Heehehehe! Co to za tajemnice .. hehehehe !! Każdy zje to co znajdzie w lodówce lub w spiżarni .. .. )) Ot .. i wszystko .. U mnie latte na sniadanie musi byc ...i kromeczka z twarozkiem ... cos na słodko miodzio lub dzemiko .. A kolacja to ...juz odpada czesciej bo obiad pózno . ! Piffko lub drink dobrym towarzystwie na chacie ! Pozdrawiam słonecznie
Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości: > Widzę ,ze wątek ma powodzenie ale ja jakoś nie mogę się zdobyć na to by > tu coś wpisywać -po co każdy ma wiedzieć co ja jem na śniadanie???
a po to by czerpac inspiracje, pomysły na sniadanka, kolacje czy obiady:)mile widziane są linki do przepisów;) toc` to strona kulinarna
Ot co ale musu nie ma (to do agaci) nie trzeba koniecznie sie udzielac jak ktos nie ma checi czy potrzeby. Ja delektowalam sie tymi watkami na urlopie jak mi sie zatesknilo za europejska, swojska kuchnia. Wiec...mozna tez czytac na pocieche hahaha
W tej chwili jestem 45 km na wschód od Grazu, gdzie czeka mnie spotkanie i kolacja z ciekawym producentem. Jego firma produkuje szlachetne octy o najprzeróżniejszych smakach, niecodzienne przetwory owocowe i warzywne oraz destylaty i likiery. Wszystko to są delikatesy przeznaczone dla wyszukanej kuchni. Zapowiada się bardzo ciekawie. Jutro rano będę zaszczycony oprowadzeniem po firmie. Reportaż na ten temat oraz oraz pełna informacja o "składzie" kolacji będzie do przeczytania w przyszłym tygodniu na http://barwysmaku.blogspot.com/
Wczoraj jedlismy wiosenna sałatke z tunczykiem, resztki domowego pasztetu i szynke z chlebem. Dzisiaj zrobie sałatke http://wielkiezarcie.com/recipe10184.html , do tego chlebek z szynka i herbata.
hi luby kupił sobie w biedronce ;) widziałam jak ludzie wywożą całe palety i sobie pomysłałam, ze albo takie dobre, albo takie tanie. I namówiłam lubego, żeby obadał ;) powiedział, że pycha... Ja robiłam sandacza. Świeżą makrelę wcale nie tak łatwo kupić, choć kiedyś widziałam. Jakbym miała zrobić makrelę- to bym zrobiła, jak sandacza. Ugotować na parze fileta, zrobić bulion ( delikatny: warzywny, rybny, lub drobiowy) zakwasić ( bulion do sandacza zakwaszałam cytryną, do makreli zakwasiłabym octem spirytusowym)- plus warzywa- kukurydza, groszek, marchewka, papryka + żelatyna
Pasta z sera u mnie była wczoraj:) Co mnie "maupujesz":)))))) Na dzisiaj mam ochotę na hiszpanską tortillę ale chyba sama bedę jadła, bo moich nie kręci połączenie ziemniaków z jajkami:) Ja sobie zrobię a oni niech sami kombinują co zjeść:))))))))))
Użytkownik alfa_beta napisał w wiadomości: > Pasta z sera u mnie była wczoraj:) Co mnie "maupujesz":))))))Na dzisiaj mam > ochotę na hiszpanską tortillę ale chyba sama bedę jadła, bo moich nie > kręci połączenie ziemniaków z jajkami:) Ja sobie zrobię a oni niech > sami kombinują co zjeść:))))))))))
Swój swojego znajdzie, nawet w kuchni:))))))))))))) @
Wczoraj narobiłam tyle tych bułek ze dzisiaj jeszcze je zjedlismy na kolacje, zaraz miety musze zaparzyc bo przesadzilam z jedzeniem :/ ale pyyszne byly :)))
Niedziela: sałatka z zupek chinskich, chlebek i wedlina Poniedzialek: kanapki z wedlina i ogorkiem zielonym Dzisiaj marzy mi sie sałatka z tunczka ale nie wiem czy uda mi sie kupic
Wczoraj parowki wieprzowe, jajka z majonezem z duza iloscia szczypiorku :) pomidory z duza iloscia szczypiorku :), chleb z maslem i herbta. Dzisiaj wiosenna sałatka i chleb z wedlina, herbata.
