Słyszeliście właśnie media podały podobno nikt nie przeżył prezydent, żona, minister Szmajdziński, ponad 87 osób... Biedni ludzie ...oby się mylili... (*)(*)(*)
Szkoda, że dziś nie pierwszy kwietnia. To okropna tragedia. Strasznie mi przykro. Na wp jest informacja na ten temat. Jaruzelski może odetchnąć z ulgą bo chciał lecieć z Prezydentem ale nie dostał zaproszenia.
Straszne... wspolczuje serdecznie Rodzinoim Ofiar,czy ktos wie co sie stalo? To znaczy dlaczego doszlo do katastrofy?
Na "sucho" zastanawiam sie co na to cale nieszczescie powiedza sluzby odpowiedzialne za bezpieczenstwo bo przeciez to ryzyko tyle waznych dla Polskiego Panstwa osobowosci wysylac jednym samolotem. To tylko taka mysl bo nie mam pojecia jak jest czy w Polsce czy w innych krajach. Wiem jedynie ze chyba w Angli dzieli sie takie delegacje zeby nie stalo sie to co sie teraz stalo.
Śledzę wiadomości w telewizji i jak narazie podają,że wszyscy zgineli.Jednym słowem brak słów na to co sie stało,to wieeelki szok,taka katastrofa,gdzie ginie Polski prezydent z żoną i wiele,wiele innych ważnych osobistości.Moje najszczersze wyrazy wspólczucia dla całych rodzin.Oby już nigdy się już coś takiego nie stało.Nie da się naprawdę tego wyrazic co się stało.Współczujmy i módlmy się za tych ludzi i ich rodziny.
Straszna tragedia,,, tylko mówią o liście o 88 osobach, a przecież była tam też obsługa samolotu, to też ludzie i okrutna tragedia dla ich rodzin również.
Wlasnie sie dowiedzialam z niemieckiem telewizji. Przyszlam do Was sie wyplakac, mam uczucie jakby umarla czesc mnie samej, chyba jestem w szoku... Modlmy sie za ofiary i za ich rodziny. Modlmy sie za Polakow, zeby sobie poradzili z taka strata. (*)(*)(*)
Ja wlasnie wstalam i czytam. Nie miesci mi sie to w glowie, nie dociera narazie. To straszna tragedia narodowa. Oprocz wspolczucia dla rodzin, przesylam wyrazy wspolczucia dla wszystkich Polakow. [*] [*] [*]
Papiez Jan Pawel II zmarl w przeddzien swieta Milosierdzia Bozego i ta tragedia tez tak samo co to moze znaczyc czyzby tylko zbieg tragicznych okolicznosci???
dla jednych to zapewne będzie los, fatum,omen, dla innych wola boska- zależnie w co, kto wierzy...w sumie to nieistotne- każda tragedia skłania do głębokich refleksji, nic innego nam nie pozostaje ,jak życzenie sobie aby ta śmierć nie poszła na marne i jednoczenie się w modlitwie za ofiary, ich bliskich i po części- nas samych....
tak..o tym samym pomyslałam..że własnie Papież zmarł..w tym samym dniu..moze to jakies ostrzezenie...bo tylko sie kłócą...i afera za aferą..komisje śledcze i nic poza tym..wyrazy współczucia dla rodzin tragicznie zmarłych..wieczny odpoczynek racz im dac Panie...[*]
Chodzi o dzień przed Świętem Miłosierdzia. O sobotę przed niedziela białą... To ruchome swięto- jak wielkanoc. Zgodnie z kalendarzem religijnym- to jest własnie ten sam dzień.
... (*********************...****************...****) ... bezsilni, możemy tylko współczuć Rodzinom, w milczeniu ... Słowa, dla Rodzin, zawsze są tylko słowami, nawet z głębi serca płynące ...
