Użytkownik 3majsiemaja napisał w wiadomości: > Apetyczny, aż się rozmażyłam!Zdradź jeszcze, jakie smaki (owoce),......
Te ciemne to połówki winogron (usunięte pesteczki); pomarańczowe to morele suszone, przecięte na pół,zagotowane w syropie, wystudzone i nasączone (3 dni) w "Amaretto"następnie pokłute bardzo gęsto metalowym grzebieniem(takim przytrzymywaczem do krojenia pomidorów i cebuli) i lekko rozwałkowane(grubościenną szklanką w nich połówki wiśni kandyzowanych, te żółte niby liście to galaretka cytrynowa. Kremy Dra Oetkera: ajerkoniakowy, śmietankowy i czekoladowy z dodatkiem startej czekolady gorzkiej,oraz bita śmietana(biała dekoracja, z dodatkiem agar-agaru. Biszkopt kupny, 6 płatów: 3 jasne, 3 ciemne. Nasączenie: rum, herbata bardzo mocna, sok z cytryny.
Gdyby cyferki byly odwrotnie i gdybym ten tort dostala 2 lata temu to bym sie bardzo ucieszyla. Nawet imie sie zgadza;) A powaznie: wyglada smakowicie;)))
Mucha zdycha w locie z wrazenia!!! Wspanialy Kaziu... nic tylko sie uczyc od Ciebie!!! Sama natura, wszystko jadalne i smakowite :)))))) Brawo.. taki Tata..to skarb, nad skarbami!!!!! :))))))
Danuśka, już kiedyś przy jakiejś okazji pisałem to co powtórzę: z Twoich ust pochwała to Oscar i Złote Lwy łącznie z innymi nagrodami. Nobla nie chcę, zdewaluował się. Pychole dla Ciebie i Rodziny i odetnij kawałek dla Was...
Dzisiejsza Jubilatka jeszcze jest w pracy ...
Apetyczny, aż się rozmażyłam!
Zdradź jeszcze, jakie smaki (owoce),......
Użytkownik 3majsiemaja napisał w wiadomości:
> Apetyczny, aż się rozmażyłam!Zdradź jeszcze, jakie smaki (owoce),......
Te ciemne to połówki winogron (usunięte pesteczki); pomarańczowe to morele suszone, przecięte na pół,zagotowane w syropie, wystudzone i nasączone (3 dni) w "Amaretto"następnie pokłute bardzo gęsto metalowym grzebieniem(takim przytrzymywaczem do krojenia pomidorów i cebuli) i lekko rozwałkowane(grubościenną szklanką w nich połówki wiśni kandyzowanych, te żółte niby liście to galaretka cytrynowa. Kremy Dra Oetkera: ajerkoniakowy, śmietankowy i czekoladowy z dodatkiem startej czekolady gorzkiej,oraz bita śmietana(biała dekoracja, z dodatkiem agar-agaru. Biszkopt kupny, 6 płatów: 3 jasne, 3 ciemne. Nasączenie: rum, herbata bardzo mocna, sok z cytryny.
hmm...taki mezczyzna w domu to skarb..:).Tort gustowny, nie przeladowany dekoracja,bardzo apetaczny:)
Gdyby cyferki byly odwrotnie i gdybym ten tort dostala 2 lata temu to bym sie bardzo ucieszyla. Nawet imie sie zgadza;)
A powaznie: wyglada smakowicie;)))
Mucha zdycha w locie z wrazenia!!! Wspanialy Kaziu... nic tylko sie uczyc od Ciebie!!! Sama natura, wszystko jadalne i smakowite :)))))) Brawo.. taki Tata..to skarb, nad skarbami!!!!! :))))))
Danuśka, już kiedyś przy jakiejś okazji pisałem to co powtórzę: z Twoich ust pochwała to Oscar i Złote Lwy łącznie z innymi nagrodami.
Nobla nie chcę, zdewaluował się.
Pychole dla Ciebie i Rodziny i odetnij kawałek dla Was...
Piękny Kaziu:)
Wspaniały tort...brawa dla Ciebie,a dla córki- sto lat!
Piękny! Chłopie, masz talent! ;)
Piękny i na pewno pyszny :)