Forum

Kuchenne porady

Łosoś zamiast Sandacza?

  • Autor: agi32 Data: 2010-04-16 07:29:13

    super jest sandacz z warzywami w naczyniu żaroodpornym
    ale nie było w sklepie i wziełam łososia Nie wiem jak to będzie samkowało?

  • Autor: agik Data: 2010-04-16 07:49:28

    To spróbuj ;)))
    I napisz, albo nie ;)))

  • Autor: agi32 Data: 2010-04-16 08:08:21

    tylko że to imieniny , a jak eksperyment nie wyjdzie ?

  • Autor: agik Data: 2010-04-16 08:33:29

    To lepiej spróbuj już, jak eksperyment nie wyjdzie- to wymyslisz na szybko coś innego...

  • Autor: Glumanda Data: 2010-04-16 08:47:52

    A co moze nie smakowac w lososiu z warzywami??? Moze bedzie troche inny smak, niz sandacza..ale wcale nie znaczy to, ze bedzie zly.
    Zrob nowa kreacje i wstaw przepis :)) Powodzenia.

  • Autor: agi32 Data: 2010-04-16 09:03:49

    racja
    na razie myslę o zmianie na coś prostszego
    wieć Łosoś w warzywach wyglądałby tak:
    warstwa pieczarek przesamzonychz cebulką  (z keczupem - bo lubię kolor) na spód naczynia żaroodpornego
    2 warstwa  łosoś
    3 warstwa podsmażonych porów na masle oczywiście
    4 ser gouda zetrzeć lub parmezan
    posypać Papryką i piec 25 min

    w wersji z sandaczem było super bo on ma delikatne miąsko
    może powinnam posmażyć przed pieczeniem łososia ?

  • Autor: Glumanda Data: 2010-04-16 15:27:24

    Mysle, ze nie powinnas podsmazac lososia, poniewaz stanie sie suchy jak wiory.. Tak jak opisalas, powinno wyjsc super.
    25 minut powinno wystarczyc dla ryby. Tylko zwroc uwage, zeby nie byly roznej grubosci kawalki.. Pokroj odraz na mniejsze porcje, bedzie latwiej do porcjowania.
    Powodzenia :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu