a ja nie przemilczę, jednak powiem: w obliczu tak niesamowitego smutku jaki ogarnał nasz Naród, boli i szczypie w oczy ta jakże kolorowa i wesoła szata graficzna stronki WŻ- niegodna tej chwili, gdzie jesteście Moderatorzy ? - jeszcze bardziej smutna inka21
Droga inko21. My moderatorzy nie możemy zmieniać szaty graficznej. Czy to tak trudno zrozumieć? To może zrobić tylko Pampas!!!!!!!!! Nikt inny nie ma takiej możliwości.
A mnie zadziwia jedno: jakże my Polacy przywiązujemy wagę do symboli. A ile z osób oburzonych zieloną sałatą i kolorowymi jajkami tak szczerze i z przekonaniem zmówiło: wieczne odpoczywanie racz im dać Panie?....
Symbole odzwierciedlaja stan uczuc po co w takim razie zapalamy znicze i wywieszamy flagi z czarnymi wstazkami a ze kazdy sie modli na swoj sposob to nie ulega watpliwosci
Rozumiem, ale dlaczego w tak tragicznych chwilach kłócimy się o kolory? Czy naprawdę nie możemy w spokoju zamnąc komputera i zamilknąć na jakiś czas? Czym się różni ślęczenie nad monitorem z zieloną sałatą od ślęczenia nad monitorem z sałatą koloru czarnego? Przecież i tak nie zmieni to tematów ani ekspresji w dyskusjach. Rozumiem, że symbol jest ważny, ale symbol zoboiązuje do odpowiedniego zachowania. Cóż pomoże czarna sałata gdy prawie w każdym wątku są kłótnie?
Od południa - 5 minut po tym, jak przesłała nam ją Eco-Amelia. Jeśli ktoś pyta o kolorowe zakładki menu na banerze głównym - w żadnym razie nie zostaną odbarwione. Do soboty włącznie będziemy mieć symboliczne kolory biało-czerwono-czarne. Niezależnie jednak od obowiązku, do jakiego poczuwają się media oficjalne i nieoficjalne, chcę (tak ogólnie) zwrócić uwagę, ile istnień odchodzi w sposób niezauważony przez narody, lub nie wspominany przez niektóre jednostki w sposób tak ostentacyjny i roszczeniowy. O nich też warto pamiętać. Dostosowując się z aprobatą i zrozumieniem, w terminie możliwie najszybszym jak się dało, do narodowej żałoby (powodowanej przecież w dużej mierze, a może przede wszystkim, względami politycznymi), przypominam o innej potrzebie - rozumnego badania pobudek, które kierowały innym człowiekem. Łatwo gryźć, ale goi się długo.
jakie macie zdanie na to ze samolot uderzyl w ziemie dokladnie trzy godziny i cztery minuty przed poludniem a samolot ktory przywiozl cialo prezydenta wyladowal na Okeciu dokladnie trzy godziny i cztery minuty po poludniu co o tym sadzicie -przypadek??
zamilczę
tym brdziej,
że zostały osierocone rodziny pozbawione ojca czy matki
pochylam nisko głowę w zamyśleniu i pokorze...jakie to życie jest kruche
(*)
(*)
Ja chciałabym sie dołączyć a przy okazji wstawić link do pięknego tekstu o Marii Kaczyńskiej (*) http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wyjatkowy-zart-Marii-Kaczynskiej---wspomina-Magdalena-Sroda,wid,12162748,felieton.html
[*]
[*] http://wirtualnyznicz.pl/zapal.html?ticaid=59f9b
a ja nie przemilczę, jednak powiem: w obliczu tak niesamowitego smutku jaki ogarnał nasz Naród, boli i szczypie w oczy ta jakże kolorowa i wesoła szata graficzna stronki WŻ- niegodna tej chwili, gdzie jesteście Moderatorzy ? - jeszcze bardziej smutna inka21
Administratorzy już są i dali wstążkę czarną w rogu lewym górnym
Nie bylo to zla wola Administratorzy nie mieli dostepu do neta
Droga inko21. My moderatorzy nie możemy zmieniać szaty graficznej. Czy to tak trudno zrozumieć? To może zrobić tylko Pampas!!!!!!!!! Nikt inny nie ma takiej możliwości.