Wyrazy współczucia przedewszystkim rodziną pilotów bo to oni przeżywają podwójną tragedie nie dojść że zginęli ich bliscy to już teraz nie znając przyczyny mówi się że to błąd pilota.Współczuje też rodziną osób które zginęli na pokładzie tego samolotu bo dla nich ta tragedia stanie się symbolem narodowym.
Przeczytałam przed chwilą w telewizorze mniej wiecej coś takiego: przez dziesiątki lat o Katyniu nie można było mówić, teraz to słowo pozna cały świat...
Klamra, która spina te wydarzenia, wżyna się gdzies w sam środek człowieka :(
...aż trudno powstrzymac sie przed zadanie pytania o sens... a powstrzymać się jakoś trzeba...
Czy słyszysz nasze wołanie??? Czy nie widzisz naszych łez??? Bo serce boli o Panie, bo tyle cierpien jest. Zgasła już świeca, ogarek się tli Zwštpienie zostaje, nadzieja śpi...
brak słów opisujące te zdarzenia , mimo , że to nikt nam bliski czujemy tak jakby to nasza rodzina , tragedia tak wielka .....módlmy się za tych ludzi , którzy zginęli :(
Niewyobrażalna tragedia od rana czyli od 10-ej (godzina kiedy się dowiedziałam o tej straszliwej tragedii) na niczym nie mogę się skupić i cały czas mam nadzieje ,że ktoś ocalał ,chociaż wiem też ,że to raczej nie możliwe......nadzieja umiera ostatnia.... Interesowałam się polityką i nie mogę uwierzyć ,że tych co zginęli nie zobaczę już na ekranie. Wyrazy współczucia .
bylam w pracy, gdy kolega-Polak powiadomil mnie o tej tragedii, nie moglam uwierzyc, wyrazy glebokiego wspolczucia dla Rodzin Ofiar tej katastrofy, Wieczny odpoczynek racz Im dac Panie...
Ja chciąłam coś jeszcze napisać... to takie trudne słowa, które niełatwo ze mnie wychodzą... takie trochę ocierajace się o patos, którego się wstydzę... Ale TERAZ czuję się jeszcze bardziej zawstydzona... więc napiszę tylko, ze mi jest bardzo, bardzo przykro...
Straszna tragedia!......ale mysle ze to nie jest przypadek, to co sie stało to moze dla innych ludzi ostrzezenie,bysmy byli lepszymi ludzmi nie zyli dniem dzisiejszym,tym bardziej przypomnijmy sobie co sie dzieje w naszym rzadzie;kłotnie, spory,afery.....zbyt wiele tego...druga sprawa to fakt ze 5lat temu przeddzien niedzieli milosierdzia bozego umarł nasz Papiez...Ja sadze ze to przestroga dla Polski,dla ludzi....bysmy sie wszyscy opamietali....
A ja dziś oglądając jak Putin żegnał z honorami na lotnisku Naszego Prezydenta pomyślałam sobie, że to jednak jest piękne odwrócenie tego co działo się w Katyniu 70 lat temu. 70 lat temu naszą elitę mordowano jak zwierzęta, a po tych latach żegna ich się z tak pieknym i myślę szczerym żalem.
Ja tez mam nadzieje , ze ta nowa tragedia w tym wlanie miejscu zamiast poroznic pogodzi i zjednoczy "starych wrogow" w wyjasnieniu i jednej jak i drugiej tragedii. Pozwoli przelamac dotychczasowe bariery a ten nowy bol pomoze zbudowac nowy most porozumieni a i wzajemnego zrozumiena - po ludzku nie pod plaszczem partii czy wlasnych interesow.
