Witajcie, Będę robiła tort z bitą śmiataną. Chcę w środku na śmietanie poukładać banany pokrojone w plasterki. I tu moje pytanie - czy powinnam banany skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały? Co zrobić, żeby nie były kwaśne? Nie wiem jak zachowują się banany w torcie, a chciałabym, żeby ładnie wyglądał. Liczę na pomoc :)
trzeba skropic sokiem z cytryny, nie zczarnieją, kwasne też nie beda. ja zazwyczaj dodaje banany skropione sokiem na wierzch sernika na zimno i nic sie z nimi nie dzieje. podobnie robi sie do kopca kreta i tez nie czuc tej cytryny,wsiąknie w krem.
Witajcie,
Będę robiła tort z bitą śmiataną. Chcę w środku na śmietanie poukładać banany pokrojone w plasterki. I tu moje pytanie - czy powinnam banany skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały? Co zrobić, żeby nie były kwaśne?
Nie wiem jak zachowują się banany w torcie, a chciałabym, żeby ładnie wyglądał. Liczę na pomoc :)
trzeba skropic sokiem z cytryny, nie zczarnieją, kwasne też nie beda. ja zazwyczaj dodaje banany skropione sokiem na wierzch sernika na zimno i nic sie z nimi nie dzieje. podobnie robi sie do kopca kreta i tez nie czuc tej cytryny,wsiąknie w krem.
Dziękuję Olciaa, zrobiłam tak jak napisałaś :)