ile treści merytorycznej, oho! nie zawsze to, że pojawia się nowy wątek na forum, znaczy, że koniecznie musimy tam coś napisać, nawet jeśli nie mamy nic konkretnego/ciekawego/na temat do powiedzenia...
Moim zdaniem lepiej jest napisać że ktoś nie wie niż patrzeć jak nikt nie odpisuje i zastanawiać się dlaczego. Więc nie podoba mi się Twoja krytyka skierowana do Scooby.
a moim zdaniem lepiej pisać konkrety, więc nie podoba mi się stwierdzenie Scooby. Irytują mnie bardzo takie wypowiedzi, bo nie wiem czy użytkownik pisze je, żeby w ogóle twórca tematu dostał jakąś odpowiedź, czy po to, żeby się pokazać i nabić sobie liczbę postów. do samej Scooby nic nie mam, naturalnie. Po prostu ten post mnie zirytował, więc to wyraziłam. Kończę, bo sama tez nie chcę pisać nie na temat.
Użytkownik as napisał w wiadomości: > Moim zdaniem lepiej jest napisać że ktoś nie wie niż patrzeć jak nikt nie > odpisuje i zastanawiać się dlaczego. Więc nie podoba mi się Twoja krytyka > skierowana do Scooby.
A moim zdaniem jest otrzymać jedną fachową pomoc lub wogóle niż dostać kilkanaście odpowiedzi bezsensu. Pomyśl As co by to było gdyby 10 osób napisało nie znam tego banku,nie wiem co to za bank itp.czy osoba zadająca to pytanie byłaby zadowolona z takich odpowiedzi ,otóż nie wręcz przeciwnie pewnie wkurzona-jak nie wiesz ,nie znasz się to lepiej nic nie odpisuj..Przynajmniej ja to tak rozumuje,nie wiem może niech inni też się wypowiedzą.
Jesteśmy oboje (wspólne konto) w PKO SA( ten z żubrem)11,50 za prowadzenie, bankomaty tylko "ichnie", często mają również jakieś awarie( przynajmniej w naszym mieście), za operacje internetowe pobierają 50 gr od kazdego zlecenia ... czyli szlag trafia. Miarka przelała się statnio ... Podam sytuację która powtórzyła się mimo zapewnień( po ostatnich problemach), że już jest ok ... Opłaty za ubezpieczenie pojazdu regulujemy i-netem, ale policja czasem chce mieć potwierdzenie na wydruku, zaden problem pojśc do banku z wydrukiem z komptera, by ktoś potwierdził, i tu konflikt logika, ... a rzeczywistość: Żona podeszła do banku i okazało się, że (znów!!) nie wyświetla się ( kasa w oddziale) na monitorze jako współwłaściciel konta. Chodziło tylko o potwierdzenie na wydruku, że przelew został dokonany. Nie pomogło to, że żona miała kartę kasową, bankomatową, dowód osobisty. Powtórzyło się to drugi raz. Mamy zasadę : do dwóch razy sztuka, trzy to już za dużo. Przenosimy się oboje do Alior Banku,( najpierw żona, już zalożyla konto). Korzyści: za operacje inter-nie płaci się, za prowadzenie konta 5,00, a w rzeczywistosci nic, ponieważ w godzinach nocnych pieniądze na koncie w 1/2 konta procentują, no i ... każdy bankomat wypłaca. Córki też zmieniają, jedna z nich w Warszawie nie mogła dokonać regulacji należności kartą, bo ... nie dokonano w macierzystym banku zaksięgowania wpływu, zaznaczam, ze linia debetowa była nienaruszona(!!!). Interwencje telefoniczne nic nie dały, mozna było wyjaśnić wyłącznie TYLKO w swojej miejscowości w miejscu założenia konta(!!!). Szczęście, że znajomi mieli gotówkę i zapłaciła gotówką, posiadane drobne wystarczyły na posiłek, bilet powrotny miała wykupiony.