Wczoraj sałatka cezar, pomidor ze szczypiorem, wedlina, chleb, herbata. Dzisiaj sałatka z tuńczyka z warzywami na ostro i sałaty lodowej, jajka w majonezie, pomidor ze szczypiorem i smazona kiłbaska z cebulka, chleb i herabata.
U mnie dziś córcia sobie zażyczyła jajka na miękko tylko niestety zagapilam się i byly na twardo, pomidory ze szczypiorkiem i chlebek własnego wypieku z masłem.
Dzisiaj bylo totalne obzarstwo mieso,ziemniaki,szparagi z grila oraz ser feta zapiekany z oliwa i swiezmi ziolami tez na grilu. oraz zapiekanki na bagietce, baklazan grilowany,sos pomidorowy i ser mozarela oraz swieza bazylia.
Kiełbaskę gospodarza (ostrą) przekrojoną na pół i ponacinaną i podsmażoną bez tłuszczu :) do tego ogórek pokrojony w plasterki i mix sałat z kiełkami rzodkiewki i oliwą z oliwek :) Mniam mniam ;) Ale już zjedzone :) Do tego herbatka zielona.
hihi kolacja to chyba mój ulubiony posiłek, jeśli chodzi o czas, tempo dnia, więc nie ma mowy żebym sobie odpuszczała kolację śniadanie, mogę pominąć, obiad, w krytycznych momentach wystarczy duża kawa, ale kolacja- absolutnie haha :))
widze, ze wszyscy na diecie...oprocz holly i piszczalki....ja tez ostatnio kolacje zaczynam od owocow, dzisiaj morele potem szynka typu parma, rucola z pomidorem, kromka chleba, biale wino...
Bułeczki z zielona sałata, wedlinka, rzodkiewka, jajkiem na twardo z majonezem i pomodorem z cebulka, herbata. A synkowi zrobilam galarete z kurczaczkiem z rosołku bo juz prosil o nia baaaardzo długo :)
Wczoraj paroweczki cielece, sałatka z pomidorow z cebulka, szczypiorkiem w smietanie, jajka na twardo z majonezem i chleb. Dzisiaj chleb z pasta z tunczyka.
Wczoraj chleb z wedlina do wyboru, pomidory z duza iloscia szczypiorku i sałatka cezar. Dzisiaj parówki drobiowe na ciepło i pomidory z przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe32195.html
Na prośbę bahusa otwieram nowy wątek:)
Widzę ,ze wątek ma powodzenie ale ja jakoś nie mogę się zdobyć na to by tu coś wpisywać -po co każdy ma wiedzieć co ja jem na śniadanie???
Heehehehe! Co to za tajemnice .. hehehehe !! Każdy zje to co znajdzie w lodówce lub w spiżarni .. .. )) Ot .. i wszystko ..
U mnie latte na sniadanie musi byc ...i kromeczka z twarozkiem ... cos na słodko miodzio lub dzemiko ..
A kolacja to ...juz odpada czesciej bo obiad pózno . ! Piffko lub drink dobrym towarzystwie na chacie !
Pozdrawiam słonecznie
Megi a jak w lodówce tylko światło zostało?heheheheheheeh
Tylko to wątek o kolacji a nie o śniadaniu:)
A co to za różnica?
Spójrz na zegarek .. bądzmy na czasie to pora sniadaniowa ..do kolacji . hoho ...)))) Pozdrawiam .