A mnie zadziwia jedno: jakże my Polacy przywiązujemy wagę do symboli. A ile z osób oburzonych zieloną sałatą i kolorowymi jajkami tak szczerze i z przekonaniem zmówiło: wieczne odpoczywanie racz im dać Panie?....
Symbole odzwierciedlaja stan uczuc po co w takim razie zapalamy znicze
i wywieszamy flagi z czarnymi wstazkami
a ze kazdy sie modli na swoj sposob to nie ulega watpliwosci
Rozumiem, ale dlaczego w tak tragicznych chwilach kłócimy się o kolory? Czy naprawdę nie możemy w spokoju zamnąc komputera i zamilknąć na jakiś czas? Czym się różni ślęczenie nad monitorem z zieloną sałatą od ślęczenia nad monitorem z sałatą koloru czarnego? Przecież i tak nie zmieni to tematów ani ekspresji w dyskusjach. Rozumiem, że symbol jest ważny, ale symbol zoboiązuje do odpowiedniego zachowania. Cóż pomoże czarna sałata gdy prawie w każdym wątku są kłótnie?
łał jest czarna sałata
Od południa - 5 minut po tym, jak przesłała nam ją Eco-Amelia. Jeśli ktoś pyta o kolorowe zakładki menu na banerze głównym - w żadnym razie nie zostaną odbarwione. Do soboty włącznie będziemy mieć symboliczne kolory biało-czerwono-czarne.
Niezależnie jednak od obowiązku, do jakiego poczuwają się media oficjalne i nieoficjalne, chcę (tak ogólnie) zwrócić uwagę, ile istnień odchodzi w sposób niezauważony przez narody, lub nie wspominany przez niektóre jednostki w sposób tak ostentacyjny i roszczeniowy. O nich też warto pamiętać.
Dostosowując się z aprobatą i zrozumieniem, w terminie możliwie najszybszym jak się dało, do narodowej żałoby (powodowanej przecież w dużej mierze, a może przede wszystkim, względami politycznymi), przypominam o innej potrzebie - rozumnego badania pobudek, które kierowały innym człowiekem.
Łatwo gryźć, ale goi się długo.
Kamusiu, straszna tragedia......zycie jest kruche :(
(*)(*)(*)
Tak, to prawda.Czuje sie okropnie.Caly weekend nie moglam sobie znalezc miejsca.
(*)(*)(*)
jakie macie zdanie na to ze samolot uderzyl w ziemie dokladnie trzy godziny i cztery
minuty przed poludniem a samolot ktory przywiozl cialo prezydenta
wyladowal na Okeciu dokladnie trzy godziny i cztery minuty po poludniu
co o tym sadzicie -przypadek??
łał, tego nie zauważyłam. Samolot miał do Polski przylecieć dużo szybciej ale się spóźnił.
jak myslisz cos za duzo tych "przypadkow"
Czyli to jakieś znaki. Dużo tych znaków. Rosja chciała by o Katyniu się zapomniało i nie mówiło. Teraz cały świat będzie mówił.
Tylko guziki nieugięte
przetrwały śmierć świadkowie zbrodni
z głębin wychodzą na powierzchnię
jedyny pomnik na ich grobie
są aby świadczyć Bóg policzy
i ulituje się nad nimi
lecz jak zmartwychstać mają ciałem
kiedy są lepką cząstką ziemi
przeleciał ptak przepływa obłok
upada liść kiełkuje ślaz
i cisza jest na wysokościach
i dymi mgłą katyński las
tylko guziki nieugięte
potężny głos zamilkłych chórów
tylko guziki nieugięte
guziki z płaszczy i mundurów
Zbigniew Herbert
Ludzie są razem nie tylko wtedy, gdy się znajdują tuż obok siebie, z nami żyje także ten, który odszedł, któregoś my pożegnali. Johann Wolfgang Goethe