Kazik, chciałam Ci powiedzieć, że w Alior też można cokolwiek załatwić tylko w macierzystym oddziale. Mój mąż pracował w wakacje w Warszawie i założył tam konto, w Alior właśnie i kiedy teraz próbował coś wyjaśnić czy załatwić powiedzieli mu, ze musi to załatwić w oddziale, gdzie zakładał konto- 350km. Nie ma argumentu, który przemawia do nich! Odpowiedź jest jedna-nic nie poradzimy, taka jest procedura:(
Użytkownik Almira napisał w wiadomości: > Kazik, chciałam Ci powiedzieć, że w Alior też można cokolwiek załatwić > tylko w macierzystym oddziale. Mój mąż pracował w wakacje w > Warszawie i założył tam konto, w Alior właśnie i kiedy teraz > próbował coś wyjaśnić czy załatwić powiedzieli mu, ze musi to > załatwić w oddziale, gdzie zakładał konto- 350km.Nie ma argumentu, > który przemawia do nich! Odpowiedź jest jedna-nic nie poradzimy, taka > jest procedura:(
Są pewne sprawy ktore faktycznie tylko tak można zalatwić ale też można(!!!) przenieść(!!!) wszystkie "sprawy do załatwiania" do banku w miejscu zamieszkania. Ta sprawa/problem, ktory miała córa po pierwsze nie miał prawa mieć miejsca( wg opini tegoż banku, po prostu niedopatrzenie operatora, jak i faktycznie BYŁO TO DO ZAŁATWIENIA TELEFONICZNIE, wg opini osoby odbierającej skarge na tryb załatwiania. Generalnie (PekaoSA) właśnie bank ma zbyt dużo "usterek" i jest to dziwne, ze nie jest wcale nowym bankiem. Wszystkie te problemy wynikły w chwili"przemianiowania " jego nazwy parę lat temu . Widocznie cos mają niedograne. Nie wiem jak w innych miastach spisują się, ale do tańszych i operatywniejszych banków ten właśnie nie należy. Jest w necie prawdopodobnie ranking, czy też tabela porównawczo-ofertowa banków, tylko nie wiem gdzie, pod jakim linkiem
Mnie zainteresowal fakt, ze mozna bez prowizji wyplacac pieniadze z bankomatow na calym swiecie. Oprocz tego mam mozliwosc obslugiwac konto przez internet. To mi wystarczy. Chcialam tylko wiedziec, czy to solidny bank. To jest nowy bank, nie bylo go w czasach gdy mieszkalam w Polsce.
Nie nabijam sobie postów,tylko widzę,że nikt nie odpisuje,więc ja wyraziłam swoje zdanie.Jeśli nie chcesz czytac moich postów to nie czytaj. cóż łatwiej krytykowac niż komuś pomóc!
Jakie macie zdanie na tgo banku?
Nie znam tego banku,ale mnie sie wydaje,że bank taki jak każdy.
ile treści merytorycznej, oho!
nie zawsze to, że pojawia się nowy wątek na forum, znaczy, że koniecznie musimy tam coś napisać, nawet jeśli nie mamy nic konkretnego/ciekawego/na temat do powiedzenia...
Moim zdaniem lepiej jest napisać że ktoś nie wie niż patrzeć jak nikt nie odpisuje i zastanawiać się dlaczego. Więc nie podoba mi się Twoja krytyka skierowana do Scooby.
a moim zdaniem lepiej pisać konkrety, więc nie podoba mi się stwierdzenie Scooby.
Irytują mnie bardzo takie wypowiedzi, bo nie wiem czy użytkownik pisze je, żeby w ogóle twórca tematu dostał jakąś odpowiedź, czy po to, żeby się pokazać i nabić sobie liczbę postów.
do samej Scooby nic nie mam, naturalnie. Po prostu ten post mnie zirytował, więc to wyraziłam.
Kończę, bo sama tez nie chcę pisać nie na temat.
Użytkownik as napisał w wiadomości:
> Moim zdaniem lepiej jest napisać że ktoś nie wie niż patrzeć jak nikt nie
> odpisuje i zastanawiać się dlaczego. Więc nie podoba mi się Twoja krytyka
> skierowana do Scooby.
A moim zdaniem jest otrzymać jedną fachową pomoc lub wogóle niż dostać kilkanaście odpowiedzi bezsensu.
Pomyśl As co by to było gdyby 10 osób napisało nie znam tego banku,nie wiem co to za bank itp.czy osoba zadająca to pytanie byłaby zadowolona z takich odpowiedzi ,otóż nie wręcz przeciwnie pewnie wkurzona-jak nie wiesz ,nie znasz się to lepiej nic nie odpisuj..Przynajmniej ja to tak rozumuje,nie wiem może niech inni też się wypowiedzą.
Jesteśmy oboje (wspólne konto) w PKO SA( ten z żubrem)11,50 za prowadzenie, bankomaty tylko "ichnie", często mają również jakieś awarie( przynajmniej w naszym mieście), za operacje internetowe pobierają 50 gr od kazdego zlecenia ... czyli szlag trafia.
Miarka przelała się statnio ...
Podam sytuację która powtórzyła się mimo zapewnień( po ostatnich problemach), że już jest ok ...