Spojrzałam o kurcze zegarek mi stanął!!!!!!!!!!-hehehhehe
Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości:
> Widzę ,ze wątek ma powodzenie ale ja jakoś nie mogę się zdobyć na to by
> tu coś wpisywać -po co każdy ma wiedzieć co ja jem na śniadanie???
a po to by czerpac inspiracje, pomysły na sniadanka, kolacje czy obiady:)mile widziane są linki do przepisów;) toc` to strona kulinarna
By podpowiedzieć komuś kto akurat ma może pełną lodówkę ale nie ma pomysłu na śniadanie.
Użytkownik as napisał w wiadomości:
> By podpowiedzieć komuś kto akurat ma może pełną lodówkę ale nie
> ma pomysłu na śniadanie.
albo ma niewiele ,i tez szuka pomysłu:))))
Ot co ale musu nie ma (to do agaci) nie trzeba koniecznie sie udzielac jak ktos nie ma checi czy potrzeby.
Ja delektowalam sie tymi watkami na urlopie jak mi sie zatesknilo za europejska, swojska kuchnia. Wiec...mozna tez czytac na pocieche hahaha
a to sa moje ulubione watki :)
Czesto ktos zje cos dobrego, zrobi smaka i tez moge to zjesc :)))
U mnie racuszki z jabłkami eNki, bardzo nam smakują:) Pozdrawiam:)
Dwa szaszłyki z chlebem baltonowskim, herbata czarna z cukrem trzcinowym i cytryną.
śledziki po góralsku + graham z masłem
Chleb z margaryną, pomidorem i cebulą.
U mnie dzis byly hamburgery:)
Syn zjadl jajko na miekko z chlebem a ja dwa wafle ryzowe w czekoladzie
żur z jajkiem, na białej SWOJSKIEJ kiełbaskie ! mniam !
Rzeczywiscie mniam mniam :)
Dzisiaj pasta jajeczna z pomidorem i cebula, herbata
2 pomarańcze i jabłko (było wczoraj )
W tej chwili jestem 45 km na wschód od Grazu, gdzie czeka mnie spotkanie i kolacja z ciekawym producentem. Jego firma produkuje szlachetne octy o najprzeróżniejszych smakach, niecodzienne przetwory owocowe i warzywne oraz destylaty i likiery. Wszystko to są delikatesy przeznaczone dla wyszukanej kuchni.
Zapowiada się bardzo ciekawie. Jutro rano będę zaszczycony oprowadzeniem po firmie.
Reportaż na ten temat oraz oraz pełna informacja o "składzie" kolacji będzie do przeczytania w przyszłym tygodniu na http://barwysmaku.blogspot.com/
Pasta z łososia wędzonego + grzanki z zieloną sałatą
Kanapki z paprykarzem i cebulą
Tosty z czosnkiem i zoltym serem, herbata - to ja. Syn znowu jajko na miekko i chleb z serkiem biszkoptowym. Maz pasta jajeczna.
Wczoraj chleb z wedlina i sałatka http://wielkiezarcie.com/recipe30619.html , herbata
Kanapki z kiełbasa krakowska i pomidorem, herbata
sałatka brokułowo,pomidorowo, jajeczna:)
Hamburgery mnia mniam, syn jajko na miekko z chlebkiem :)
Bułka z masłem i serem żółtym + kawa inka z mlekiem
Chleb z serkiem chrzanowym lub cebulowym do wyboru, pomidor, szczypiorek i herbata
chleb z masłem i ,sledziem marynowanym
Cleb z białym serem i dżemem truskawkowym + kubek mleka
Rolada staropolska....
Wczoraj chleb z szynka i galareta z kurczaka, herbata
Moj syn polubial bardzo galarete i ciagle chce ja jesc, ciekawe kiedy mu sie znudzi :)
Chlebek z pasztetem domowym, pomidor ze szczypiorkiem, ogorek zielony i rzodkiewki, herbata
Wczoraj jedlismy wiosenna sałatke z tunczykiem, resztki domowego pasztetu i szynke z chlebem.
