Kochane żarłoczki pomocy. Moje kochane dziecko usiadło na świeżo malowanej ławce hm niestety jak sie domyślacie zostały plamy na czarnych sztruksach. Żeby mamusia nie krzyczała (przecież nie krzycze ) wrzucił spodnie do kosza na brudną bielizne, gdzie przeleżały 2 dni. Następnie niestety nic nie przeczuwając wrzuciłam z innymi rzeczami do pralki i uprałam. Niestety proszek Vizir nie spiera plam z emalii (a szkoda). Spodnie wiszą na sznurku a mnie szlag trafia kiedy na nie patrzę. Szkoda mi ich wyrzucić a nie wiem czy jeszcze będę w stanie jakoś doczyścić te plamki. POMOCY!!! może jednak jest jakiś sposób??
Benzyna do czyszczenia a potem spodnie namoczyc na troche w rozpuszczonym detergencie np. proszku czy zelu do prania. Wyprac bardzo dokladnie. Miejsce gdzie byla plama suszyc suszarka do wlosow. Sprawdzisz w ten sposob czy beznyna zostala calkowicie usunieta z brudem, bo czasem zle wyprane i wyplukanie pozostawia w miejscu plamy slad. Jesli slad widac upierz jeszcze raz.
Kochane żarłoczki pomocy. Moje kochane dziecko usiadło na świeżo malowanej ławce hm niestety jak sie domyślacie zostały plamy na czarnych sztruksach. Żeby mamusia nie krzyczała (przecież nie krzycze
) wrzucił spodnie do kosza na brudną bielizne, gdzie przeleżały 2 dni. Następnie niestety nic nie przeczuwając wrzuciłam z innymi rzeczami do pralki i uprałam.
Niestety proszek Vizir nie spiera plam z emalii (a szkoda). Spodnie wiszą na sznurku a mnie szlag trafia kiedy na nie patrzę. Szkoda mi ich wyrzucić a nie wiem czy jeszcze będę w stanie jakoś doczyścić te plamki.
POMOCY!!! może jednak jest jakiś sposób??
Przychodzi mi na myśl rozpuszczalnik,ale nie wiem czy to dobry pomysł.
A może najzwyklejszy zmywacz do paznokci? Kiedyś mi się udało ale trzeba zrobić próbę czy nie odbarwia tkaniny.
Benzyna do czyszczenia a potem spodnie namoczyc na troche w rozpuszczonym detergencie np. proszku czy zelu do prania. Wyprac bardzo dokladnie. Miejsce gdzie byla plama suszyc suszarka do wlosow. Sprawdzisz w ten sposob czy beznyna zostala calkowicie usunieta z brudem, bo czasem zle wyprane i wyplukanie pozostawia w miejscu plamy slad. Jesli slad widac upierz jeszcze raz.
Ja oddałbym do pralni chemicznej.