Opłaty za ubezpieczenie pojazdu regulujemy i-netem, ale policja czasem chce mieć potwierdzenie na wydruku, zaden problem pojśc do banku z wydrukiem z komptera, by ktoś potwierdził, i tu konflikt logika, ... a rzeczywistość: Żona podeszła do banku i okazało się, że (znów!!) nie wyświetla się ( kasa w oddziale) na monitorze jako współwłaściciel konta. Chodziło tylko o potwierdzenie na wydruku, że przelew został dokonany. Nie pomogło to, że żona miała kartę kasową, bankomatową, dowód osobisty.
Powtórzyło się to drugi raz. Mamy zasadę : do dwóch razy sztuka, trzy to już za dużo.
Przenosimy się oboje do Alior Banku,( najpierw żona, już zalożyla konto). Korzyści: za operacje inter-nie płaci się, za prowadzenie konta 5,00, a w rzeczywistosci nic, ponieważ w godzinach nocnych pieniądze na koncie w 1/2 konta procentują, no i ... każdy bankomat wypłaca.
Córki też zmieniają, jedna z nich w Warszawie nie mogła dokonać regulacji należności kartą, bo ... nie dokonano w macierzystym banku zaksięgowania wpływu, zaznaczam, ze linia debetowa była nienaruszona(!!!). Interwencje telefoniczne nic nie dały, mozna było wyjaśnić wyłącznie TYLKO w swojej miejscowości w miejscu założenia konta(!!!).
Szczęście, że znajomi mieli gotówkę i zapłaciła gotówką, posiadane drobne wystarczyły na posiłek, bilet powrotny miała wykupiony.
Kazik, chciałam Ci powiedzieć, że w Alior też można cokolwiek załatwić tylko w macierzystym oddziale. Mój mąż pracował w wakacje w Warszawie i założył tam konto, w Alior właśnie i kiedy teraz próbował coś wyjaśnić czy załatwić powiedzieli mu, ze musi to załatwić w oddziale, gdzie zakładał konto- 350km.
Nie ma argumentu, który przemawia do nich! Odpowiedź jest jedna-nic nie poradzimy, taka jest procedura:(
Użytkownik Almira napisał w wiadomości:
> Kazik, chciałam Ci powiedzieć, że w Alior też można cokolwiek załatwić
> tylko w macierzystym oddziale. Mój mąż pracował w wakacje w
> Warszawie i założył tam konto, w Alior właśnie i kiedy teraz
> próbował coś wyjaśnić czy załatwić powiedzieli mu, ze musi to
> załatwić w oddziale, gdzie zakładał konto- 350km.Nie ma argumentu,
> który przemawia do nich! Odpowiedź jest jedna-nic nie poradzimy, taka
> jest procedura:(
Są pewne sprawy ktore faktycznie tylko tak można zalatwić ale też można(!!!) przenieść(!!!) wszystkie "sprawy do załatwiania" do banku w miejscu zamieszkania.
Ta sprawa/problem, ktory miała córa po pierwsze nie miał prawa mieć miejsca( wg opini tegoż banku, po prostu niedopatrzenie operatora, jak i faktycznie BYŁO TO DO ZAŁATWIENIA TELEFONICZNIE, wg opini osoby odbierającej skarge na tryb załatwiania. Generalnie (PekaoSA) właśnie bank ma zbyt dużo "usterek" i jest to dziwne, ze nie jest wcale nowym bankiem. Wszystkie te problemy wynikły w chwili"przemianiowania " jego nazwy parę lat temu . Widocznie cos mają niedograne. Nie wiem jak w innych miastach spisują się, ale do tańszych i operatywniejszych banków ten właśnie nie należy.
Jest w necie prawdopodobnie ranking, czy też tabela porównawczo-ofertowa banków, tylko nie wiem gdzie, pod jakim linkiem
Znalazłem coś takiego: http://m2m.vipbank.pl/kontaosobiste/
Mnie zainteresowal fakt, ze mozna bez prowizji wyplacac pieniadze z bankomatow na calym swiecie. Oprocz tego mam mozliwosc obslugiwac konto przez internet. To mi wystarczy. Chcialam tylko wiedziec, czy to solidny bank. To jest nowy bank, nie bylo go w czasach gdy mieszkalam w Polsce.
uff, znalazłam. http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=328924&post=329042
o samym alior banku jest tu akurat tylko wzmianka, ale jakbyś szukała czegoś innego, to może się przydać :)
Nie nabijam sobie postów,tylko widzę,że nikt nie odpisuje,więc ja wyraziłam swoje zdanie.Jeśli nie chcesz czytac moich postów to nie czytaj. cóż łatwiej krytykowac niż komuś pomóc!
Nie obraz się Scooby ale ja w Twoim poście nie widzę żadnej pomocy.