Dzisiaj zrobie sałatke http://wielkiezarcie.com/recipe10184.html , do tego chlebek z szynka i herbata.
bigos wegetariański, pajda chleba z masłem
sałatka z pomidorów + kajzerki z masłem
Sałatkę prawie, że grecką ja jadłam, a luby makrelę w galarecie.
Użytkownik agik napisał w wiadomości:
> Sałatkę prawie, że grecką ja jadłam, a luby makrelę w galarecie.
zdradź jak przyżądzasz taką makrelę?
hi
luby kupił sobie w biedronce ;) widziałam jak ludzie wywożą całe palety i sobie pomysłałam, ze albo takie dobre, albo takie tanie. I namówiłam lubego, żeby obadał ;) powiedział, że pycha...
Ja robiłam sandacza. Świeżą makrelę wcale nie tak łatwo kupić, choć kiedyś widziałam.
Jakbym miała zrobić makrelę- to bym zrobiła, jak sandacza. Ugotować na parze fileta, zrobić bulion ( delikatny: warzywny, rybny, lub drobiowy) zakwasić ( bulion do sandacza zakwaszałam cytryną, do makreli zakwasiłabym octem spirytusowym)- plus warzywa- kukurydza, groszek, marchewka, papryka + żelatyna
mniam:))) jak będę w biedronce to poszukam , a Tobie dziekuję za poradę:)
Kaszanka (swojska) z chlebem
Chlebek z szynka, pomidorem i szczypiorem, herbata
Dokończę tort urodzinowy ;)
Grzanki z ciągnacym serem, relishem ogórkowym i adżiką....
Żyto od samego śniadania do kolacji - na mieście. Zakąsek nie pamiętam dokładnie , ale były smaczne ;)
Użytkownik mniamtom napisał w wiadomości:
> Żyto od samego śniadania do kolacji - na mieście. Zakąsek nie pamiętam
> dokładnie , ale były smaczne ;)
Ty tak długo nie pociagniesz
Wiem , dlatego już powiedziałem Matyldzie , że ostatni raz wciągałem ją do tramwaju , nie mam zamiaru w przyszłości tak się szarpać :)
Wlasnie gotuje jajka i bedzie pasta jajeczna a syn na pewno bedzie chcial jajko na miekko z chlebem i maselkiem
Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem, pomidorkiem i ogórkiem konserwowym:)
Wczoraj była biała smazona kiełbasa po której poł nocy cierpiałam :(
warzywa w sosie pomidorowym, z mrożonki
a później do łóżka przed tv lody czekoladowe i truskakowe, już się nie mogę doczekać :P
Boczniaki w cieście mocno przypieczone , chleb , herbata czarna z cytryną ,
sernik z brzoskwinią , ananas , kawa ze spienionym mlekiem
Przez ostatnie dwa dni jedlismy chleb z szynka i galareta. Oraz sałatka z kalafiorem i ogorkiem z moich przepisow.
