Forum

Kuchenne porady

gotuje na rajdzie PK

• Autor: Bodek Data: 2010-03-18 12:43:48

czesc wszystkim :)
    jako iz wybieram sie na rajd PK i bede gotowal dla niemarudzacej glodnej grupy zarlokow mam pytanie.
    zaczynamy rajd w srode. w sobote mam gotowac i nie ma sklepu po drodze aby sie zaopatrzyc w towar, czyli musze zakupic w srode i niesc ze soba do soboty!! :)

wpadlem na pomysl chilli con carne - jako ze gotuje w kociolku na ognisku to bedzie proste danie :)
    pytanie jest nastepujace:

jesli sa pomysly na inne ciekawe dania to prosze o pomysly.
    czy jest mozliwosc zakupienia w krakowie lub znanych sklepach sieci typu tesco miesa mielonego suszonego??
    nie zepsuje sie jak pochodzi ze mna pare dni :):):):)

pozdrawiam i dziekuje za wszelkie wypowiedzi :)

• Autor: aggusia35 Data: 2010-03-18 13:21:56

hmm.. ale mi zabiłeś ćwieka nie wiem.  W Bonarce mają dobry wybór wszystkiego ale czy suszone mięso to nie wiem. Tak myślę może kupisz pakowane mielone też ma długa datę ważności tylko pewnie lodówki nie będziesz miał.

• Autor: kot-behemot Data: 2010-03-18 13:56:08

Proponuje tzw kociołek, lub grilla.To sie zawsze sprawdza. Można te delikatniejsze  wiktuały zabrac w lodówce turystycznej.Ale zadbaj o zgodnosć z przepisami SANEPiD.Inaczej możesz( w razie lekkiej katastrofy) mieć duże nieprzyjemnosci.

• Autor: tineczka Data: 2010-03-18 16:29:41

Heja Bodek:)

Nie kup tylko szwedzkiego mielenca hihihi........

Zart na strone, uwazam, ze bardzo niebezpieczne jest przechowac surowe mieso zmielone nawet w turystycznych lodowkach przez tak dlugi czas.
    Chili con carne, to dobry pomysl i mozesz ugotowac cos ala uzywajac bardzo dobrze wysuszone, pokrojone w male kawalki kielbasy. Nie bedziesz mial obawy ze zatrujesz towarzystwo:)

Mieso suszone sprzedaja sklepy sportowe, przynajmniej u nas.

Buziaki:)

• Autor: Bodek Data: 2010-03-19 11:39:05

suszone kielbaski hermetycznie pakowane juz sa w planie.
    co do miesa chyba ugotuje a pozniej zapakuje hermetycznie co by mi w plecaku wytrzymalo :)

• Autor: tineczka Data: 2010-03-18 16:42:41

przypomnialam sobie, ze L sprzedaje takie mini 3,5 cm ostre (chili) kielbaski a la salami. Sa pakowane w atmosferze i maja dluga waznosc. Te wytrzymaja w lodowce turystycznej bez zadnego problemu i nie bedziesz musial nic kroic, bo sa na zabek:)

• Autor: jannaj Data: 2010-03-18 16:42:49

Na piewrsze danie piwo, na drugie danie piwo, na deserek dla odmiany piwo.

• Autor: Zbyh 1 Data: 2010-03-19 11:11:11

Oczywiście na kolację również piwo, ale żeby nie popaść w monotonię proponuję ciemne np. Porter :))

• Autor: Bodek Data: 2010-03-19 11:37:41

:):):):)
    piwo jest pomiedzy daniami jako wielowitaminowy napoj chlodzacy :):):):)

• Autor: Czeslaw Data: 2010-03-20 20:53:12

Suszonego mięsa to u nas w Gdańsku nie widziałem, ale suszone ryby to i owszem.

Przejdź do pełnej wersji serwisu