Czy Wy też macie takie przeboje z tą firmą jak ja.
Ale opowiem Wam. Najpierw od października nie potrafili wystawić faktury za internet - przyszła w lutym. Od razu korygowano - "przeprosiny" - darowane rachunki. Całkiem miłe ze strony firmy... W międzyczasie sami zadzwonili o przeniesienie telefonu, za promocyjną opłatę 1 zł przez pół roku. Nawet gdyby nie było tego poł roku to i tak abonament byłby ciut tańszy niż w Tp z wiekszą ilością minut do wszystkich sieci stacjonarnych (a nie jak w TP tylko do TP). Umowa zawarta w listopadzie zaczęła obowiązywać w styczniu. Do tej pory żaden rachunek nie był wystawiony jak potrzeba. Trzy miesiące na pełną kwotę za telefon. Składana reklamacja, reklamacja uznana, skorygowane. Następny rachunek na pełną kwotę. W międzyczasie uczyniono prezent z rozmów pozaabonamentowych (które opłaciłam, zgodnie z tym, że wykonałam) - wystawiono kolejne faktury. Po kolejnej reklamacji - skorygowano wszystko - i telefon i internet, choć ulga należy się tylko za telefon. Ciekawe czy tak uprzejmi będą na następne 5 miesięcy
Ja też odczułam "lekki" bałagan w tej firmie.W listopadzie wzięłam w "hipnotuzującej promocji" internet(1 zł przez 6 miesięcy),reszta 49 zł miesięcznie,umowa na 2 lata,transfer 2 Mb.Oczywiście wszystko było by zbyt piękne-przez półtora miesiąca miałam prędkośc 540,nie mogłam się tam w ogóle dodzwonic by to wyjaśnic.Kiedy w końcu mi się to udało musiałam czekac tydzień na rozpatrzenie mojej reklamacji i naprawienie błędu.Pierwsza faktura za modem przyszła po 3 miesiącach na kwotę 38 zł gdzie powinnam zapłacic-19 zł za aktywację,29 zł za modem i 3 zł za internet,dzwoniłam,uznali że wszystko jest w porządku.Od tamtej pory nie mam wystawionej ani jednej faktury(czyli od lutego).Nie wiem czy przyjdzie mi w maju w momencie zakończenia promocyjnego okresu płatności i jak oni to naliczą,bo w poprzedniej fakturze zupełnie inaczej wszystko było naliczone niż powinno.
ja za netię płacę przez internet faktura jest na czas do wglądu jak chcę to sobie wydrukuję jak nadpłacę to suma jest do wglądu chyba kazdy klient ma konto? https://www.netiaonline.pl/netiaonline/start.do to link w umowie jest podane nr użytkownika i hasło
Ja nie widzę potrzeby utrzymywania firmy - ja też nie dostaję za darmo - skoro zawieram umowę, w której jest wszystko napisane (bo co innego - gdybym dała się nabrać na reklamę, moja wina, moja strata) to wymagam, aby ona była przestrzegana. A nie przesuwana w czasie...Ja w tej chwili mam do zapłaty trzy abonamenty (bo nie skorygowali, przesunęli termin promocji) - czy zapłacę całość - pomyślę przy następnym rachunku - jak będzie wszystko OK i ekstra prezent w postaci darmowego (no za 1.22) netu - mogę mieć gest i zapłacić przed czasem
Czy Wy też macie takie przeboje z tą firmą jak ja.
Ale opowiem Wam.
Najpierw od października nie potrafili wystawić faktury za internet - przyszła w lutym. Od razu korygowano - "przeprosiny" - darowane rachunki. Całkiem miłe ze strony firmy...
W międzyczasie sami zadzwonili o przeniesienie telefonu, za promocyjną opłatę 1 zł przez pół roku. Nawet gdyby nie było tego poł roku to i tak abonament byłby ciut tańszy niż w Tp z wiekszą ilością minut do wszystkich sieci stacjonarnych (a nie jak w TP tylko do TP). Umowa zawarta w listopadzie zaczęła obowiązywać w styczniu.
Do tej pory żaden rachunek nie był wystawiony jak potrzeba.
Trzy miesiące na pełną kwotę za telefon. Składana reklamacja, reklamacja uznana, skorygowane. Następny rachunek na pełną kwotę.
W międzyczasie uczyniono prezent z rozmów pozaabonamentowych (które opłaciłam, zgodnie z tym, że wykonałam) - wystawiono kolejne faktury.
Po kolejnej reklamacji - skorygowano wszystko - i telefon i internet, choć ulga należy się tylko za telefon. Ciekawe czy tak uprzejmi będą na następne 5 miesięcy
Ja też odczułam "lekki" bałagan w tej firmie.W listopadzie wzięłam w "hipnotuzującej promocji" internet(1 zł przez 6 miesięcy),reszta 49 zł miesięcznie,umowa na 2 lata,transfer 2 Mb.Oczywiście wszystko było by zbyt piękne-przez półtora miesiąca miałam prędkośc 540,nie mogłam się tam w ogóle dodzwonic by to wyjaśnic.Kiedy w końcu mi się to udało musiałam czekac tydzień na rozpatrzenie mojej reklamacji i naprawienie błędu.Pierwsza faktura za modem przyszła po 3 miesiącach na kwotę 38 zł gdzie powinnam zapłacic-19 zł za aktywację,29 zł za modem i 3 zł za internet,dzwoniłam,uznali że wszystko jest w porządku.Od tamtej pory nie mam wystawionej ani jednej faktury(czyli od lutego).Nie wiem czy przyjdzie mi w maju w momencie zakończenia promocyjnego okresu płatności i jak oni to naliczą,bo w poprzedniej fakturze zupełnie inaczej wszystko było naliczone niż powinno.
ja za netię płacę przez internet faktura jest na czas do wglądu jak chcę to sobie wydrukuję jak nadpłacę to suma jest do wglądu chyba kazdy klient ma konto?
https://www.netiaonline.pl/netiaonline/start.do to link w umowie jest podane nr użytkownika i hasło
Ja nie widzę potrzeby utrzymywania firmy - ja też nie dostaję za darmo - skoro zawieram umowę, w której jest wszystko napisane (bo co innego - gdybym dała się nabrać na reklamę, moja wina, moja strata) to wymagam, aby ona była przestrzegana. A nie przesuwana w czasie...Ja w tej chwili mam do zapłaty trzy abonamenty (bo nie skorygowali, przesunęli termin promocji) - czy zapłacę całość - pomyślę przy następnym rachunku - jak będzie wszystko OK i ekstra prezent w postaci darmowego (no za 1.22) netu - mogę mieć gest i zapłacić przed czasem
Ja też płacę przez internet-niestety jak dotąd faktura się nie pojawiła,ani na stronie netii ani w moim mailu.
Burdel mają - ale poza tym są frontem do klienta. Ja po przeniesieniu netu coś pół roku się bujałam z korygowaniem faktur.
Grunt to nie prosić - tylko z góry - to i to mam w umowie i prosze o naprawienie.
Dobrze, że są otwarci...
Widocznie mi sie udało ale też wolałabym neta z naszej kablówki lepiej chodzi