Lubie sobie na niego popatrzeć ;))) Ten podgląd z kamerki, co mi kiedyś dałaś link, to on mi cały czas towarzyszy ( przez jakiś czas nie było nic widac, ale znów na szczęście jest ;) ). Jak mam właczony komputer- to link też mam w uzyciu i sobie patrzę na wulkan :)
I on cały czas tak kopci, pluje, zieje ogniem i w ogóle...
Niesamowicie strasznie i neisamowicie piękne i w ogóle niesamowite....
Nooo :) Cieszę się, ze porozmawiałaś z wulkanem :) ale list protestacyjny i tak został wystosowany i podpisany przeze mnie i przez Mario ;),oraz złożony na Twoje ręce :)
Miauka... lepiej nie... Ja tylko ćwiczyłam na obniżenie temperatury... I wiesz- co tu kryć- nie poszło mi:( Po tych wygibasach z parasolką, to mi temperatura, którą miałam obnizyć wzrosła o 2 stopnie!!!
Ale moze Kojonkosky coś poradzi ;)- w końcu to jej pomysł żeby z lekka postukiwac kijaszkiem w rytmicznym kole... A moze sama spróbuj? Ja się boje... to zbyt głęboka woda jak dla mnie...
.........to sie zmęczy , gogle ważą , każdy gram po przepłynięciu 130 km wpław wydaje się być ciężarem nie do zniesienia , nawet w wodzie. Niech próbuje , najwyżej po drodze zrzuci ;)
Kilka fotek z wulkanu. Są już one nieaktualne bo wulkan się zmienił, ma nowy "wytrysk"
tu jest stały widok na żywo z kamery :) http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-fimmvorduhalsi/ ta kamerka jest jeszcze w naprawie. Z niej jest najlepszy widok.
http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-thorolfsfelli/ tu jest widok z innej strony
http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-valahnjuk/ a tu z jeszcze innej
super cos pieknego:)
Zdjęcia ładne, a widok z kamery straszny.
dzieki :)
piękne te zdjęcia, choć powiało grozą, z naturą nie wygrasz...
a mieszkasz niedaleko???
w linii prostej jest to odległość około 80 km.
:)
Wygląda interesująco ale nie chciałabym mieszkać blisko takiego wulkanu... zresztą blisko żadnego :P To tak jakby spać na cykającej bombie.
Lubie sobie na niego popatrzeć ;)))
Ten podgląd z kamerki, co mi kiedyś dałaś link, to on mi cały czas towarzyszy ( przez jakiś czas nie było nic widac, ale znów na szczęście jest ;) ). Jak mam właczony komputer- to link też mam w uzyciu i sobie patrzę na wulkan :)
I on cały czas tak kopci, pluje, zieje ogniem i w ogóle...
Niesamowicie strasznie i neisamowicie piękne i w ogóle niesamowite....
i bucha buch buch :)
hey miauka:)to teraz czekamy na wybuch wulkanu katla:)
no Katla to niech sobie śpi :)
Wow, ja wole na lodowcu mieszkac:)))
Piekne zjawisko Mialko, byle nie za blisko Ciebie.....
buziaki!
ten wulkan na lodowcu właśnie :) hih pod lodowcem
:)
Jaka jest u Was różnica w czasie w stosunku do Polski? Napisz, którą masz godzinę jak przeczytasz.
as,
w Islandii sa 2 godziny do tylu, czyli, jesli w Warszawie jest godz. 8 wieczor, to w Reykjaviku jest 6,
pozdrawiam
np: w Polsce 22 a u mnie 20. W czasie zimowy tylko godzina różnicy, bo tu się nie zmienia czasu.
dzięki za informację.
dubel :)
Miauka, ja z reklamacją!!!
Co jest z wulkanem? czemu nie prycha, nie bucha, nie wyrzuca pumeksu, nie zieje ogniem???
Co jest z ta najlepszą kamerką?
I oólnie- co jest grane???
Gdzie to widowisko?
agik,no ja Cie bardzo przepraszam. Musze z tym wulkanem pogadać.
Zajrzyj tu http://www.icelandreview.com/icelandreview/daily_news/?cat_id=16539&ew_0_a_id=360672
Łooooooł! Widzieć coś takiego na własne oczy, to musi być niesamowite przeżycie. Dzięki za fotki i linki.
