Forum

Galeria

Nowe torciki...

  • Autor: 3majsiemaja Data: 2010-04-09 19:50:04

    A co tam, "chwalę się"...

  • Autor: jola995 Data: 2010-04-09 20:02:03

    Śliczne....

  • Autor: Kacia Data: 2010-04-09 20:20:21

    dla mnie przecudowne

  • Autor: eNka Data: 2010-04-09 20:24:31

    Przesłodkie, zniewalające, urocze....mniam:)

  • Autor: krysztalek21 Data: 2010-04-09 20:34:16

    Przepiękne <wow> tylko jak takie zrobić?? Piękność :)

  • Autor: GosiaAga Data: 2010-04-09 20:56:00

    brak słów, przepiekne, aż trudno uwierzyć, że są jadalne...

  • Autor: niebieska-różyczka Data: 2010-04-09 22:08:16

    Cudne są te torty:) gratuluję talentu.

  • Autor: oasia Data: 2010-04-09 23:57:24

    przepiękne, gratuluje talentu!

  • Autor: MARTA84 Data: 2010-04-10 07:01:44

    cudne

  • Autor: izeczka Data: 2010-04-10 12:49:10

    szczęka mi opadła z wrażenia! śliczne!

  • Autor: karasia Data: 2010-04-10 14:39:25

    Chwal się, chwal - jest czym; piękne.

  • Autor: gabisia Data: 2010-04-10 18:46:05

    wow, jestem pod wrażeniem.. a te "chrzestne" to już w ogole dla mnie wymiatają....

  • Autor: anboku Data: 2010-04-11 12:56:59

    No kochana-jest się czym chwalić!! Śliczności!!!!!

  • Autor: carving Data: 2010-04-11 18:07:49

    cześć zajefajne te twoje torciki ciekawi mnie jak robisz masę cukrową że jest aż tak plastyczna-byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki!!!!!

  • Autor: 3majsiemaja Data: 2010-04-12 13:30:42

    Trudno mi o jakieś wskazówki. Masę robię z przepisu Dorotax "biała masa cukrowa"   http://wielkiezarcie.com/recipe30981.html    Początkowo nie wychodziła mi tak plastyczna , a teraz nawet czasami za bardzo i przy obkładaniu tortu jest tak miękka , że się rwie. Gdy jest za sucha to po prostu dodaję planty lub kasi (gdy nie potrzeba białego koloru). A wysuszoną , pozostałą masę podgrzewam albo na parze wodnej (wtedy jest baaardzo miękka, że muszę dodawać pudru), lub ostatnio rozmięczałam ją w piekarniku na 70  stopni pod przykryciem przez jakieś 20 minut. Reszta to kwestia proporcji. Zelatyny zawsze używam tej samej firmy i tych samych łyżeczek do odmierzania. Każdy sam musi trafić na swój sposób, a to kwestia prób.
    Pozdrawiam !!!

  • Autor: 3majsiemaja Data: 2010-04-12 13:40:03

  • Autor: 3majsiemaja Data: 2010-04-12 13:22:44

    Bardzo dziękuję wszystkim za miłe komentarze!!!
    Robienie tortów sprawia mi ogromną frajdę i mam chociaż jakąś satysfakcję....
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie w tych niewesołych chwilach....

  • Autor: dorisek2620 Data: 2010-05-20 12:18:11

    Jest się czym chwalić bo Twoje totry są prześliczne, gratulacje!!!

  • Autor: magdam21 Data: 2010-05-20 12:34:10

    Przepiękne,bardzo starannie zrobione.

    Wiem ile to pracy kosztuje,żeby TAK wyglądały torty

    Chylę czoła w uznaniu talentu...... można podziwiac bez końca.........

  • Autor: bagietka Data: 2010-05-20 22:54:52

    Kapitalne! Nie mogę się napatrzeć:)

  • Autor: Agata1971 Data: 2010-05-23 09:33:10

    JEDNYM SŁOWEM MISTRZOSTWO GRATULUJĘ TALENTU :-)

  • Autor: 3majsiemaja Data: 2010-05-25 18:52:35

    Jeszcze raz dziękuję bardzo, ale mistrzostwo to jeszcze nie jest.....

  • Autor: mniamtom Data: 2010-05-25 18:55:40

    Cudne są przedstawione torciki , przecudne  :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu