Forum

Galeria

O pewnym płomieniu.

• Autor: mniamtom Data: 2010-03-25 18:51:59

"Szanowny Panie Mniamtomie. 

Od lat grupa Dobrodziejów o wielkim i otwartym sercu wspiera nas , a tym samym nasze dzieło. Nie jest istotne  jak wielka to pomoc , ważne jest to ,że wypływa z głębi serca i troski o innych, często nieznanych nam ludzi. Mówi się , że wielki płomień powstaje z małej iskry , dlatego dziękuję za to ,że poprzez swoją życzliwość sprawia Pan , iż ten płomień jest większy i jaśniejszy."

W dzisiejszej korespondencji znalazłem list , ktorego fragment zacytowałem powyżej . Z uwagi na to ,że nie mam żadnych tortów , którymi mógłbym pochwalić się w Galerii, postanowiłem zamieścić podziękowania , które sprawiły mi dużą radość .

• Autor: mniamtom Data: 2010-03-25 20:29:35

Gwoli ścisłości , celem lepszego zrozumienia wątku,  pragnę dodać ,że ten płomień nie parzy .

• Autor: bogdzia Data: 2010-03-25 22:42:48

Owszem, nie parzy. Czasem wspieram jakieś OPP i dostaję takie listy kilka razy w roku. Czyż to nie jest list z podziękowaniem za wsparcie finansowe, a może się mylę? Pozdrawiam

• Autor: tineczka Data: 2010-03-25 23:43:57

No, przepraszam  Szanowny Panie Mniamtomie, ale za Boga nie rozumiem tego watku :(
    O co tu chodzi???
    Chwalisz sie jakas pomoca harytatywna, tak?, ale jaka??? Bo ja iskry w ogien moge zamienic tylko spojrzeniem:)

Jakie dzielo wspiera grupa Dobrodziejcow??? Jak Ci Dobrodziejcy wspieraja i CO ????
    Hmmmmmmmmmm......?????

• Autor: megi65 Data: 2010-03-26 08:31:38

Tincia .. ! Jak juz '' skumałam '' hehehehheh !  Chwalipieta w kącie stała .. ..)))) ..
     A moze by tak Panie Mniamotonie pokazać styl i klase .... i '' Niech nie wie prawica co czyni lewica ''
        Skromość i pokora ... jak najbardziej wskazana .. !!  
         A pokaz tortów moze kogos zainspirować ... i tak sobie mysle , ze wsród nas jest wielu darczynców , pomocnych dłoni 
            bez trabienia . o tym .. ))) .. Bo i po co jak ma to z czystych pobudek wynikać .... niech we mnie zostanie ...!!
                                    Pozdrawiam !!

• Autor: tineczka Data: 2010-03-27 02:51:38

hmmmmmmmmm, ja w dalszym ciagu nic nie kumam:)))
    Buziaczki!!!!!

• Autor: Czeslaw Data: 2010-03-26 00:20:45

Napisz jeszcze coś jaki to jestreś WIELKI i niezastąpiony. Jak się chwalić to na całego

• Autor: RN Data: 2010-03-26 07:32:58

I wilk syty i owca cała. Oni się cieszą, że mają płomień a Ty się cieszysz, bo ... ?
    No i właściwie to nie wiem czy cieszysz się, bo podtrzymujesz ten płomień czy cieszysz się bo oni Ci dziękują za to?

• Autor: Duniasza Data: 2010-03-26 08:58:34

Ech, dajcie spokój. Nie ma Mniamtom tortów, to i chwali się czym innym. Każdy się tu czymś chwali, żeby nie wymieniać z imienia. I co z tego? Jedni chwalą się swoimi dokonaniami, inni dziećmi, tortami, potrawami, kolczykami, wnukami. Ja chwalę się i dzielę radością z Wami również. :) Poprawiamy sobie samopoczucie w rózny sposób. I nie ma w tym nic złego, jeśli nie jest budowane na krzywdzie innych.

Czy tak trudno dzielić z kimś radosć? Czy tak trudno powiedzieć - fajnie, ze wspierasz, że ktoś się odwdzięcza. Dzielona radość jest podwójną radoscią, dzielony smutek - połową smutku. Prawdziwy przyjaciel nie tylko wspiera w smutku, ale i potrafi cieszyć się szczerze naszym szczęsciem. Choćby i najmniejszym.

Czyżby polska zawiść. ;) Równanie do dołu?

Nieładnie...

ps. Mniamtom - jesteś nieźle pokręcony. W Galerii płomień?

• Autor: CZOS Data: 2010-03-26 19:03:01

Bardzo dobrze to ujęłaś. Nie ważne, że przeważnie się z autorem nie zgadzam, ale ma prawo do takich reakcji. Bywa, że pomagam anonimowo, ale też czasem prowokacujnie sygnalizuję otoczeniu, że coś takiego jak pomaganie istnieje. Wielu ludzi nie wie, że pomaganie wzmacnia.

• Autor: kojonkosky Data: 2010-03-27 00:16:56

Duńka - cmokas ;))
    Mniamtom - podsycaj ten płomień , ino co by się galeriowe torty nie spaliły ;)))

• Autor: tineczka Data: 2010-03-27 03:04:30

Jaki plomien? Ja tez moge dorzucic, jak sie dowiem jak:)))

• Autor: tineczka Data: 2010-03-27 03:00:19

Duniaszko, w dalszym ciagu nie pojmuje czym Mniamtom sie chwali? Co wspiera? Kto sie odwdziecza? Za co sie odwdziecza? Co to za plomien? Co to za dzielo?
    Zamiast oskarzac za dolowanie i zawisc, prosze wytlumacz mi o co chodzi, prosze.

• Autor: Duniasza Data: 2010-03-27 08:57:11

Tineczko - Moja Ty Ulubiona Szwedzka Racjonalistko. :) Nie jest istotne co tak naprawdę Mniamtom zrobił.:) Nazwano go Dobrodziejem i on jest zadowolony. I już. :)Niech sobie będzie. Poza Tym wiesz jaki jest nasz Księżulo ;) Łasy na pochwały i zakręcony jak słoik.

Mam tylko nadzieje, ze nie wsparł organizacji nazistowskiej albo innego tałatajstwa. Mniamtom - wszyscy ciekawi - nie daj się prosić i powiedz kogo wsparłeś. Robisz sobie dobry PR. :)

No i Tineczko, nie oskarżałam o dołowanie innych Ciebie.  A raczej tych, którzy nie potrafią się cieszyć cudzą radoscią, choćby najmniejszą. Ty się do nich nie zaliczasz - wiem to z pewnością i nie ma tu żadnego lizusostwa - wiem co czytam w Twoich postach.

• Autor: Scooby Data: 2010-03-26 15:20:27

Widac chwali pięta na całego.

• Autor: boroweczka25 Data: 2010-03-26 15:34:51

Gratulacje Mniamtomie, nie wiem co wspierasz ale popieram, każdy rodzaj pomocy. Halina

• Autor: jacqueline Data: 2010-03-26 18:32:02

A ja się pochwale, bo czytam Seneke: 

Świadectwem szlachetnego i wspaniałomyślnego umysłu jest wspieranie i pomaganie. Kto wyświadcza dobrodziejstwa, naśladuje bogów, lichwiarzy - kto żąda za nie zapłaty

• Autor: Almira Data: 2010-03-26 23:43:51

Przeczytałam wszystko i postanowiłam, ze jak sobie zrobię "nowe cycki", to też się tu pochwalę! Jak galeria, to galeria;))))))))))

• Autor: tineczka Data: 2010-03-27 02:46:03

Wow, a kiedy te cycusie beda do ogladania:)))))))))))))))))))

• Autor: Almira Data: 2010-03-27 14:14:07

Tineczko, jak mi się znudzą te, co mam, a to już wkrótce:))))

• Autor: 3majsiemaja Data: 2010-03-27 08:57:22

Buhaha, aż parskęłam!!!!

A to nam się galeryjka rozbuduje......
    .........będzie ciekawie!!!

• Autor: as Data: 2010-03-27 12:20:16

bahus i nie tylko by się ucieszył.

• Autor: agik Data: 2010-03-27 18:02:24

A ja "wstawię" te co mam, hi, tylko najpierw kupię sobie aparat fotograficzny :D

Przejdź do pełnej wersji serwisu