A może niebieską galaretką rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody? Można by było do śmietany wlać kilka kropel soku ze ślliwek lub jagód. Tylko , że wtedy wyjdzie bardziej fioletowy niż niebieski. hmm
Według mnie śmietanę możesz zabarwić np. cukrową posypką w kolorze niebieskim lub syropem , dżemem z jeżyn, bądź też likierem jeżynowym BLACKBERRY, albo dolać kilka kropli likieru BLUE CURACAO.
Witajcie
potrzebuję zabarwić bitą śmietanę na niebiesko a nie chcialąbym uzywać zadnych barwników. Czy zna ktos moze taki sposób??
A może niebieską galaretką rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody? Można by było do śmietany wlać kilka kropel soku ze ślliwek lub jagód. Tylko , że wtedy wyjdzie bardziej fioletowy niż niebieski. hmm
ja się podpisuję pod galaretką
tylko, ze galaratki sa zabarwiane wlasnie sztucznymi barwnikami:)
No wlasnie wiem ze te galaretki to maja sztuczny barwnik i bardziej szukam innego sposobu. ale dziekuje.
Marlena znalazlam naturalna farbe do zywnosci , ale niestety w Anglii:)
a tu link do firmy:
http://groceries.asda.com/asda-estore/search/searchcontainer.jsp?trailSize=1&searchString=natural+food+colouring&domainName=Products&headerVersion=v1&_requestid=30077
Według mnie śmietanę możesz zabarwić np. cukrową posypką w kolorze niebieskim lub syropem , dżemem z jeżyn, bądź też likierem jeżynowym BLACKBERRY, albo dolać kilka kropli likieru BLUE CURACAO.
o i to jest pomysl . bardzo mii sie spodobal wypróbuje i dam wam znac. Dziekuję ślicznie za pomoc
Użytkownik marlena1 napisał w wiadomości:
> o i to jest pomysl . bardzo mii sie spodobal wypróbuje i dam wam znac.
> Dziekuję ślicznie za pomoc
A tak tak trochę zabawnie to moze szczyptą błękitnego nieba:)