Jestem pod wrażeniem jak naród się zjednoczył po tej tragedii. Jak dużo ludzi dziś przyszło przywitać ŚP Prezydenta. Polska stanęła ponad podziałami na prawo i lewo. Wreszcie jesteśmy jeden naród i mówimy jednym głosem. Sam Prezydent chyba nigdy się nie spodziewał, że jego śmierć będzie tak głośna na całym świecie. Może to nie na miejscu ale mam cichą nadzieję, że może przez tą katastrofę coś dla Polski się zmieni i to na lepsze np stosunki dyplomatyczne z Rosją. Czytałam jak w radiu rosyjskim dziennikarz prosił Polskę o wybaczenie, że ta tragedia stała się na rosyjskiej ziemi i w rosyjskim samolocie. dla mnie to ważny moment. Żal mi, że USA czy Wielka Brytania nie ogłosiły żałoby. Dla USA jesteśmy przecież bardzo ważnym sojusznikiem a w Wielkiej Brytanii żyje tak dużo Plaków że też powinno by. Gdzie Białoruś, czy Ukraina. Ciekawe, że taka Brazylia ogłosiła 3 dni żałoby.
Szczerze łączę się w bólu ze wszystkimi rodzinami które straciły najbliższe osoby , zdajmy sobie sprawę że zginęły 96 a każda z nich ma co najmniej z 6 najbliższych osób co je opłakuje . . . Tak jest ponad pół tysiąca w tej chwili zrozpaczonych ludzi.
prezydent, żona, minister Szmajdziński, ponad 87 osób...
Biedni ludzie ...oby się mylili...
(*)(*)(*)
Niestety nikt nie przeżył.........
Cały czas czekam na potwierdzenie...
[*][*][*]
SLyszalam..slucham caly czas na TVN24.. nikt nie przezyl ;/
Szkoda, że dziś nie pierwszy kwietnia. To okropna tragedia. Strasznie mi przykro. Na wp jest informacja na ten temat. Jaruzelski może odetchnąć z ulgą bo chciał lecieć z Prezydentem ale nie dostał zaproszenia.
Straszne (*(*)(*)(*)
Zgineły najważniejsze osoby naszego państwa teraz dowiedziałam się że były 132 osoby na pokładzie
Właśnie zobaczyłam komunikat w TV...szok, szok, szok...
Tak, podobno nikt nie przeżył...
(*)(*)(*)
U nas tez podaja, ze nikt nie przezyl kraszu
(*)(*)(*)
Nie mogę w to uwierzyć... Szok!
(*)
Wyrazy wspułczucia dla rodzin którzy zgineli.
Nie mogę przestać płakać. Szok! Straszne! (*)(*)(*)
Boże jakie to straszne, nie mogę w to uwierzyć :((
Nie mogę przestać płakać... módlmy się za ich dusze. [*][*][*]
Brak słow :(((
(*) :(
;( Straszna tragedia.. [*][*]
Niestety ... NIKT nie przeżył
To straszne ........
(*) (*) (*)
132 osoby... nikomu nie życzy się śmierci.....(*)(*)(*)(*)(*)
Zgineło 130 osób(*)
Smutna wiadomość.
[*] [*] [*] Wyrazy współczucia.....
Biedni ludzie (*)(*)
Coś strasznego :(((
(*)(*)(*)
Nie umiem aktywnego linka...... Boże, jak czytałam te nazwiska.....
http://sprawdzone.info/2010/04/smolensk-katastrofa-prezydenckiego-samolotu-lista-pasazerow
Dziękuję Ci...
[*][*][*]
Straszne,nie do uwierzenia. Łzy same cisną się do oczu .Tylu wspaniałych ludzi .....
(*) (*) (*) (*)
Wyrazy wspułczucia dla rodzin którzy zgineli.
Straszna tragedia..... (*)
Straszna tragedia....szok...
(*)
Straszne... wspolczuje serdecznie Rodzinoim Ofiar,czy ktos wie co sie stalo? To znaczy dlaczego doszlo do katastrofy?
Na "sucho" zastanawiam sie co na to cale nieszczescie powiedza sluzby odpowiedzialne za bezpieczenstwo bo przeciez to ryzyko tyle waznych dla Polskiego Panstwa osobowosci wysylac jednym samolotem. To tylko taka mysl bo nie mam pojecia jak jest czy w Polsce czy w innych krajach. Wiem jedynie ze chyba w Angli dzieli sie takie delegacje zeby nie stalo sie to co sie teraz stalo.
