Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Dostawca internetu...Wasze doświadczenia

• Autor: abiola Data: 2010-03-30 19:58:25

Proszę Was o pomoc w maju kończy mi się umowa na neostradę, i zastanawiam się nad zmianą operatora na Erę.
    I tu już pojawiają sie schody bo nie znam nikogo, kto miałby jakiekolwiek zdanie na ten temat.
    Zwiedziłam punkty obsługi i z kalkulacji wyszło, że to najkorzystniejsza oferta...tylko nie mam pojęcia jak się to sprawdzi na co dzień.
    Potrzebuję dostępu do netu bez przerwy (z racji pracy online), tak jak w neo, tylko oni są zdziercy do kwadratu.
    Mieszkam przy dużej magistrali Tpsy i nigdy nie było żadnych problemów,
    mam też bardzo blisko nadajnik Ery dlatego zaciekawiła mnie ich oferta bo miałabym 4x szybsze łącze za połowę kasy.
    Proszę podpowiedzcie (jeżeli macie) jak się to u Was sprawdza, i czy pojawiają się awarie i przerwy w dostawie.
    A jeżeli macie innych operatorów to też chętnie poczytam Waszych opinii.
    Z góry dziękuję.

• Autor: monique21 Data: 2010-03-30 20:14:55

Ja mam orange freedom z internetem (tak to się chyba nazywa?) i jestem bardzo zadowolona. Net śmiga dobrze, nigdy nie mialam problemów, takich jak czasami z neostradą, że musiałam do nich dzwonić, żeby mi coś tam naprawili. Cena jest ok. Osobiście polecam :)
    Nikt z moich znajomych nie ma Ery. Jedynie oragne i play (ten taki w pendrivie, do laptopa), także względem tego operatora Ci nie pomogę.

• Autor: Czeslaw Data: 2010-03-30 22:27:11

Ja mam UPC i bardzo sobie chwalę. Zaczyna się od 1Mb/s za 50 zł/m-c a kończy na 120 Mb/s za 200 zł/mc
    http://www.upc.pl/internet/?campaignID=main_header_internet&NW=MAINHEADER

• Autor: agacia3323 Data: 2010-03-31 08:24:19

Zgodzę się zTobą że Tp to zdziercy ,miałam przez rok neostradę ale drogo wychodziło i z niej zrezygnowaliśmy,tylko pamietaj ,że miesiąc przed rozwiazaniem umowy trzeba podanie im złożyć pisemne z rezygnacją.

Teraz mamy z orange radiowy płacimy 49zł i nie narzekamy (a mamy już ponad pół roku) choć czasami się zdarza zwłaszcza wieczoerem ,że troszku muli .....ale da się wytrzymać ....

• Autor: hanah30 Data: 2010-03-31 10:01:00

Ja mam neta w netii 4MG ale korzysram też z kablówki inei 2MG i muszę stwierdzić że oba chodzą tak samo w kablówce zdarzają się małe problemy ale netia jest bez zarzutu.Za netię płace 48 zł.

• Autor: szamotka Data: 2010-03-31 10:57:28

Właśnie tez bardzo interesują mnie opinie na  ten temat ,ponieważ podpisałam juz umowe z erą  i za miesiąc będę korzystac z ich usług,bo  w TP maja strasznie drogo , poprostu w " dupie" maja klientów.

• Autor: CZOS Data: 2010-03-31 13:22:06

Przez 35 lat korzystałem z usług Tp. Teraz jestem w Dialogu i też nie polecam. Jak skończą się terminy to pomyślę o zmianie. Z uwagą poczytam opinie. Mam jeszcze kilka miesięcy do namysłu. Jedno jest pewne, że nawet jeśli by została na rynku tylko Tp, to zrezygnuję z łączności, a z ich usług nie skorzystam. Żeby tą decyzję tu wyłuszczyć musiał bym założyć chyba nowy wątek.

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-03-31 13:32:24

Ja również będę śledzić wątek.
    Mam podpisaną umowę z tp do października. Chciałam z nich zrezygnować wcześniej ale musiałabym zapłacić sporą karę .
    Dzwoniłam ostatnio do nich bo chciałam pozbyć się przynajmniej  telefonu stacjonarnego.
    Nikt z niego nie korzysta bo każdy ma telefon komórkowy a i tak trzeba płacić tylko za to,że wisi na ścianie.

Dowiedziałam się,ze nie można całkowicie pozbyć się telefonu. Tzn. można go zawiesić  ale i tak będę musiała płacić co miesiąc !Paranoja!

jeśli macie jakies doświadczenia z internetem z Netii, Ery,Orange czy innym dostawcą to piszcie , chętnie poczytam.

• Autor: abiola Data: 2010-03-31 18:26:59

Dziękuję za odpowiedzi i wciąż mam nadzieję że jakis użytkownik Ery się odezwie ;)

własnie Dorotko mam ten sam problem ze stacjonarką,
    nie mogę całkiem zlikwidować, bo i tak mam haracz za utrzymanie łącza....
    Więc po analizie rynku wydaje mi się najkorzystniejsza Era bo za telefon zapłacę 20 zł
     i nadal mogę odbierać nie likwidujac numeru a za neta 49 zł za 2 mega w sumie 69.00 za całość.
    A TPsa zaproponowała 49.90 za pierwsze 3 m-ce neta (potem 69.90)+ po 50.00 za telefon......
    Tylko wygląda na to że mało kto ma erę ...ciekawe dlaczego???

