Chodzi mi konkretnie o fugi pod prysznicem. Słyszałam coś kiedyś o sodzie oczyszczonej z octem, ale nie wiem ile czego. Może ktoś ma jakiś fajny sposób. Z góry dziękuję :)
Fugi w dowolnym kolorze pięknie czyści się papką zrobioną z sody oczyszczanej, do której dolewa się tyle wody, żeby ciapka dała się wsmarować palcem w fugę i nie spłynęła. Zostawia się toto na jakieś 20 minut, a potem czyści starą szczoteczką do zębów. Próbowałam na fugach w kolorze czekolady, cynamonu oraz jasnych.
O to ja poćwiczę na tych pseudo zielonych co to mam je w łazience :/ Mam nadzieję, że nie odpadną bo wyglądają na dość wiekowe. Już raz mi odpadły (w sensie wykruszyły się). Fakt w innym mieszkaniu, ale jednak... Jakiś uraz mi został
Użytkownik Tusiaczek napisał w wiadomości: > Chodzi mi konkretnie o fugi pod prysznicem. Słyszałam coś kiedyś o sodzie > oczyszczonej z octem, ale nie wiem ile czego. Może ktoś ma jakiś fajny > sposób. Z góry dziękuję :)
Chodzi mi konkretnie o fugi pod prysznicem. Słyszałam coś kiedyś o sodzie oczyszczonej z octem, ale nie wiem ile czego. Może ktoś ma jakiś fajny sposób. Z góry dziękuję :)
Pierwsza i najważniejsza rzecz to fugi masz białe czy w kolorze? No i czy są to już "wiekowe" fugi czy z tych nowszych?
Fugi w dowolnym kolorze pięknie czyści się papką zrobioną z sody oczyszczanej, do której dolewa się tyle wody, żeby ciapka dała się wsmarować palcem w fugę i nie spłynęła. Zostawia się toto na jakieś 20 minut, a potem czyści starą szczoteczką do zębów.
Próbowałam na fugach w kolorze czekolady, cynamonu oraz jasnych.
O to ja poćwiczę na tych pseudo zielonych co to mam je w łazience :/ Mam nadzieję, że nie odpadną bo wyglądają na dość wiekowe. Już raz mi odpadły (w sensie wykruszyły się). Fakt w innym mieszkaniu, ale jednak... Jakiś uraz mi został
Może ten wątek Ci się przyda http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=245724&post=245724
Dziękuję bardzo. Jednak coś mi tam dzwoniło z tą sodą
A fugi mam 2 letnie koloru kremowego.
wydlubac stare i zastosowac epoksydowe - dwuskladnikowe, tyle, ze FACHOWO musza byc polozone - wowczas sa gladkie i nie chwyca ZADNEGO brudu.
Płyn SAVO (ze spryskiwaczką) pomaga. Może nieprzyjemnie pachnie chlorem, ale ja byłam zadowolona z efektu.
Użytkownik Tusiaczek napisał w wiadomości:
> Chodzi mi konkretnie o fugi pod prysznicem. Słyszałam coś kiedyś o sodzie
> oczyszczonej z octem, ale nie wiem ile czego. Może ktoś ma jakiś fajny
> sposób. Z góry dziękuję :)
Nie szorować...same odpadną...
właściwie to najbardziej ekologiczny sposób
żyjmy w zgodzie z naturą!