Forum

Zdrowie i uroda

zapalenie żył po wenflonie

• Autor: jolcia73 Data: 2010-03-13 16:40:29

witam
    mieliście może doczynienia z zapaleniem żył po wenflonie? Męża dopadło coś takiego i dośc długo trzyma,poszedł do lekarza,pierwszy kazal mu robić okłady z altacetu i dał biseptol,po kilku dniach poszadl znowu bo ból sie utrzymywal,drugi zmienil mu antybiotyk,dodal tabletki z kasztanem,kazał posmarować jodyną,potem maścią ichtiolową i rivanolem. Efekt? poparzyl sobie po czymś skórę,poszedł znowu dostał mecortolon na oparzenie,swędzenie opanowal,ale ręka go boli nadal,cały czas jest też spuchnięta,leczenie podobno ma trwać nawet miesiąc ale czy po 5 dniach brania antybiotyku nie powinien odczuwać poprawy?
    pomóżcie proszę
    dziękuję i pozdrawiam

• Autor: Scooby Data: 2010-03-13 16:54:28

Mnie sie wydaje,ze po tylu dniach ból powinien ustapic.Może niech mąż przykłada samym altacetem-robi takie okłady tylko nie gorace i ta ręke może troche zabandażowac,zeby ten okład sie trzymał,oczywiście nie zamocno.Albo wpisz w wyszukiwarce dany problem to powinno wyskoczyc co robic.

• Autor: eyta Data: 2010-03-13 16:58:36

Takie stany zapalne są bardzo upierdliwe. Jeśli nie ma gorączki to znaczy,że antybiotyk działa. Polecam okłady z altacetu i reka wyżej, tzn. w czasie chodzenia na temblaku a w czasie snu uniesiona na wałku z koca np. Maść czy żel z kasztanowca tez dobrze robiw , więc można naprzemiennie, jak mocny ból to jakis środek uśnieżający. Współczuję, bo sama wiem co to znaczy...

• Autor: ewka63 Data: 2010-03-13 17:08:17

Okładów z altacetu na stan zapalny żył nie stosuje sie już od lat. Obecnie wykonuje się okłady które nie zakwaszają środowiska naturalnego. Poleciłabym Ci okłady z sody oczyszczonej. Wcześniej miejsce gdzie będzie okład trzeba natrzeć wazeliną żeby skóra nie uległa maceracji pod okładem. Jeśli masz dostęp do apteki kup maść z heparyną. Najlepiej robić okłady na zmianę, raz z sody a po 3-4 godzinach z maści. Maści nałóż grubo, żeby była dość długo na zmienionym zapalnie miejscu.

Jak długo mąż miał załozony wenflon?

• Autor: jolcia73 Data: 2010-03-13 17:29:09

wenflon miał przed dobę,to był szybki zabieg w szpitalu a teraz 1,5 tygodnia się już męczy

• Autor: ewka63 Data: 2010-03-13 18:21:29

Jeśli po 1 dobie występuje tak duży odczyn zapalny to problem jest oczywisty. normalnie wenflon może być założony 72 godz. Po tym czasie powinien być usunięty. Mąż najprawdopodobniej jest uczulony naktóryś ze składników , z których zrobiony jest wenflon. Spróbuj wykonywać okłady tak jak napisałam - mam na codzień do czynienia z wenflonami. Musicie zwracać z mężem uwagę na to, czy pod okładem nie zaczyna piec skóra. nie powinna byc tez bardziej czerwona. Można jeszcze kupić w aptece Troxeratio 300, są to tabletki,które stosuje się przy chorobach żył. Ale zacznij od okładów. pozdrawiam.

• Autor: jolcia73 Data: 2010-03-13 18:30:14

dziękuję
    pozdrawiam serdecznie!

• Autor: ewka63 Data: 2010-03-13 18:32:49

Jolu, jeśli masz mozliwość np. w aptece kupic ampułkę Natrium bicarbonicum 8,4%, to warto z tego robić okłady zamiast z sody. Ale trzeba miec kogos znajomego w aptece bo to lek na receptę.

• Autor: jolcia73 Data: 2010-03-14 09:38:27

specjalne podziękowania od Męża,zastosował się do Twoich rad i po 12 godzinach jest tak dobrze jak nie było po 1,5 tyg. kuracji . Posmarował maścią z heparyną,ból zelżał,obrzęk się zmniejszył, humor się poprawił.
    Dobrze że mamy takich profesjonalistów na WŻ,warto tu szukać pomocy.
    Pozdrawiamy i dziękujemy!!

• Autor: ewka63 Data: 2010-03-14 09:56:01

Bardzo sie cieszę ,że mogłam pomóc.  Pozdrowienia dla męża. :)

• Autor: jolcia73 Data: 2010-03-14 09:40:41

dziękuję wszystkim
    jest już lepiej!
    pozdrawiam!

Przejdź do pełnej wersji serwisu