Forum

Kuchenne porady

Biszkop orzechowy

  • Autor: dagusia_29 Data: 2010-03-30 18:16:35

    Jaki krem do biszkoptu orzechowego? Może coś z kokosem czy krem karpatkowy nie mam pomysłu a może coś zupełnie z innej beczki.

  • Autor: paula22 Data: 2010-03-30 18:34:46

    ja bym polecała krem do karpatki albo ajerkoniakowy taki w proszku... pozdrawiam

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2010-03-30 18:49:28

    Moze byc tez waniliowy, kawowy lub czekoladowy...

  • Autor: dagusia_29 Data: 2010-03-30 19:32:49

    Dzięki.

  • Autor: dagusia_29 Data: 2010-03-30 19:34:09

    A jakiś prosty i szybki przeis na krem waniliowy lub karpatkowy może ktoś posiada. Córcia nie może czekolady a więć czekoladowe i kakaowe odpadają.

  • Autor: dana39 Data: 2010-03-30 21:01:24

    http://wielkiezarcie.com/recipe21761.html może tu cos wybierzesz, to tylko jeden z wielu przepisów na kremy na tej stronie

  • Autor: Puchatek Data: 2010-03-31 08:55:11

    Do biszkopta z zawartością orzechów powinnaś zrobić krem, z czymś co smakowo koresponduje z orzechami.
    A więc na I miejscu stoją takie same orzechy jakie są w cieście. Zaraz po nich plasują się migdały.
    Pamiętaj o tym, że mielone orzechy czy migdały, tu powinny być przesiane przez gęste sitko! Masz otrzymać wyraźną mączkę!
    W ostateczności krem czekoladowy zaprawiony aromatycznym rumem. Zawsze pasuje do orzechów.
    Jeśli masz nieco umiejetności, możesz się pokusić o zrobienie kremu na bazie miodu. Też pasuje.
    Jeśli zastosujesz kokos, to jego intensywny smak całkowicie zadusi orzechy i nic po takim wypieku co zasadniczo ma być orzechowy

  • Autor: dagusia_29 Data: 2010-03-31 15:42:05

    http://wielkiezarcie.com/recipe27841.html   

    Znalazłam coś takiego i tak myślę że może ten krem i masa z orzechami akurat?? nie wiem jeszcze czy dodać drzem z porzeczek.

Przejdź do pełnej wersji serwisu