Forum

Gawędy o jedzeniu

Żeberka w czerwonej kapuscie- warto?

  • Autor: agacik33 Data: 2010-04-23 18:27:04

    witajcie:)

    Jakos tak naszło mnie na zeberka (sarnine bo  takie akurat mam) ale tak sie zastanawiam, czy probowac je zrobic w czerwonej kapuscie czy jednak w białej, zazwyczaj robie z kiszona- ale naszło mnie na eksperymenty;) ma ktos wieksze doswiadczenie w tej kwesti? a moze wogóle zrobić w mieszanej (biało czerwonej?)

    pozdrawiam

  • Autor: BlackOnion Data: 2010-04-24 06:52:32

    Robiłem wieprzowinę duszoną w czerwonej kapuście i kwaśnych jabłkach (Szara Reneta) - pycha...
    Nie wiem jak sarnina - ale trzeba spróbowac. Ja bym na Twoim miejscu zaryzykował

  • Autor: agacik33 Data: 2010-04-24 20:36:07

    no i zaryzykowałam i dałam mnieszane kapusty ale nie wyszlo takie dobre, podsmazylam i potem dusilam z 3h, zjadliwe, ale nastepnym razem zrobie zupe na takich zeberkach, smaczniejsza bedzie., ale coz i tak uwazam ze eksperymentowac warto:)

    pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu