Forum

Kuchenne porady

Garnki Miller Haus

• Autor: Figutka Data: 2010-04-08 19:35:50

Przymierzam się do zakupu kompletu garnków firmy Miller Haus. Zachęciła mnie cena -ok. 300 zł za 4 garnki, patelnię i miskę z pokrywką- oraz opis , m.in. 7- warstwowe dno i podobno 20 letnia gwarancja producenta. Jestem ciekawa czy ktoś z Was ma te garnki. Będę wdzięczna za opinie.:)

• Autor: Scooby Data: 2010-04-08 22:04:08

Weszłam na strone z tymi garnkami i pisze ,że są to ciężkie stalowe garnki które nie przypalają.Ale o tej gwarancji nic nie było,chyba,że przeoczyłam.Ja tych garnków nie posiadam,więc niewiem co Ci doradzic.Wiem tylko,że ja bym ich nie kupiła.Ja mam zwykłe garnki emaliowane już 11 lat i się z nimi nic nie stało,tylko lekko emalia odprysnęła.W końcu nic wiecznie nie jest.Może najpierw kup 1 garnek i go przetestuj,wtedy podejmiesz decyzje,czy warto zainwestowac w takie garnki.W końcu te 300zł to troche jest pieniędzy.Ale wybór należy do Ciebie,pozdrawiam.

• Autor: vikunia Data: 2010-04-09 08:38:37

Użytkownik Scooby napisał w wiadomości:
    > Weszłam na strone z tymi garnkami i pisze ,że są to ciężkie stalowe
    > garnki które nie przypalają.Ale o tej gwarancji nic nie
    > było,chyba,że przeoczyłam.Ja tych garnków nie posiadam,więc niewiem
    > co Ci doradzic.Wiem tylko,że ja bym ich nie kupiła.Ja mam zwykłe garnki
    > emaliowane już 11 lat i się z nimi nic nie stało,tylko lekko emalia
    > odprysnęła.W końcu nic wiecznie nie jest.Może najpierw kup 1 garnek i go
    > przetestuj,wtedy podejmiesz decyzje,czy warto zainwestowac w takie garnki.W
    > końcu te 300zł to troche jest pieniędzy.Ale wybór należy do
    > Ciebie,pozdrawiam.
    Ostatnio oglądałam garnki emaliowane i cena takiego średniego to ok 80zł. To za 4 + patelnie zapłacimy dużo więcej niz 300zł.:) 

• Autor: vikunia Data: 2010-04-09 08:35:59

CEna w stosunku do opisanej jakości jest bardzo dobra.

• Autor: BlackOnion Data: 2010-04-09 18:20:46

Mam takie garnki, zestaw 16-to częściowy. Dostałem w prezencie, przymierzam się do próby. sam jestemciekaw jak się sprawują. Są solidnie wykonane, ciężkie - bardzo grube dno (kilkuwarstwowe podobno).
    Robią wrażenie dobrego wyrobu, jakie będa w akcji - sam jestem ciekaw.

• Autor: Figutka Data: 2010-04-10 17:35:11

Chyba zdecyduję się na zakup tych garnków, myślę, że warto-wyglądaja solidnie. Używam garnków z wielowarstwowym dnem już od 15 lat i nie wyobrażam sobie powrotu do emaliowanych, zresztą nie nadawałyby się do ceramicznej kuchenki. Te, które mam od 15 lat niestety zdecydowanie nadają się już do wymiany, no ale to chyba najwyższy czas- wysłużyły się.

Przejdź do pełnej wersji serwisu