Łosoś wędzony , ser zółty ostry , chleb , herbata czarna z cytryną
Wczoraj sok z marchwi i płatki kukur.z jogurtem, a dzisiaj chyba pasrę z białego serka i oczywiscie pomidory:)
Pasta z sera u mnie była wczoraj:) Co mnie "maupujesz":))))))
Na dzisiaj mam ochotę na hiszpanską tortillę ale chyba sama bedę jadła, bo moich nie kręci połączenie ziemniaków z jajkami:) Ja sobie zrobię a oni niech sami kombinują co zjeść:))))))))))
Użytkownik alfa_beta napisał w wiadomości:
> Pasta z sera u mnie była wczoraj:) Co mnie "maupujesz":))))))Na dzisiaj mam
> ochotę na hiszpanską tortillę ale chyba sama bedę jadła, bo moich nie
> kręci połączenie ziemniaków z jajkami:) Ja sobie zrobię a oni niech
> sami kombinują co zjeść:))))))))))
Swój swojego znajdzie, nawet w kuchni:)))))))))))))
@
Kanapki z serkiem smietankowym, szyneczka, pomidorem i duuuza iloscia grubego szczypiorku, herbata
Prażone orzeszki buku , ser zóty ostry , kabanosy i pół litry żołądkowej gorzkiej , mniam :)
Na kolacje dzisiaj buły z przepisów http://wielkiezarcie.com/recipe52286.html oraz http://wielkiezarcie.com/recipe30119.html Do tego sałatka z pomidorow w sosie czosnkowym
Sałatka cezar z czosnkowymi grzankami
makrelę wędzoną i herbatę z cytryna
Wczoraj narobiłam tyle tych bułek ze dzisiaj jeszcze je zjedlismy na kolacje, zaraz miety musze zaparzyc bo przesadzilam z jedzeniem :/ ale pyyszne byly :)))
Jak skończę, to napiszę o tym w poście nr 76 :)
Niedziela: sałatka z zupek chinskich, chlebek i wedlina
Poniedzialek: kanapki z wedlina i ogorkiem zielonym
Dzisiaj marzy mi sie sałatka z tunczka ale nie wiem czy uda mi sie kupic
Użytkownik piszczalka napisał w wiadomości:
Dzisiaj marzy mi sie sałatka z tunczka ale nie
> wiem czy uda mi sie kupic
I zachcianke spełnilam, na kolacje byla sałatka z tuńczyka z warzywami do tego parowki drobiowe lub wieprzowe do wyboru, chleb i herbata
Wczoraj parowki wieprzowe, jajka z majonezem z duza iloscia szczypiorku :) pomidory z duza iloscia szczypiorku :), chleb z maslem i herbta.
Dzisiaj wiosenna sałatka i chleb z wedlina, herbata.
pieczona cielęcina z czosnkiem i majerankiem do tego chleb ( placki dukanowe) i ogórek kiszony
Wczoraj kiełbaska smazona z cebulka, jajka na twardo z majonezem, chleb i herbata.
Dzisiaj syn chleb z pasztetem a my hamburgery z biedronki <mniam>
kapusta świeża, duszona na ostro, chleb z masłem
Wczoraj same pysznosci ....
Dzisiaj kanapki z wedlinka, jajkiem na twrdo w majonezie, pomidorem z biala i zielona cebulka, herbata.
Wczoraj sałatka cezar, pomidor ze szczypiorem, wedlina, chleb, herbata.
Dzisiaj sałatka z tuńczyka z warzywami na ostro i sałaty lodowej, jajka w majonezie, pomidor ze szczypiorem i smazona kiłbaska z cebulka, chleb i herabata.
A dzisiaj u mnie sałatka cezar:)
Dzisiaj był chleb z wedlina i sałatka http://wielkiezarcie.com/recipe30619.html
truskawkitruskawkitruskawki :)))
Parowki cielece na goraco, pomidor z duza iloscia szczypioru, swieze bułeczki z masełkiem i herbata. Maz zapiekane parowki w nalesnikach.
Na zamowienie meza chleb opiekany z zoltym serem, szynka i sosem meksykanskim. A ja zjadlam chleb z maslem z lubczykiem i pomidorami :)
U mnie dziś córcia sobie zażyczyła jajka na miękko tylko niestety zagapilam się i byly na twardo, pomidory ze szczypiorkiem i chlebek własnego wypieku z masłem.
Syn bedzie jadl jajko na miekko z chlebkiem i maselkiem a my hamburgery :)
Pomidory z cebilka w smietanie i chlebek z maselkiem, herbata
Dzisiaj bylo totalne obzarstwo mieso,ziemniaki,szparagi z grila oraz ser feta zapiekany z oliwa i swiezmi ziolami tez na grilu.
oraz zapiekanki na bagietce, baklazan grilowany,sos pomidorowy i ser mozarela oraz swieza bazylia.
U mnie dzis pasta jajeczna oraz pomidory z cebulka i smietana (pewnie sama wszystko zjem ;)
Koktajl z truskawek...oczywiście:)
Hmm czy tylko ja jadam kolacje? ;)
Dzisiaj znowu zajadam pomidory z młoda cebulka w smietanie i buleczki z maselkiem mniam :)
Kanapki z margaryną i paprykarzem
Sałatka Cezar, pomidor z cebulka, chleb z wedlina
Truskawki.........
Chleb, masło z lubczykiem, sałatka z tuńczyka, pomidory ze szczypiorkiem, jajka na twardo z majonezem, galareta i herbata
Kanapki do wyboru z rzodkiewką,pomidorem,ogórkiem i wędliną lub z dżemem truskawkowym.Do picia sok z bzu czarnego
Chleb z pasztetem i koktajl truskawkowy
A ja właśnie podjadam zupę słodko-kwaśną. W Lidlu jest tydzień azjatycki i się skusiłam na tą zupkę. Nawet niezła.
Kanapki z pomidorem i zieloną cebulką .
Sałątka z pomidorow i cebulki w smietanie, chleb
Chleb graham z masłem i rzodkiewką, herbata z mlekiem.
Chleb z margaryną, białym serem, jakiem na twardo, pomidorem i cebula + mleko.
Koktajl truskawkowo -bananowy .. ale się opiłam :))
Chleb z margaryną, białym serem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, cebulą i wędliną. Oczywiście wszystko na jednej kanapce. chyba nic nie pominęłam.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Wczoraj nerki ( as narobiła mi smaczka) a dzisiaj bedzie sałatka z rzodkiewki.
:)
herbata zielona, herbatniki maślane, truskawki, lody czekoladowe
Kiełbaska z ogniska
chleb wiejski z masłem i małosolnym ogórkiem, kawa zbożowa
kanapka z chlebem słnecznikowym i serem żółtym
Chleb z zoltym serem i pomidory z grubym szczypiorem w smietanie, herbata
Kiełbaskę gospodarza (ostrą) przekrojoną na pół i ponacinaną i podsmażoną bez tłuszczu :) do tego ogórek pokrojony w plasterki i mix sałat z kiełkami rzodkiewki i oliwą z oliwek :) Mniam mniam ;) Ale już zjedzone :) Do tego herbatka zielona.
będzie kalafior, mniam
potem jeszcze truskawki
chleb wiejski z masłem i ogórkiem małosolnym, gotowane brokuły,
2 wafelki czekoladowe, kilka truskawek
kolorowa sałata z rzodkiewką i śmietaną,ogórki małosolne+ kanapki lub sam chleb np razowy
Pomidorry z cebulka i szczypiorem w smietanie, chleb z szynka i jajkiem na twardo, herbata
a u mnie dziś chleb ze smalczykiem domowym, mniam.
nie wiem wprawdzie jak noc prześpię, pewnie na lewym boku .
bagietka z mozarellą i pomidorem
kawałek ciasta czekoladowego
Chleb opiekany w jajku z zołtym serem i herbata
kawa zbożowa, świeży chleb wiejski z masłem i solą
lody czekoladowe
chleb wiejski z masłem, kawa zbożowa
sałatka grecka
U mnie też:)))
Widzę że tylko Ty jadasz kolacje :)) (żart oczywiscie)
hihi
kolacja to chyba mój ulubiony posiłek, jeśli chodzi o czas, tempo dnia, więc nie ma mowy żebym sobie odpuszczała kolację
śniadanie, mogę pominąć, obiad, w krytycznych momentach wystarczy duża kawa, ale kolacja- absolutnie haha :))
sałatę lodową z kurczakiem, pomidorem, ogórkiem..................... mniam
ja dzis pyszności. Panierowany oscypek do tego pikle
ten oscypek brzmi super
u mnie chleb wiejski z masłem i ogórkiem małosolnym, kawa zbożowa
potem jeszcze lody czekoladowe i truskawki
kanapki z serkiem paprykowym i kiełkami rzodkiewki
w ten upał ratują mnie mrożone truskawki + jogurt truskawkowy tym razem
bagietka z masłem i ogórkami małosolnymi
czekolada z migdałami
sałatka grecka, kawałek bagietki
mrożone truskawki z jogurtem waniliowym
bagietka z masłem, kefir
lody czekoladowe + maliny
zapiekane kanapki z chleba tostowego z mozarellą i pomidorem, sok pomidorowy
Sałatka http://wielkiezarcie.com/recipe60788.html
widze, ze wszyscy na diecie...oprocz holly i piszczalki....ja tez ostatnio kolacje zaczynam od owocow, dzisiaj morele potem szynka typu parma, rucola z pomidorem, kromka chleba, biale wino...
