Poszukuję dobrego i doświadczonego lekarza reumatologa na terenie woj lubelskiego (np Lublin, Tomaszów lub, Zamość). Być może ktoś z Was lub ktoś z Waszych znajomych zna takiego specjalistę? Zależy mi by nie był to pierwszy lepszy, który wypiszę kilogram leków ale taki, który na poważnie zajmie się problemem i postawi trafną diagnozę. Wspomnę, że byłam już u 2 lekarzy reumatologów i każdy z nich powiedział mi co innego. Każdy zalecił co innego a mnie nadal boli :( W moim wieku czuć się jak staruszka to chyba lekka przesada, nie? Pozdrawiam
A może potrzebny jakiś inny specjalista skoro dwóch reumatologów postawiło różne diagnozy. Jesteś pewna, że te bóle są na tle reumatycznym ? Znam osobę, którą bolą stawy i ma to związek z poziomem żelaza w organizmie ?
Tak. Jestem pewna. Dwóch reumatologów i dwie diagnozy ale w tej samej dziedzinie. Jeden widzi zmiany na RTG a drugi nie widzi. Jeden sądzi, że leczenie musi być stałe a inny że nie. Oboje zapisują leki. Z tym, że jeden poważne bo sterydowe, natomiast drugi lżejsze i każe odstawić sterydy. Normalnie nie wiem już którego słuchać. Chciałabym wreszcie wybrać się do jakiegoś sprawdzonego i porządnego specjalisty, który zna sie na rzeczy. Ps. żelazo ma w normie a nawet ciut lepiej :)
Są młode osoby chorujące na gosciec, więc myślę, że nie można wykluczyć choroby na tle reumatycznym ze względu na młody wiek. Niestety nie potrafię wskazać Ci specjalisty, ale proszę, zanim zaczniesz brać sterydy dowiedz się wszystkiego na temat swojej choroby i metod leczenia. Pytaj o dietę, a raczej czego się wystrzegać. Bardzo przykro mi dowiadywać się, że masz podejrzenia choroby reumatycznej, bo mam bliską osobę chorą i wiem co to znaczy. Masz rację, trzeba dobrej diagnozy i wtedy można działać dalej. Życzę Ci dużo zdrowia
Lekarz stwierdził u mnie reumatoidalne zapalenie stawów krzyżowo biodrowych i stawów dłoni (palców). Faktem jest, że mam typowe objawy rzs :/ W grudniu ubiegłego roku wystąpił u mnie ostry stan zapalenia i to właśnie popchnęło mnie do wizyty u reumatologa. Do tej pory od ok 7-8 lat miałam tylko guzki reumatoidalne na palcach dłoni. To też w grudniu miało swój punkt kulminacyjny. Nie chce brać sterydów. Prawdę mówiąc wciąż mam cichą nadzieję, że nie jest ze mną tak źle jak się czuje. Muszę poczytać więcej na temat diety itp. Tylko czy ona naprawdę coś daje?
Co do diety,to powiem Ci,że mój mąż stosował bardzo rygorystyczną dietę w ubiegłym roku (ma oprócz RZS ,dnę moczanową) i niestety u niego nic ona nie zmieniła.Ból był cały czas.Niestety musi zażywać sterydy.Próbował odstawić w styczniu i ból powrócił.Pani reumatolog poradziła odczekać z tym odstawianiem do słoneczka,czyli lada dzień będzie próbował odstawić.
No tak... Ja też liczę na poprawę w najbliższych tygodniach. Robi się coraz cieplej a mi znów zaczynają pojawiać się guzki na palcach :/ To jakoś przeboleję abym tylko mogła normalnie chodzić, bez strachu, że zaraz sobie klękne z bólu :/ Przez lato jakoś przebrnę ale najgorzej będzie później. Chciałabym wyleczyć to raz a dobrze (o ile to wogóle możliwe). Do tego potrzebny jest mi specjalista, który zna się na rzeczy i wie co robi.
Ramiona i kolana mogą boleć, gdy się ma zanieczyszczoną wątrobę. U mnie po drugim oczyszczaniu wątroby automatycznie przestały boleć stawy barkowe i kolanowe.Wiem z różnych źródeł o dobrym wpływie na zanieczyszczone stawy(dna) naparu z liści laurowych, ale to trzeba zrobić dokładnie wg opisu.Opisy widziałam u Jelisejewej, Tombaka(,,Droga do zdrowia") i Małachowa.Namiary na fajną książkę podałam na wątku ,,Soki". Naprawdę ją polecam.Specjaliści lekarze oferują tylko tabletki. Kto chce leczyć się metodami naturalnymi, musi się trochę naczytać, ale warto, wiem to po sobie. Przepraszam, jeśli się powtarzam.