Strasznie mi przykro... (*)
W Polsce podobno Premier i Prezydent nie powinni lecieć jednym samolotem. Trochę to dziwne bo obowiązki i tak przejmuje marszałek sejmu.
(*)(*)(*)
132(*)
Politycy politykami, ale to byli rodzice, dziadkowie, mieli rodziny, to jest tragedia największa...Współczucia dla rodzin. Szok...(*).
(*) Bardzo wymowna katastrofa. Bardzo mi żal ofiar i ich rodzin.
Nadal do mnie to nie dociera...aż trudno uwierzyć...takie nieszczęście (*)
Straszne! Boze tyle ludzi!
Po raz kolejny umarła Część Polski ........ pod Smoleńskiem.
Ja też najpierw nie mogłam uwierzyć. Współczuję bliskim i rodzinim zmarłych, co za targedia!
Śledzę wiadomości w telewizji i jak narazie podają,że wszyscy zgineli.Jednym słowem brak słów na to co sie stało,to wieeelki szok,taka katastrofa,gdzie ginie Polski prezydent z żoną i wiele,wiele innych ważnych osobistości.Moje najszczersze wyrazy wspólczucia dla całych rodzin.Oby już nigdy się już coś takiego nie stało.Nie da się naprawdę tego wyrazic co się stało.Współczujmy i módlmy się za tych ludzi i ich rodziny.
To straszna tragedia,wierzyc sie nie chce.Wyrazy wspulczucia dla rodzin.
Niech im ziemia leeką będzie(*)
(*) (*) (*)
:( (*)(*)(*)(*)(*) :(
(*)(*)(*)
Straszna tragedia,,, tylko mówią o liście o 88 osobach, a przecież była tam też obsługa samolotu, to też ludzie i okrutna tragedia dla ich rodzin również.
dokladnie a o załodze ani słowa
Wlasnie sie dowiedzialam z niemieckiem telewizji. Przyszlam do Was sie wyplakac, mam uczucie jakby umarla czesc mnie samej, chyba jestem w szoku...
Modlmy sie za ofiary i za ich rodziny.
Modlmy sie za Polakow, zeby sobie poradzili z taka strata.
(*)(*)(*)
Ja wlasnie wstalam i czytam. Nie miesci mi sie to w glowie, nie dociera narazie. To straszna tragedia narodowa.
Oprocz wspolczucia dla rodzin, przesylam wyrazy wspolczucia dla wszystkich Polakow.
[*] [*] [*]
Papiez Jan Pawel II zmarl w przeddzien swieta Milosierdzia Bozego
i ta tragedia tez tak samo co to moze znaczyc
czyzby tylko zbieg tragicznych okolicznosci???
dla jednych to zapewne będzie los, fatum,omen, dla innych wola boska- zależnie w co, kto wierzy...w sumie to nieistotne- każda tragedia skłania do głębokich refleksji, nic innego nam nie pozostaje ,jak życzenie sobie aby ta śmierć nie poszła na marne i jednoczenie się w modlitwie za ofiary, ich bliskich i po części- nas samych....
tak..o tym samym pomyslałam..że własnie Papież zmarł..w tym samym dniu..moze to jakies ostrzezenie...bo tylko sie kłócą...i afera za aferą..komisje śledcze i nic poza tym..wyrazy współczucia dla rodzin tragicznie zmarłych..wieczny odpoczynek racz im dac Panie...[*]
JP II zmarł 2 kwietnia
[*][*][*]
Chodzi o dzień przed Świętem Miłosierdzia. O sobotę przed niedziela białą... To ruchome swięto- jak wielkanoc.
Zgodnie z kalendarzem religijnym- to jest własnie ten sam dzień.
[*]
brak słów i sił, by opisać tragedię jaka nas wszystkich dotknęła, łączę się w bólu (*)
Straszna tragedia.