chleb razowy z serkiem i kiełkami, woda z cytryną
co to za kiełki? najadasz sie tym? czy to jakas dieta? tak z ciekawosci pytam :)
brzoskwinie i sliwki a potem spaghetti al pomodoro e basilico
wczoraj, sobota, w restauracji: calamari (czyli rodzaj osmiornicy) smazone i salata, pizza margherita, biale wino
bagietka z masłem, kefir
lody czekoladowe i truskawkowe, do tego maliny i jagody
Bułeczki z zielona sałata, wedlinka, rzodkiewka, jajkiem na twardo z majonezem i pomodorem z cebulka, herbata. A synkowi zrobilam galarete z kurczaczkiem z rosołku bo juz prosil o nia baaaardzo długo :)
Mieso "sciereczki" czyli krojona na przezroczysto wolowina, w baklazanach, razowa bagietka, piwo
pizza margerita
makaron z tunczykiem i kaperami, biale wino
bagietka z masłem, micha warzyw (ogórki, pomidory, cukinia, papryka, kiełki brokuła)
Sałatka ziemniaczana własnego pomysłu:)
Wczoraj prawie kg bobu zjadlam sama :D
Dzisiaj chlebek z pasta z tunczyka i herbata
wczoraj spaghetti z sosem pomodoro basilico...bo obiad byl na zimno...
mafinki z otrębami i bakaliami
Chleb opiekany w jajku i piwo z sokiem malinowym :)
Ja też chcę
Nastepnym razem zapraszam :)
wczoraj: chleb żytni z masłem, maślanka
dziś: owsianka z tartym jabłkiem i migdałami
Kanapki z podgrzanym boczkiem a na wierzch odrobina chrzanu ze słoika.
Chleb z wedlina, pomidorem z szczypiorkiem, jajka faszerowane pieczarkami i sałatka kalafiorowa, herbata a przed snem mieta ;)
pizza w knajpie i piwo...potem lody
sałatka z pomidorów i mozarelli, z oliwą
na deser wieczorny: jogurt waniliowy + kilka łyżeczek zmielonego maku + migdały, rodzynki
Kanapki z zieloną sałatą, żółtym serem i pomidorem .
mafinki z otrębami, jogurt naturalny z czerwonymi porzeczkami
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i herbata, syn pewnie bedzie chcial jajko na miekko
O!! pasta jajeczna... zrobię na piatek:))) dzisiaj sałatka meksykańska .
kawałek bagietki z masłem
kawałek "brownie" + kulka lodów śmietankowych
Pasta z makreli ,miała byc jajeczna , ale limit jajeczny wyczerpany:))) i grzanki .
a ja dzisiaj właśnie pastę jajeczną:) taką z serem żółtym, szczypiorkiem i majonezem. pyyyyyyycha!:)))))) oczywiście do chlebka;)
Pomidory z fetą i sosem czosnkowym.. juz mi ślinka leci:)))
sałatka (pomidory, ogórek, kukurydza), bagietka z masłem i mozarellą
kawa zbożowa, chleb wiejski z masłem i ogórkiem małosonym
kawałek ciasta brownie + jogurt naturalny
Och holly ciasto na kolacje w zwykły dzień toż to niezdrowo!!!
dla mnie każdy dzień to niezwykły dzień
carpe diem ;)
Holly, ja tez mam dreszcze jak czytam o Twojich posilkach:))))
Lapac dzien, to bardzo fajnie , ale organizm potrzebuje swoje:)
Tineczko, ale co to właściwie oznacza "swoje"?