Poszukuję dobrego i doświadczonego lekarza reumatologa na terenie woj lubelskiego (np Lublin, Tomaszów lub, Zamość). Być może ktoś z Was lub ktoś z Waszych znajomych zna takiego specjalistę? Zależy mi by nie był to pierwszy lepszy, który wypiszę kilogram leków ale taki, który na poważnie zajmie się problemem i postawi trafną diagnozę.
Wspomnę, że byłam już u 2 lekarzy reumatologów i każdy z nich powiedział mi co innego. Każdy zalecił co innego a mnie nadal boli :( W moim wieku czuć się jak staruszka to chyba lekka przesada, nie?
Pozdrawiam
A może potrzebny jakiś inny specjalista skoro dwóch reumatologów postawiło różne diagnozy. Jesteś pewna, że te bóle są na tle reumatycznym ? Znam osobę, którą bolą stawy i ma to związek z poziomem żelaza w organizmie ?
Tak. Jestem pewna. Dwóch reumatologów i dwie diagnozy ale w tej samej dziedzinie. Jeden widzi zmiany na RTG a drugi nie widzi. Jeden sądzi, że leczenie musi być stałe a inny że nie. Oboje zapisują leki. Z tym, że jeden poważne bo sterydowe, natomiast drugi lżejsze i każe odstawić sterydy. Normalnie nie wiem już którego słuchać. Chciałabym wreszcie wybrać się do jakiegoś sprawdzonego i porządnego specjalisty, który zna sie na rzeczy.
Ps. żelazo ma w normie a nawet ciut lepiej :)
Są młode osoby chorujące na gosciec, więc myślę, że nie można wykluczyć choroby na tle reumatycznym ze względu na młody wiek. Niestety nie potrafię wskazać Ci specjalisty, ale proszę, zanim zaczniesz brać sterydy dowiedz się wszystkiego na temat swojej choroby i metod leczenia. Pytaj o dietę, a raczej czego się wystrzegać. Bardzo przykro mi dowiadywać się, że masz podejrzenia choroby reumatycznej, bo mam bliską osobę chorą i wiem co to znaczy. Masz rację, trzeba dobrej diagnozy i wtedy można działać dalej. Życzę Ci dużo zdrowia
Lekarz stwierdził u mnie reumatoidalne zapalenie stawów krzyżowo biodrowych i stawów dłoni (palców). Faktem jest, że mam typowe objawy rzs :/ W grudniu ubiegłego roku wystąpił u mnie ostry stan zapalenia i to właśnie popchnęło mnie do wizyty u reumatologa. Do tej pory od ok 7-8 lat miałam tylko guzki reumatoidalne na palcach dłoni. To też w grudniu miało swój punkt kulminacyjny. Nie chce brać sterydów. Prawdę mówiąc wciąż mam cichą nadzieję, że nie jest ze mną tak źle jak się czuje. Muszę poczytać więcej na temat diety itp. Tylko czy ona naprawdę coś daje?
Co do diety,to powiem Ci,że mój mąż stosował bardzo rygorystyczną dietę w ubiegłym roku (ma oprócz RZS ,dnę moczanową) i niestety u niego nic ona nie zmieniła.Ból był cały czas.Niestety musi zażywać sterydy.Próbował odstawić w styczniu i ból powrócił.Pani reumatolog poradziła odczekać z tym odstawianiem do słoneczka,czyli lada dzień będzie próbował odstawić.
No tak... Ja też liczę na poprawę w najbliższych tygodniach. Robi się coraz cieplej a mi znów zaczynają pojawiać się guzki na palcach :/ To jakoś przeboleję abym tylko mogła normalnie chodzić, bez strachu, że zaraz sobie klękne z bólu :/
Przez lato jakoś przebrnę ale najgorzej będzie później. Chciałabym wyleczyć to raz a dobrze (o ile to wogóle możliwe). Do tego potrzebny jest mi specjalista, który zna się na rzeczy i wie co robi.
Ramiona i kolana mogą boleć, gdy się ma zanieczyszczoną wątrobę. U mnie po drugim oczyszczaniu wątroby automatycznie przestały boleć stawy barkowe i kolanowe.Wiem z różnych źródeł o dobrym wpływie na zanieczyszczone stawy(dna) naparu z liści laurowych, ale to trzeba zrobić dokładnie wg opisu.Opisy widziałam u Jelisejewej, Tombaka(,,Droga do zdrowia") i Małachowa.Namiary na fajną książkę podałam na wątku ,,Soki". Naprawdę ją polecam.Specjaliści lekarze oferują tylko tabletki. Kto chce leczyć się metodami naturalnymi, musi się trochę naczytać, ale warto, wiem to po sobie. Przepraszam, jeśli się powtarzam.
Jeżeli długo bierze sterydy to odstawienie chyba powinno być stopniowe a nie natychmiastowe. Nie jestem pewna więc poczytaj sobie gdzieś.