(*)(*)(*)
Kolejny raz Katyń zebrał straszne żniwo:(((
:(
Straszna tragedia,
X 88
... (*********************...****************...****) ... bezsilni, możemy tylko współczuć Rodzinom, w milczeniu ...
Słowa, dla Rodzin, zawsze są tylko słowami, nawet z głębi serca płynące ...
(*) (*) (*)
[*]...Brak słów
(*) (*) (*)
(*)......:((
(*) (*) (*)
Ciężko w to uwierzyć... Zastanawiam się tylko dlaczego??? Jedyne co mi się nasuwa na myśl to wola Boża :( Może to ma jakiś sens...
[*] [*] [*]
Współczuję rodzinom ofiar,współczuję nam wszystkim jako narodowi.
Wyrazy współczucia przedewszystkim rodziną pilotów bo to oni przeżywają podwójną tragedie nie dojść że zginęli ich bliscy to już teraz nie znając przyczyny mówi się że to błąd pilota.Współczuje też rodziną osób które zginęli na pokładzie tego samolotu bo dla nich ta tragedia stanie się symbolem narodowym.
pokój ich duszą (*) (*) (*)
[*][*][*]
Przeczytałam przed chwilą w telewizorze mniej wiecej coś takiego: przez dziesiątki lat o Katyniu nie można było mówić, teraz to słowo pozna cały świat...
Klamra, która spina te wydarzenia, wżyna się gdzies w sam środek człowieka :(
...aż trudno powstrzymac sie przed zadanie pytania o sens... a powstrzymać się jakoś trzeba...
.....
(*) (*) (*)
(*) (*) (*)
(*) Niech spoczywają w pokoju (*) Pokój ich duszom (*)
Czy słyszysz nasze wołanie???
Czy nie widzisz naszych łez???
Bo serce boli o Panie,
bo tyle cierpien jest.
Zgasła już świeca,
ogarek się tli
Zwštpienie zostaje, nadzieja śpi...
Spoczywajcie w spokoju....
[*]
[*]
[*] [*]
[*][*][*]
(*) (*) (*)
Katyń straszne miejsce :((((
(*)(*)(*)
(*)(*)(*)
Dalej nie mogę w to uwierzyć....
Brak słow...
:(((
...
...(*)(*)(*)...
straszna tragedia...brak mi słów...
boli dotkliwiej bo zginął tam też ktoś kogo razem z mężem od wielu lat dobrze znaliśmy...
brak słów opisujące te zdarzenia , mimo , że to nikt nam bliski czujemy tak jakby to nasza rodzina , tragedia tak wielka .....módlmy się za tych ludzi , którzy zginęli :(
Szok,,,Brak słów...
Niewyobrażalna tragedia od rana czyli od 10-ej (godzina kiedy się dowiedziałam o tej straszliwej tragedii) na niczym nie mogę się skupić i cały czas mam nadzieje ,że ktoś ocalał ,chociaż wiem też ,że to raczej nie możliwe......nadzieja umiera ostatnia....
Interesowałam się polityką i nie mogę uwierzyć ,że tych co zginęli nie zobaczę już na ekranie.
Wyrazy współczucia .
[*][*][*]
Pokój ich duszom..... [*][*][*]
[*][*][*]
[*][*][*]
[*][*][*]
Ciągle nie mogę w to uwierzyć......straszna bezsensowna tragedia......
Straszna tragedia...(*) (*) (*)
[*] łączę się w bólu z rodzinami - za ofiary się pomodlę
(*) zapalam swieczke za wszystkich (*)
bylam w pracy, gdy kolega-Polak powiadomil mnie o tej tragedii, nie moglam uwierzyc,
wyrazy glebokiego wspolczucia dla Rodzin Ofiar tej katastrofy,
Wieczny odpoczynek racz Im dac Panie...
Światełko Pamięci
........................)