Pomidory z fetą i sosem czosnkowym ( uzależniłam sie ) dodatkowo jajka .
sok pomidorowy, micha warzyw, bagietka żytnia z masłem
Ja też sok pomidorowy , wcześniej obżarłam się śliwkami :)) Później zjem jeszcze fasolkę od obiadu.
micha sałatki (pomidory, ogórek), bułka razowa z ziarnami, sok pomidorowy
kanapka z 2placków macy (z nutellą z 1strony i masłem orzechowym z 2)
U mnie dzisiaj świeży chlebek razowy z masłem .
Wczoraj parówki, pomidor z cebulka i chlebek.
Dzisiaj chleb z szynka, sałatka z pomidorów z zółtym serem w sosie czosnkowym.
Bedzie chleb z szynka i sałatka Cezara
Wczoraj kanapki z grahama , z masłem ,zieloną sałatą i łososiem .Dzisiaj zrobię cała michę pomidorów z fetą i sosem czosnkowym
Makusiu czy ten sos do pomidorów z fetą to taki normalnie majonezowy z czosnkiem robisz? Bo mam chęc ogromną na takie pomidorki.
Robie podobny do tego http://wielkiezarcie.com/recipe32195.html , tylko daję dużooooooooo czosnku i fetę z ziołami:)) pychaaaaa:)))
Bardzo Ci dziękuję, jutro wracam do domu i wiem co będę miała na kolację :)))))))))))))))
Kielbaski na goraco i jajka w majonezie z chlebem i herbata. Dzieci jajka na miekko.
Berlinki i sałatka meksykańska.
Wczoraj chleb z wedlina i sałatka cezar.
Dzisiaj chleb z wedlina, pomidorem i cebulka.
hhe a mnie dzis napadla wena zeby zrobic racuszki drozdzowe z jablkami:)
Kielbaski na ciepło, pomidor z cebulka i salatka cezar
Dzieci beda jesc jajko na miekko a dorosli sałatke z pomidorów z cebula w smietanie i chleb <mniam>
Chleb z wedlina i salatka grecka
Hamburgery mniammmmm :)))
Chłopcy kiełbasę toruńską , na gorąco( z wody) z musztardą , ja kanapki z pasztetem i pomidorem.
Chleb z szynka, pomidorem i szczypiorkiem
Tak mało z Was je kolacje?
Wczoraj paroweczki cielece, sałatka z pomidorow z cebulka, szczypiorkiem w smietanie, jajka na twardo z majonezem i chleb.
Dzisiaj chleb z pasta z tunczyka.
Bułki z wedlina, pomidory z cebulka i sałatka cezara
Chleb z masłem i powidłami..D
Chleb z wedlina, pomidory z cebulka, jajka faszerowane pieczarkami.
http://wielkiezarcie.com/recipe32195.html mniamusne:)
Chyba bede musiala zrobic bo juz gdzies slyszalam od Ciebie ze sa pyszne :)))
Jesli lubicie pomidory i czosnek... poezja:))
Skusiłam sie i nie załuje ! Mialas racje .... "poezja w gebie" :)))
Hamburgery :-)))
Wczoraj chleb z wedlina do wyboru, pomidory z duza iloscia szczypiorku i sałatka cezar.
Dzisiaj parówki drobiowe na ciepło i pomidory z przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe32195.html
Dzisiaj na pewno bedzie chleb z wedlina i powtorka sałatki :)))
zaraziłas sie:)) działa jak narkotyk :)