Do biszkopta z zawartością orzechów powinnaś zrobić krem, z czymś co smakowo koresponduje z orzechami. A więc na I miejscu stoją takie same orzechy jakie są w cieście. Zaraz po nich plasują się migdały. Pamiętaj o tym, że mielone orzechy czy migdały, tu powinny być przesiane przez gęste sitko! Masz otrzymać wyraźną mączkę! W ostateczności krem czekoladowy zaprawiony aromatycznym rumem. Zawsze pasuje do orzechów. Jeśli masz nieco umiejetności, możesz się pokusić o zrobienie kremu na bazie miodu. Też pasuje. Jeśli zastosujesz kokos, to jego intensywny smak całkowicie zadusi orzechy i nic po takim wypieku co zasadniczo ma być orzechowy
Jaki krem do biszkoptu orzechowego? Może coś z kokosem czy krem karpatkowy nie mam pomysłu a może coś zupełnie z innej beczki.
ja bym polecała krem do karpatki albo ajerkoniakowy taki w proszku... pozdrawiam
Moze byc tez waniliowy, kawowy lub czekoladowy...
Dzięki.
A jakiś prosty i szybki przeis na krem waniliowy lub karpatkowy może ktoś posiada. Córcia nie może czekolady a więć czekoladowe i kakaowe odpadają.
http://wielkiezarcie.com/recipe21761.html może tu cos wybierzesz, to tylko jeden z wielu przepisów na kremy na tej stronie
Do biszkopta z zawartością orzechów powinnaś zrobić krem, z czymś co smakowo koresponduje z orzechami.
A więc na I miejscu stoją takie same orzechy jakie są w cieście. Zaraz po nich plasują się migdały.
Pamiętaj o tym, że mielone orzechy czy migdały, tu powinny być przesiane przez gęste sitko! Masz otrzymać wyraźną mączkę!
W ostateczności krem czekoladowy zaprawiony aromatycznym rumem. Zawsze pasuje do orzechów.
Jeśli masz nieco umiejetności, możesz się pokusić o zrobienie kremu na bazie miodu. Też pasuje.
Jeśli zastosujesz kokos, to jego intensywny smak całkowicie zadusi orzechy i nic po takim wypieku co zasadniczo ma być orzechowy
http://wielkiezarcie.com/recipe27841.html
Znalazłam coś takiego i tak myślę że może ten krem i masa z orzechami akurat?? nie wiem jeszcze czy dodać drzem z porzeczek.