oliwie (odcedzonych lub razem z oliwą). A w lecie mam zamiar ususzyć w piekarniku co nieco "prawdziwie suchych" ;)
Suszone pomidory zalewane oliwą mozna zmielić razem cebulą surową i boczkiem wędzonym. Tym farszem można fazerować poledwiczki wieprzowe lub robić sakiewki schabowe (znajdziesz w moich przepisach...). Mozna też usmażyć piersi rozklepane, doprawione czosnkiem, solą i pieprzem. Na to kłaść suszone pomidory i mozzarelle i chwilę zapiec do rozpuszczenia sera.
Tak mnie naszło ostatnio na suszone pomidory ,mam zamiar coś z nich zrobić .Nigdy ich nie uzywałam ,ciekawa jestem do czego ich uzywacie.
Do salatki: gotowane ziemniaki w polplasterki, suszone pomidory (w oliwie) na pol, czerwona cebula w polkrazki, do tego ocet balsamiczny (najlepiej gesty-odparowany, w ostatcznosci plynny, sol do smaku. Pyszna!
Ja często robię pastę serową do smarowania chleba.Serek biały miksuję z pomidorami suszonymi i doprawiam do smaku solą lub pieprzem pycha.
bardzio ciekawy pomysl. Sa dwa rodzaje suszonych pomidorow: calkiem suche i w oliwie. Ktore dodajesz?
Ja daję te z oliwy a oliwę wykorzystuję na sos do spageti.Pozdrawiam.
Ja robię taki makaron z patelni. Makaron świderki ugotuje. Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję makaron, suszone pomidory wyjęte z oliwy i przekrojone na pół, oliwki. Wszystko razem mocno podgrzewam i wsypiję do tego ser rokpol i natkę pietruszki. Smażę, mieszając, aż ser się rozpiści. Doprawiam pieprzem i gotowe.
Z makaronem podoba mi się.
To jest łatwe, szybkie i smaczne.
Do : makaronu, zawijania w kurczacze piersi, śledzi na ostro i sosów wszelakich. A, i z mozzarellą (plus czarne oliwki, kapary i chuda szynka lub tuńczyk), do obłożenia pizzy na cienkim cieście.
Używam głównie pomidorów w oliwie (odcedzonych lub razem z oliwą). A w lecie mam zamiar ususzyć w piekarniku co nieco "prawdziwie suchych" ;)
Suszone pomidory zalewane oliwą mozna zmielić razem cebulą surową i boczkiem wędzonym. Tym farszem można fazerować poledwiczki wieprzowe lub robić sakiewki schabowe (znajdziesz w moich przepisach...). Mozna też usmażyć piersi rozklepane, doprawione czosnkiem, solą i pieprzem. Na to kłaść suszone pomidory i mozzarelle i chwilę zapiec do rozpuszczenia sera.