Forum

Gawędy o jedzeniu

Do Paola_r

  • Autor: tineczka Data: 2010-04-01 16:38:44

    Musze Ci pokazac o jakich filetach rozmawiamy. To jest caly sledzik, wyczyszczony, z obcieta nozyczkami pletwa kregodlupa. Nie dzielony na dwa filety. Nigdy sie nie rozwala po panierowaniu:)

    Buziaczki i Wesolych Swiat!!!!

  • Autor: till Data: 2010-04-01 18:51:07

    To u mnie nazywa sie to "płaty śledziowe" :)

  • Autor: tineczka Data: 2010-04-01 19:23:25

    No widzisz a ja nie wiedzialam jak wytlumaczyc:)

  • Autor: Paola_r Data: 2010-04-01 19:03:46

    Wygląda zupelnie jak polski świeży śledź zielony :D Pod spodem są dwa filety, gotowe do odskórowania.
    Coś musiałam skitrasić z wykałaczkami, że mi się rybki posypały przy panierowaniu i smażeniu. Wstyd, pani kochana. Wstyd. ;)
    Ale i tak wyszły pyszne, aromatyczne koperkowo. Tineczko, dokładaj przepis do książki, żeby nie utkwił gdzies w czeluściach Netu;)

  • Autor: jaska2503 Data: 2010-04-01 19:09:30

    Często smaże takie śledzie (w panierce lub w cieście) i zawsze jest ok.Może coś było z nimi nie tak skoro się rozpadły...a może to nie był śledź...?
    Ja ostatnio kupiłam dorsza zamiast miruny.Sprzedawca się pomylił a ja zobaczyłam jak rozmroziłam i miałam zamiar smażyć.

  • Autor: tineczka Data: 2010-04-01 19:34:07

    Tak, tak filety do odskorowania. Zadnych wykalaczek nie uzywaj, skladasz dwa platy , nie ma zadnego problemu, bo trzymaja sie w kupie:) Acha i najwazniejsze wysoka temperatura tluszczu i bardzo krotki czas smazenia po kazdej stronie:)

    Doloze, tylko pewnie dopiero po swietach.

    Buziaki!

Przejdź do pełnej wersji serwisu