Ps. ...i pomyśleć, że ja mam kawałek tej "grozy" na swojej szyi
i jeszcze trochę bieżących "newsów"
http://www.mbl.is/mm/frettir/sjonvarp/?fl=0;media_id=48316;play=1&ref=fpsjonvarp
Nooo :)
Cieszę się, ze porozmawiałaś z wulkanem :) ale list protestacyjny i tak został wystosowany i podpisany przeze mnie i przez Mario ;),oraz złożony na Twoje ręce :)
teraz to się -bardzo Was proszę- módlcie o to żeby przestał. Jest źle :( podrzucę później kila fotek.
Miauka , pogadaj skuteczniej z tym wulkanem , prosimy Cię.
o czym mam z nim gadać? żeby bardziej buchał?
chłopie daj spokój .... znaczy Wulkan niech już da...
u nas jakis specjalista sie wypowiada, ze to moze portwac pare dni, albo miesiace, albo lata...........
Przekonaj go ,że nie warto......... podskakiwać ;)
groźbę mu pisemną wyślę, zrobię minę coto ponoć straszna jest...
ale serio serio, to zaczynam się trochę bać
Nie dziwię się, samolotem juz nie uciekniesz ;)
Ojej...
Ale to nie przeze mnie?...:(
To ja cofam, co powiedziałam! wulkanku miły, nie buchaj już, nie siej pyłu, nie blokuj lotnisk w Danii, Szwecji i Norwegii... Uspokój się, Skarbie....
agik, zatańcz jakiś taniec wulkaniczny, alebo deszczu coby wulkan się spać położył a deszcz pył zmył.
Nie żartuj , chcesz ,żeby ziemia zadrżała jeszcze bardziej ;)
oj mniamtomie w dobrej intencji niech drży
Na razie drży Agik i nawet dobre intencje nic tu nie zmienią.
Użytkownik mniamtom napisał w wiadomości:
> Nie żartuj , chcesz ,żeby ziemia zadrżała jeszcze bardziej ;)
>
Otóż to!!!
Sorry,za offa- Mniamtom- wyrosły Ci cycki? ( o ile to nie top secret )
Nie nie wyrosły i nie martwi mnie to wcale :) , dlaczego pytasz?
Użytkownik mniamtom napisał w wiadomości:
> Nie nie wyrosły i nie martwi mnie to wcale :) , dlaczego pytasz?
a jak powiem, że bez powodu- to uwierzysz? ;)))
Dobrze, że juz jesteś!
Miauka... lepiej nie...
Ja tylko ćwiczyłam na obniżenie temperatury...
I wiesz- co tu kryć- nie poszło mi:( Po tych wygibasach z parasolką, to mi temperatura, którą miałam obnizyć wzrosła o 2 stopnie!!!
Ale moze Kojonkosky coś poradzi ;)- w końcu to jej pomysł żeby z lekka postukiwac kijaszkiem w rytmicznym kole...
A moze sama spróbuj?
Ja się boje... to zbyt głęboka woda jak dla mnie...
czuję się opuszczona :(
Przytulam!!!
Jeju... a tak wpław- to daleko?
...daleko nie zapłynie , słaba widocznośc ;)
a jak gogle założy? ;)
.........to sie zmęczy , gogle ważą , każdy gram po przepłynięciu 130 km wpław wydaje się być ciężarem nie do zniesienia , nawet w wodzie. Niech próbuje , najwyżej po drodze zrzuci ;)
Miauka , zajmuj pozycję na zachodnim brzegu i startuj do Ameryki , póki czas :)
kota swojego obejrzałam, na okoliczność "nietonięcia" i możliwość wykorzystania w drodze ewakuacji wodnej :)
boję się żartować na ten temat... trochę
Tym razem , to nie żart , w tej chwili zachodni brzeg macie wolny od pyłu i dymu , nie czekaj ...... ;)
tu gddzie ja jestem pyłu nie ma, bo go szczęśliwie dla nas wieje na Europę. Europa nas nienawidzi.... nie wiem co gorsze :)
Miauka, Wasze szczęście , naszym nieszczęściem , nawet nie próbuj w tą stronę uciekać ;)
Przybywam !! :))
Muszę trochę poszperać w źródłach , ale postaram się załatwić sprawę ;)))
No wczas!!!
a moge spytać- co wcześniej robiłaś?
Ano , kijaszek mi się gdzieś zawieruszył :))
w skłonie bocznym oczekuję na rozwój działań :)
http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-thorolfsfelli/ tak to teraz wygląda, wulkan rozrabiaka
Monitorujesz chmurę pyłu?
A ja juz sie zaczelam o Ciebie martwic jak zobaczylam co sie na Islandii stalo.