Witam Was w sobotę kupiłam sobie puder firmy Lirene , od wczoraj twarz mnie piecze i jest czerwona -przypuszczam , że to właśnie uczulenie na ten kosmetyk kupiłam w aptece fenistil oraz piję calcium czy macie jakies inne sposby , żeby to szybko zeszło :(
Moja córka miała niedawno podobny problem,tylko przyczyną był żel od trądziku(wydaje mi się że za często przemywała nim twarz-kilka razy dziennie).Znajoma poleciła nam kupić lipobase.Wydaje mi się,że jest w formie kremu i maści,ale córka używała kremu i pomógł. http://apteo.pl/product/id/1434,lipobase-krem-100-g
i byłabym za tym,że to nie uczylenie a podrażnienie wywołane zastosowanym kosmetykiem
Niestety kilka dni musisz przecierpieć.To reakcja alergiczna wywołana przez składowe tego kosmetyku(zazwyczaj paraben). Polecam coś co nie zaszkodzi ,ale może złagodzić problem.Wymieszaj 2 łyżki mąki ziemniaczanej z niewielką ilością wody przegotowanej na papkę i nałóż na twarz na 15 minutek,po czym zmyj ciepłą wodą. Absolutnie nie stosuj teraz żadnego chemicznego kosmetyku(nawet kremu) do czasu aż zaczerwienienie twarzy zniknie.
Miałam to samo po kosmetykach Vichy. Coś strasznego. Nie smarowałam się niczym.Po kilku dniach samo zeszło.Ale kosmetyki tej firmy omijam szerokim łukiem.
Cos jest faktycznie nie tak z kosmetykami tej firmy Uzywam od dawna puder i zawsze bylo w porzadku ostatnio natomiast po jego uzyciu objawy podobne do Twoich Co jest przyczyna nie wiem, sprawdzilam: sklad taki sam
Ja bym piła calcium oraz bym wzięła alertec,bo to może jest alergia na ten kosmetyk.Fenistil to jest na ukąszenia,od komarów,to niewiem czy jest taki skuteczny.A jak nie pomorze to idź do lekarza bo po co masz sobie zmarnowac twarz-od różnych kombinacji na własną rękę możesz sobie bardziej podrażnic skórę twarzy.Albo jeszcze możesz spróbowac przemywac twarz ciepłą szałwią-jest ona ściągająca-może pomoże a nie zaszkodzi.Pozdrawiam.
dziękuję wam za rady , pomału twarz wraca do normy piję calcium i smaruje fenistilem ,jest juz o wiele lepiej , ale myslę , że potrzeba jeszcze paru dni dopełni szczęścia pozdrawiam
Na oparzenia dobrze działa okład z śmietany. Może na to uczulenie też by pomogło? Tak mi przyszło do głowy ale nie próbowałam. Gdyby to nie była twarz to można by więcej poeksperymentować.
Witam Was w sobotę kupiłam sobie puder firmy Lirene , od wczoraj twarz mnie piecze i jest czerwona -przypuszczam , że to właśnie uczulenie na ten kosmetyk kupiłam w aptece fenistil oraz piję calcium czy macie jakies inne sposby , żeby to szybko zeszło :(
Jest taka masc Flucinar po ktorej dosc szybko znika uczulenie, ale niestety jest ona na recepte.Chyba ze masz kogos znajomego w aptece.
Moja córka miała niedawno podobny problem,tylko przyczyną był żel od trądziku(wydaje mi się że za często przemywała nim twarz-kilka razy dziennie).Znajoma poleciła nam kupić lipobase.Wydaje mi się,że jest w formie kremu i maści,ale córka używała kremu i pomógł.
http://apteo.pl/product/id/1434,lipobase-krem-100-g
i byłabym za tym,że to nie uczylenie a podrażnienie wywołane zastosowanym kosmetykiem
Niestety kilka dni musisz przecierpieć.To reakcja alergiczna wywołana przez składowe tego kosmetyku(zazwyczaj paraben).
Polecam coś co nie zaszkodzi ,ale może złagodzić problem.Wymieszaj 2 łyżki mąki ziemniaczanej z niewielką ilością wody przegotowanej na papkę i nałóż na twarz na 15 minutek,po czym zmyj ciepłą wodą.
Absolutnie nie stosuj teraz żadnego chemicznego kosmetyku(nawet kremu) do czasu aż zaczerwienienie twarzy zniknie.
Miałam to samo po kosmetykach Vichy.
Coś strasznego.
Nie smarowałam się niczym.Po kilku dniach samo zeszło.Ale kosmetyki tej firmy omijam szerokim łukiem.
Cos jest faktycznie nie tak z kosmetykami tej firmy
Uzywam od dawna puder i zawsze bylo w porzadku
ostatnio natomiast po jego uzyciu objawy podobne do Twoich
Co jest przyczyna nie wiem, sprawdzilam: sklad taki sam
Ja bym piła calcium oraz bym wzięła alertec,bo to może jest alergia na ten kosmetyk.Fenistil to jest na ukąszenia,od komarów,to niewiem czy jest taki skuteczny.A jak nie pomorze to idź do lekarza bo po co masz sobie zmarnowac twarz-od różnych kombinacji na własną rękę możesz sobie bardziej podrażnic skórę twarzy.Albo jeszcze możesz spróbowac przemywac twarz ciepłą szałwią-jest ona ściągająca-może pomoże a nie zaszkodzi.Pozdrawiam.
Jak moja córka była obsypana nie wiadomo z jakiego powodu to lekarz przepisał fenistil żel (łagodzi swędzenie) , zyrtec krople i tabletki Encorton
dziękuję wam za rady , pomału twarz wraca do normy piję calcium i smaruje fenistilem ,jest juz o wiele lepiej , ale myslę , że potrzeba jeszcze paru dni dopełni szczęścia pozdrawiam
Na oparzenia dobrze działa okład z śmietany. Może na to uczulenie też by pomogło? Tak mi przyszło do głowy ale nie próbowałam. Gdyby to nie była twarz to można by więcej poeksperymentować.
Encorton na uczulenie? Moj syn go bral na zapalenie krtani.
Lekarz dał jej na uczulenie. Innym razem proponował synowi przy dusznościach. Widocznie ma szerokie zastosowanie.