Forum

Rozmowy wolne i frywolne

jutrzejsze zajecia (prosze o pomoc w doborze tematu...)

• Autor: słodki buraczek Data: 2010-04-10 20:02:45

Kochani,
    w obliczu dzisiejszych wydarzen, nie wiem, jak jutro poprowadzic zajecia (z jezyka obcego) ze studentami. Nie wyobrazam sobie "normalnych" zajec.
    Czy mozecie podsunac jakies propozycje. Kazdorazowo zajecia trwaja 90 minut i chcialabym ten czas jakos sensownie zagospodarowac, ale nie mam pojecia jak. Nie chce bagatelizowac dzisiejszych wydarzen, moze jakos uczcic? Jak?

• Autor: Beata500 Data: 2010-04-10 20:11:58

Mojej znajomej odwołano jutro zajęcia.Miała mieć 2 egzaminy -ostatni rok studiów magisterskich.Może upewnij się,czy prowadzisz jutro zajęcia.

• Autor: słodki buraczek Data: 2010-04-10 20:19:01

Dzwonilam do szkoly kolo 13 i powiedziano mi, ze zajecia maja sie odbyc planowo. Nie do konca rozumiem.
    Na dzisiejszych zajeciach, gdy dotarla do nas te wiadomosc, wlaczylismy radio i sluchalismy. Poczatkowo z ogromnym niedowierzaniem, potem w coraz wiekszym szoku. Niektorzy plakali...

• Autor: emeska1974 Data: 2010-04-10 20:36:00

na pewno odwołają zajęcia - upewnij się - tak bylo w przypadku smierci Papieza - a ja pojechałam nie wiedzać nic do szkoly:(

• Autor: monique21 Data: 2010-04-11 11:01:03

wcale nie tak na pewno emeska... na polibudzie w gdańsku kwestie odbywania zajęć pozostawili  ustaleniom studentów z wykładowcami. Mój brat natomiast, w Elblągu, ma zajęcia najzupełniej normanie i wczoraj i dzisiaj.

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-04-11 10:05:49

Tak sobie myślę że nie skoro zajęcia się odbędą to chyba nie ma sennsu rozdrapywać ran pytaniami czy tak musiało być i dlaczego się tak stało. Może oddać im cześć minutą ciszy, nie wiem czy modlitwa nie była by przegięciem?? A jako temat wykładów może temat śmierci, przemijania a może nawet o osobach poległych w katastrofie. Skoro to języki obce to może w tym języku, który wykładasz (nie wiem jak zaawansowana jest nauka ja na studiach nie miałam zaszczytu nauki języka obcego).

• Autor: monique21 Data: 2010-04-11 10:59:26

zgodzę się z dagusią - skoro zajęcia jednak się odbędą, to wystarczy minuta ciszy dla uczczenia pamięci ofiar. Z modlitwą bym nie ryzykowała - studenci to dorośli ludzie, nie wszyscy wierzący, kto chce sam się pomodli.
    temat? może naród, kraj, państwo, patriotyzm? Nie wiem z jakiego kierunku studentami masz zajęcia, ale wydaje mi się, że taki temat podpasuje pod każdy kierunek.

• Autor: słodki buraczek Data: 2010-04-11 19:55:44

Dziekuje za porady.
    Zajecia sie odbyly. Niestety, poziom zaawansowania jezykowego jest bardzo niski, wiec wszelkie rozmowy i dyskusje na ww. temat nie wchodzily w rachube.
    Podjelam probe przeprowadzenia zajec, ale "nie kleilo" sie.
    Najbardziej uroczysty i wzruszajacy moment -  o 12:00. Wszyscy wstali i uczcilismy pamiec ofiar. Musialam sie powstrzymywac, zeby nie rozplakac.
    Prosze o zamkniecie watku, jest nieaktualny.

Przejdź do pełnej wersji serwisu