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-03-31 18:45:25

Faktycznie mało ludzi ja nie znam nikogo kto by miał ERE. Miałam ten sam problem pół roku temu i najlepszy był PLEY 5 giga czy coś tam i płacę 45 zł a 3 miesiące za darmo.

Era bo za telefon zapłacę 20 zł
     i nadal mogę odbierać nie likwidujac numeru a za neta 49 zł za 2 mega w sumie 69.00 - za te pieniądze w pleyu masz dużo dużo więcej.

Jednak musisz sprawdzić jaki masz zasięg ERY i wtedy zdecydować co wybrać znam różne opinie na temat internetu zależy jaki kto ma zasięg. Jeśli nawet będziesz miała zsłaby to proponuję dokupić antenkę na allegro jest ich masa ja mam i bardzo poprawił się odbiór.

Bardzo dużo dobrego słyszałam o Orange ale radiowym ale trzeba dość sporo wydać na podłączenie.

P

• Autor: Iloria Data: 2010-03-31 22:45:45

A ja z kolei mam Netię. Wcześniej miałam TP i sądziłam, że gorzej być nie może. Myliłam się. Oj i to bardzo. :/

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-04-01 07:23:02

Użytkownik Iloria napisał w wiadomości:
    > A ja z kolei mam Netię. Wcześniej miałam TP i sądziłam, że gorzej być
    > nie może. Myliłam się. Oj i to bardzo. :/

Szperałam w necie kiedyś i znalazłam bardzo dużo złych opinii na temat Netii , więc ta odpada

• Autor: agacia3323 Data: 2010-04-01 06:55:39

Dorotko dopóki masz internet nie zrezygnujesz z telefonu ,ale jeśli skończy Ci się umowa o inernet spokojnie możesz pisać podanie o likwidacje telefonu.

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-04-01 07:24:47

Właśnie wiem,że muszę czekać . Wtedy zrezygnuje z telefonu i prawdopodobnie zostane przy ich internecie , może zaproponują jakieś inne warunki.
    Muszę przyznać,że z netem nie mam żadnych problemów tylko mogliby przyspieszyć łącze

• Autor: kojonkosky Data: 2010-04-01 07:44:39

Napisz wypowiedzenie umowy , wtedy będą do Ciebie dwonić z korzystniejszymi rozwiązaniami i będziesz mogła negocjować ...
    Ja miałam co chwilę telefony z TP-sy , ale twarda byłam :)

• Autor: agacia3323 Data: 2010-04-01 07:53:51

Jeśli zostaniesz u nich przy necie rezygnując z telefonu to będziesz płacić za użyczenie lini ok.30 paru złotych wiem coś o tym bo sama płaciłam przez rok.

• Autor: Iloria Data: 2010-04-01 12:30:41

To prawda. Nam też zaproponowali cos takiego. Miła pani w słuchawce doradziła nam, że bardziej opłaca się zawieszać działanie telefonu (koszt ok 20 zł na m-c) niż zrezygnować z niego bo korzystając z ich kabli trzeba płacić ok 35 zł na m-c.

• Autor: jaska2503 Data: 2010-03-31 22:01:58

Aby nie iPlus....Wszyscy znajomi którzy go mieli narzekają.
    Orange freedom ma dobrą opinię u bardzo dużej grupy osób.Era zależy w jakim rejonie-przy dobrym zasięgu jest ok a przy słabszym net spowalnia się.Jeśli blisko nadajnika to można zaryzykować.

Zazdrosze takiej możliwości...Żeby mieć internet nachodziłam się i nadzwoniłam wszędzie,a że mieszkam blisko granicy w dość zalesionych terenach to był problem-albo iPlus albo neostrada(wg konsultantów TP-niemożliwe!!! ),bo "linia niedostosowana do świadczenia usług internetowych..."Jednak z pomocą znajomych linia "dała się  dostosować" i mam neostradę 512 z usługą TV za 107 zł(w tym do 1 godziny rozmów na stacjonarne) i wszystko działa.W weekendy i święta ciut się spowalnia ale na nasze skromne potrzeby wystarcza.

• Autor: jaska2503 Data: 2010-04-01 10:13:08

Dużo zależy od sieci na jakich pracuje dany nadajnik. Jeżeli ma on obsługe HSDPA to bierz bez zastanowienia.
    ...info od mego synka-który sporo o tym wie

• Autor: Agussia834 Data: 2010-04-05 20:57:54

Osobiście mam blueconnect - ERA. Płacę 48zł miesięcznie. Może prędkość nie jest powalająca - 236,8 Kb/s, po wykorzystaniu transferu (500 MB/miesiąc) intenet spowalnia bardziej, ale jak na moje potrzeby wystarcza. Umowę podpisywałam 1,5 roku temu, więc może teraz są inne, lepsze warunki, trzeba by sprawdzić. Z pewnością przedłużę umowę na następny okres.

Z kolei moja koleżanka, która również ma identyczny necik, bo wzięła go zaraz po mnie... narzeka. U niej to chyba kwestia zasięgu.

Osobiście jestem zadowolona, ale pewnie ile ludzi, tyle opinii. Pozdrawiam ;)

Przejdź do pełnej wersji serwisu