Umieszczam to w tym dziele, bo nie ma działy poszukuję a ja szukam kluczyka do nakręcania zegara. Może komuś został po nakręcanym zegarze. Chętnie odkupię albo wymienię na coś.
Ha a jakiej wielkości jest to zegar? Bo zegar zegarowi nie jest równy. To samo tyczy się kluczy do ich nakręcania:) Wiem bo mam w domu dwa strasznie stare zegary, które trzeba nakręcać i do każdego klucz jest inny.
Umieszczam to w tym dziele, bo nie ma działy poszukuję a ja szukam kluczyka do nakręcania zegara. Może komuś został po nakręcanym zegarze. Chętnie odkupię albo wymienię na coś.
a czy wilekość kluczyka jest obojętna? Czy kluczyki są uniwersalne?
Ja mam trzy zegary stare nakręcane i trzy różne kluczyki :)
Ha a jakiej wielkości jest to zegar? Bo zegar zegarowi nie jest równy. To samo tyczy się kluczy do ich nakręcania:) Wiem bo mam w domu dwa strasznie stare zegary, które trzeba nakręcać i do każdego klucz jest inny.
Zegar ma średnicę 20 cm, a otwór do nakręcanie ma 1 cm średnicy, zegar wygląda tak:
pożyczałam od sąsiadki kluczyk od wiszącego zegara i pasował.
Witaj, nie kazdy kluczyk pasuje.Są większe , mniejsze , o roznych otworach...Wiem cos otym ..pracuję w sklepie z takimi zegarami .
Boróweczko a może spraw sobie taki uniwersalny kluczyk i problem z głowy. http://www.annpol.eu/sklep,232,,,03,,pl-pln,583043,0.html
Pozdrawiam.
Znalazłam kluczyk na allegro, dziękuje wszystkim i proszę o zamknięcie wątku.
Więc zamykam:)