Witam! mam takie pytanie jak robicie napis na torcie?? podobno najlepiej wyciskac z woreczka.. nie raz robiłam i mi strasznie koślawe wychodziło. jak widze te Wasze piękne torty to az dech zapiera:) wszystko takie równiutkie. macie jakis swoj sposób czy to kwestia wprawy??
Ja robię taką wyciskarką, która ma różne końcówk. Ne pamiętam jak sie to nazywa. Z woreczka nie lubię wyciskać bo jakieś krzywusy mi wychodzą :) Ja nie jestem specjalistką od tortów ale dzięku WZ doskonale swe umiejętności i zdobywam nowe. Ja myślę że to kwestja wprawy.,każdy kolejny mój tort jest coraz lepszy :):):)
ja tez mam taka wyciskarke tylko ze moja ma tylko grube koncowki a nigdzie nie widzialam po sklepach takich z cienkimi w tortowni widzialam kiedys takie do napisow tylko drogie były
Weź kartkę papieru (takiego jakiego używasz do drukarki),zwin go w rulon.Zrób tak,zeby został mału otwór,sklej papier taśmą klejącą Rozpuść kilka kostek czekolady nad parą wodną, odstaw,zeby lekko przestygła Wlej rozpuszczoną czekoladę to rulonu i pisz
Mam wiele tylek różnych rozmiarów ale taki rulon z papieru do pisania sprawdza się najlepiej Pozdrawiam
Ja robie male ruloniki z papieru do pieczenia a napisy wykonuje nutella. Oczywiscie nutella nie powinna stac w lodowce. Latwo sie ja wyciska. Ew. korekture robie wykalaczka. Nutella daje sie bowiem w wypadku bledu, nawinac na wykalaczke.
Witam! mam takie pytanie jak robicie napis na torcie?? podobno najlepiej wyciskac z woreczka.. nie raz robiłam i mi strasznie koślawe wychodziło. jak widze te Wasze piękne torty to az dech zapiera:) wszystko takie równiutkie. macie jakis swoj sposób czy to kwestia wprawy??
Ja robię taką wyciskarką, która ma różne końcówk. Ne pamiętam jak sie to nazywa. Z woreczka nie lubię wyciskać bo jakieś krzywusy mi wychodzą :)
Ja nie jestem specjalistką od tortów ale dzięku WZ doskonale swe umiejętności i zdobywam nowe. Ja myślę że to kwestja wprawy.,każdy kolejny mój tort jest coraz lepszy :):):)
ja tez mam taka wyciskarke tylko ze moja ma tylko grube koncowki a nigdzie nie widzialam po sklepach takich z cienkimi
w tortowni widzialam kiedys takie do napisow tylko drogie były
Weź kartkę papieru (takiego jakiego używasz do drukarki),zwin go w rulon.Zrób tak,zeby został mału otwór,sklej papier taśmą klejącą
Rozpuść kilka kostek czekolady nad parą wodną, odstaw,zeby lekko przestygła
Wlej rozpuszczoną czekoladę to rulonu i pisz
Mam wiele tylek różnych rozmiarów ale taki rulon z papieru do pisania sprawdza się najlepiej
Pozdrawiam
Dziekuje bardzo :* bede próbowac:)
Ja robie male ruloniki z papieru do pieczenia a napisy wykonuje nutella. Oczywiscie nutella nie powinna stac w lodowce. Latwo sie ja wyciska. Ew. korekture robie wykalaczka. Nutella daje sie bowiem w wypadku bledu, nawinac na wykalaczke.