Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Plamy z emalii pomocy!!!

• Autor: renataz36 Data: 2010-04-30 12:45:26

Kochane żarłoczki pomocy. Moje kochane dziecko usiadło na świeżo malowanej ławce hm niestety jak sie domyślacie zostały plamy na czarnych sztruksach. Żeby mamusia nie krzyczała (przecież nie krzycze ) wrzucił spodnie do kosza na brudną bielizne, gdzie przeleżały 2 dni. Następnie niestety nic nie przeczuwając wrzuciłam z innymi rzeczami do pralki i uprałam.
    Niestety proszek Vizir nie spiera plam z emalii (a szkoda). Spodnie wiszą na sznurku a mnie szlag trafia kiedy na nie patrzę. Szkoda mi ich wyrzucić a nie wiem czy jeszcze będę w stanie jakoś doczyścić te plamki.
    POMOCY!!! może jednak jest jakiś sposób??

• Autor: izabela_27 Data: 2010-04-30 12:48:56

Przychodzi mi na myśl rozpuszczalnik,ale nie wiem czy to dobry pomysł.

• Autor: mareczka Data: 2010-04-30 14:24:06

A może najzwyklejszy zmywacz do paznokci? Kiedyś mi się udało ale trzeba zrobić próbę czy nie odbarwia tkaniny.

• Autor: Shanna Data: 2010-04-30 15:33:04

Benzyna do czyszczenia a potem spodnie namoczyc na troche w rozpuszczonym detergencie np. proszku czy zelu do prania. Wyprac bardzo dokladnie. Miejsce gdzie byla plama suszyc suszarka do wlosow. Sprawdzisz w ten sposob czy beznyna zostala calkowicie usunieta z brudem, bo czasem zle wyprane i wyplukanie pozostawia w miejscu plamy slad. Jesli slad widac upierz jeszcze raz.

• Autor: Czeslaw Data: 2010-04-30 17:43:40

Ja oddałbym do pralni chemicznej.

Przejdź do pełnej wersji serwisu