Forum

Kuchenne porady

tort z bananami

  • Autor: aventia Data: 2010-04-08 14:37:26

    Witajcie,
    Będę robiła tort z bitą śmiataną. Chcę w środku na śmietanie poukładać banany pokrojone w plasterki. I tu moje pytanie - czy powinnam banany skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały? Co zrobić, żeby nie były kwaśne?
    Nie wiem jak zachowują się banany w torcie, a chciałabym, żeby ładnie wyglądał. Liczę na pomoc :)

  • Autor: Olciaa Data: 2010-04-08 15:27:04

    trzeba skropic sokiem z cytryny, nie zczarnieją, kwasne też nie beda. ja zazwyczaj dodaje banany skropione sokiem na wierzch sernika na zimno i nic sie z nimi nie dzieje. podobnie robi sie do kopca kreta i tez nie czuc tej cytryny,wsiąknie w krem.

  • Autor: aventia Data: 2010-04-08 17:25:44

    Dziękuję Olciaa, zrobiłam tak jak napisałaś :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu