Forum

Kuchenne porady

jak robicie napis na tortach?

• Autor: kasik:) Data: 2010-04-19 14:43:29

Witam! mam takie pytanie jak robicie napis na torcie?? podobno najlepiej wyciskac z woreczka.. nie raz robiłam i mi strasznie koślawe wychodziło. jak widze te Wasze piękne torty to az dech zapiera:) wszystko takie równiutkie. macie jakis swoj sposób czy to kwestia wprawy??

• Autor: aggusia35 Data: 2010-04-19 14:46:48

Ja robię taką wyciskarką, która ma różne końcówk. Ne pamiętam jak sie to nazywa. Z woreczka nie lubię wyciskać bo jakieś krzywusy mi wychodzą :)
    Ja nie jestem specjalistką od tortów ale dzięku WZ doskonale swe umiejętności i zdobywam nowe. Ja myślę że to kwestja wprawy.,każdy kolejny mój tort jest coraz lepszy :):):)

• Autor: kasik:) Data: 2010-04-19 14:53:59

ja tez mam taka wyciskarke tylko ze moja ma tylko grube koncowki a nigdzie nie widzialam po sklepach takich z cienkimi w tortowni widzialam kiedys takie do napisow tylko drogie były

• Autor: Dorotaxx Data: 2010-04-19 15:12:05

Weź kartkę papieru (takiego jakiego używasz do drukarki),zwin go w rulon.Zrób tak,zeby został mału otwór,sklej papier taśmą klejącą
    Rozpuść kilka kostek czekolady nad parą wodną, odstaw,zeby lekko przestygła
    Wlej rozpuszczoną czekoladę to rulonu i pisz

Mam wiele tylek różnych rozmiarów ale taki rulon z papieru do pisania sprawdza się najlepiej
    Pozdrawiam

• Autor: kasik:) Data: 2010-04-19 15:15:00

Dziekuje bardzo :* bede próbowac:)

• Autor: Glumanda Data: 2010-04-19 15:27:41

Ja robie male ruloniki z papieru do pieczenia a napisy wykonuje nutella. Oczywiscie nutella nie powinna stac w lodowce. Latwo sie ja wyciska. Ew. korekture robie wykalaczka. Nutella daje sie bowiem w wypadku bledu, nawinac na wykalaczke.

Przejdź do pełnej wersji serwisu