Forum

Rozmowy wolne i frywolne

zmiana TP stacjonarny na Era

• Autor: bietka Data: 2010-04-30 06:47:56

Za tel stacjonaryn w TP płacę 50 zł i mam 60 min.Era proponuje mi przejście za 35 zł 120 min.Ponieważ tel jest uzywany w firmie wiadomo że musi działać bez problemów.Czy migrował ktoś do Ery,czy przejcie było ,,bezbolesne'' i czy TP po przejściu nie robi psikusów na łączach w postaci głuchych telefonów przez kika dni?

• Autor: jaska2503 Data: 2010-04-30 07:04:05

Z tego co słyszałam TP obniża abonament o 50%.Więc jest możliwość że za 60 minut można płacić 25 zł.Warunkiem jest podpisanie umowy na 2 lata.

• Autor: Chohlik Data: 2010-04-30 08:36:41

Przeszłam w ten sam sposób z TP do Orange,płacę abonament 35zł i mam dodatkowo 120 min na rozmowy .Jestem zadowolona,nic się nie zmieniło tylko operator.:))

• Autor: CZOS Data: 2010-04-30 08:46:08

Prawie nic nie zmieniłaś, bo dalej jesteś klientem  France Télécom :)

• Autor: słodki buraczek Data: 2010-04-30 08:41:08

Moi rodzice juz jakis czas temu zdecydowali sie na zamiane TP na Ere i sa bardzo zadowoleni. Nie bylo zadnych problemow na laczach, ani w papierach. Pamietam, ze zalapali sie na promocje - chyba dostali odtwarzacz dvd; musieli sie zobowiazac na bodajjze 2 lub 3 lata.

• Autor: smakosia Data: 2010-04-30 09:08:23

Bietka wybacz, że nie podpowiem Ci nic ale postanowiłam podpiąć się pod Twój wątek, bo zastanawiam się nad propozycją "Orange strefa". Myślę o tym, by zmienić rodzicom TP na tę ofertę. Nie wiem jednak czy sprawnie to działa. Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenie lub informacje w tym temacie?

"Orange strefa" to telefon stacjonarny działający w obszarze o promieniu 500 metrów (bez gniazda telefonicznego). Abonament 20zł - w tym 60 minut do wykorzystania.  Dodatkowo minuta połączenia z krajowymi nr stacjonarnymi kosztuje 0,12 groszy. Oferta ciekawa - tylko czy sprawnie działa?

• Autor: abiola Data: 2010-04-30 17:02:13

Witaj
    Ja właśnie zmieniłam Tp na Erę a ponieważ musiałam to zrobić ok 40 dni wczesniej mam jeszcze miesiąc Tpsy a potem Era, wzięłam net i domowy, napiszę Ci jak działa za miesiąc. Z tego co wiem z różnych żródeł ponoć super dziala.

• Autor: ewka63 Data: 2010-05-01 21:00:50

Przechodziłam to co Ty pół roku temu. Zamieniłam tpsa na erę z netem. Miałam przez 1 miesiąc. Działało różnie, bywało, że bardzo wolno chodził net, a wieczorami wogóle nie można było się połączyć. Po miesiącu przysłano nam informację, że tpsa odstąpiło od umowy przekazania ze względu na brak możliwości technicznych. Potem były problemy z modemem, który musieliśmy zwrócić erze, ale nam era nie miała możliwości zwrócić kasy za modem. Bardzo długo to trwało, dużo chodzenia po fakcie. Zmieniliśmy na orange i  dostaliśmy do neta kartę na telefon kom. co miesiąc 20 zł do wygadania. Jest ok.
    Najprawdopodobniej tpsa robiło utrudnienia.
    Ja osobiście nie polecam zmiany na erę z tpsa.

• Autor: Czeslaw Data: 2010-04-30 17:51:03

Na erę to nie wiem. Ja zamieniałem na UPC i płacę 30 zł/m-c + rozmowy po 18:00 + soboty i niedziele za free. Ale TP broniła się rękami i nogami :-)

• Autor: smakosia Data: 2010-04-30 18:02:50

Ta oferta UPC, o której napisałeś nie jest już dostępna. Sprawdziłam, że teraz taka opcja kosztuje 70zł.

• Autor: Czeslaw Data: 2010-05-01 12:45:23

Może trzeba wziąć cały pakiet - internet + telefon + TV ? Ja właśnie tak zrobiłem.

• Autor: smakosia Data: 2010-05-01 13:16:18

Wiesz, ja właśnie od 30 marca wzięłam sobie taki pakiet. Mam TV cyfrową z dekoderem (nagrywarka itp.), internet bezprzewodowy 25MB i telefon - połączenia w cenie abonamentu 24 godziny na dobę 7 dni w tygodniu do sieci stacjonarnych w Polsce i wybranych krajach Europy i Świata. Jednym słowem dzwonię ile chcę bez ograniczeń. Wszystko to kosztuje 150zł za miesiąc. Jednak moi rodzice nie potrzebują internetu i TV w pełnym pakiecie i dlatego pomyślałam, że może by przeszli do "Orange strefa".

• Autor: superka Data: 2010-04-30 21:57:40

A wiesz , jaki jest zasięg Ery w Twoim domu? Bo jeżeli kiepski, np- 2, 3 kreski- to nie zmieniaj, no telefon stacjonarny nie zawsze będzie dostępny. Ja mam taki nier.owny zasięg i dlatego nie podpisałam umowy ,a już , już byłam zdecydowana- bo umowa korzystna. A odradził mi to pracownik salonu Ery, bo te łacza sa na tych samych falach , czy jakoś tak to się nazywa:))

• Autor: as Data: 2010-04-30 22:01:04

Też przyszło mi do głowy jaki ma zasięg ery w domu. Jak słaby to nie będzie dobrze.

• Autor: bietka Data: 2010-05-01 07:31:48

Zasięg ma dobry.Czytałam tylko rózne opinie z poprzednich lat o kłopotach np możesz dzwonic ale do Ciebie nikt się nie dodzwonił a to jest tel w sklepie więc musi działać.A tak swoja drogą trzeba przyznać że TP bardzo skostniała jest i nic nie robi żeby klienta zachęcic do pozostania u nich.Nie proponują zniżki za pozostanie u nich.

• Autor: as Data: 2010-05-01 11:22:42

Pamiętaj, że okres wypowiedzenia umowy trwa chyba 30 dni.

• Autor: abiola Data: 2010-05-01 11:52:09

W Erze masz dwie opcje telefonu stacjonarnego:
     na łączu z Tpsa,
     lub bezprzewodowe łącze takie jak komórka tylko działające pod danym nadajnikiem.
    Z tego co wiem ta opcja z łączem na tp chodzi super.
    Nie ma problemów bo to normalny telefon na kablu.
    Z tą wersją na nadajniku masz jak z komórką,
    ale mój znajomy porusza się z telefonem stacjonarnym( jak z komórką) w obrębie 10 km od domu i działa....
    To zależy od odległości nadajnika.

• Autor: bietka Data: 2010-05-04 20:32:32

Zadzwoniłam dzisiaj na błekitną linię z zapytaniem czy jest jakaś promocja przy przedłużeniu umowy-niestety nic nie maja mi do zaoferowania.Wolą stracic klienta.Pytam więc ich dlaczego np dla Ery opłaca się dać mi 120 min za 35 zł a dla nich nie i to na ich łączach.

Przejdź do pełnej wersji serwisu