.......................(,)
..........).........._'\!/'_
.........(,).........(""""")
......._'\!/'_.#°*”~#.#°*”~#
.......(""""") OFIAROM TRAGEDII
(*)(*)(*)
[*][*][*]
Wpisując się rano w tym wątku , nie myślałam, że będę opłakiwać kolegę, który zginął w tym samolocie (*)
To bardzo przykre...
(*)
Ja chciąłam coś jeszcze napisać... to takie trudne słowa, które niełatwo ze mnie wychodzą... takie trochę ocierajace się o patos, którego się wstydzę...
Ale TERAZ czuję się jeszcze bardziej zawstydzona... więc napiszę tylko, ze mi jest bardzo, bardzo przykro...
agik, jestesmy tylko ludzmi. Spij dobrze skarbie.
Wszystkim dobranoc, odetchnjmy troche.
^ ^ ^
[ ] [ ] [ ]
Straszna tragedia!......ale mysle ze to nie jest przypadek, to co sie stało to moze dla innych ludzi ostrzezenie,bysmy byli lepszymi ludzmi nie zyli dniem dzisiejszym,tym bardziej przypomnijmy sobie co sie dzieje w naszym rzadzie;kłotnie, spory,afery.....zbyt wiele tego...druga sprawa to fakt ze 5lat temu przeddzien niedzieli milosierdzia bozego umarł nasz Papiez...Ja sadze ze to przestroga dla Polski,dla ludzi....bysmy sie wszyscy opamietali....
(*)(*)(*)
totalnie szok wciąż nie mogę w to uwierzyć :(( (*)(*)(*)
A ja dziś oglądając jak Putin żegnał z honorami na lotnisku Naszego Prezydenta pomyślałam sobie, że to jednak jest piękne odwrócenie tego co działo się w Katyniu 70 lat temu.
70 lat temu naszą elitę mordowano jak zwierzęta, a po tych latach żegna ich się z tak pieknym i myślę szczerym żalem.
70 lat temu naszą elitę mordowano jak zwierzęta, a po tych latach żegna ich się z tak pieknym i myślę szczerym żalem.
święta prawda
Ja tez mam nadzieje , ze ta nowa tragedia w tym wlanie miejscu zamiast poroznic pogodzi i zjednoczy "starych wrogow" w wyjasnieniu i jednej jak i drugiej tragedii. Pozwoli przelamac dotychczasowe bariery a ten nowy bol pomoze zbudowac nowy most porozumieni a i wzajemnego zrozumiena - po ludzku nie pod plaszczem partii czy wlasnych interesow.
Bardzo mnie ujela postawa Rosjan...
Jestem pod wrażeniem jak naród się zjednoczył po tej tragedii. Jak dużo ludzi dziś przyszło przywitać ŚP Prezydenta. Polska stanęła ponad podziałami na prawo i lewo. Wreszcie jesteśmy jeden naród i mówimy jednym głosem. Sam Prezydent chyba nigdy się nie spodziewał, że jego śmierć będzie tak głośna na całym świecie. Może to nie na miejscu ale mam cichą nadzieję, że może przez tą katastrofę coś dla Polski się zmieni i to na lepsze np stosunki dyplomatyczne z Rosją. Czytałam jak w radiu rosyjskim dziennikarz prosił Polskę o wybaczenie, że ta tragedia stała się na rosyjskiej ziemi i w rosyjskim samolocie. dla mnie to ważny moment. Żal mi, że USA czy Wielka Brytania nie ogłosiły żałoby. Dla USA jesteśmy przecież bardzo ważnym sojusznikiem a w Wielkiej Brytanii żyje tak dużo Plaków że też powinno by. Gdzie Białoruś, czy Ukraina. Ciekawe, że taka Brazylia ogłosiła 3 dni żałoby.
...
Szczerze łączę się w bólu ze wszystkimi rodzinami które straciły najbliższe osoby , zdajmy sobie sprawę że zginęły 96
a każda z nich ma co najmniej z 6 najbliższych osób co je opłakuje . . .
Tak jest ponad pół tysiąca w tej chwili zrozpaczonych ludzi.