W najbliższą niedzielę komunia pomimo, że przerażają mnie nieco te rodzinne imprezy (całe przygotowania spadają na mnie) to czuje się taki dreszczyk emocji, a jak wszystko się uda, jaka duma po Ale do rzeczy. Chciałam zrobić dla zaproszonych dzieci kotlety z indyka http://wielkiezarcie.com/recipe15376.html i mamy pytanie do doświadczonych - czy mogę to cudo przygotować wieczorem (łącznie z panierką) a przed objadem jedynie obsmażyć? Nie chcę rozkładać się z jajami i bułką w dniu imprezy.....Serdeczne dzięki za uwagi, Asia
ja czesto przygotowuje wczesniej kotlety w panierce potem dokładnie owijam na talerzem folia spożywcza zeby powietrze nie doszło i do lodówki.lepiej tak niz odgrzewac juz usmazone kotlety które jak wiadomo nie sa juz za smaczne.
Ja popieram Rzymianke. Zauwazylam bowiem ze panierka ktora nie jest robiona na swiezo jest mniej smaczna. Przynajmniej w moim odczuciu. Ma tendencje do odklejania sie i jest jakby mniej chrupiaca. Takie usmazone kotlety mozesz nawet hurtem w piekarniku odgrzac. Na papierze do pieczenia, bez dodatkowego tluszczu temp okolo 150°C
Dorota, to mi zabiłaś klina - odgrzewane też już są "po przejściach". To może przygotować wcześniej w jaju, w folię i do lodówki, a przed smażeniem tylko w bułkę i na patelnię? Chcę żeby były chrupiące
nie to nie ma sensu bo Ci jajko splynie przeciez i umazesz wszystko wiecej niz to warte. Zrob na probe w tygodniu dwa kotlety: jeden tak a drugi tak. Sama zobaczysz co Ci lepiej posmakuje
Jeśli robię dzień wcześniej, to zawsze smażę, a na drugi dzień odgrzewam w piekarniku /jeśli mała ilość to w mikrofali/. Na każdy kotlet daję na środek odrobinę masła i do piekarnika - są smaczne.
Zrobiłabym dzień wcześniej - wg mnie odgrzewane są równie smaczne a zaoszczędzisz nerwów, bałaganu, zapachu tłuszczu w dniu imprezy.Naprawdę moje tradycyjne panierowane schabowe są pyszne po odgrzaniu nawet w mikrofali, mało tego można je również zamrozić - po rozmrożeniu też smakują.
Mozesz przygotowac je 2 dni wczesniej w panierce, kazdy kotlet wlozyc do osobnego woreczka i zamrozic, przed smazeniem wyjac z woreczkow i na dobrze goracym tluszczu smazyc ( takie zamrozone).Sa pyszne tak jak swiezo zrobione.
W najbliższą niedzielę komunia
pomimo, że przerażają mnie nieco te rodzinne imprezy (całe przygotowania spadają na mnie) to czuje się taki dreszczyk emocji, a jak wszystko się uda, jaka duma po
Ale do rzeczy. Chciałam zrobić dla zaproszonych dzieci kotlety z indyka http://wielkiezarcie.com/recipe15376.html i mamy pytanie do doświadczonych - czy mogę to cudo przygotować wieczorem (łącznie z panierką) a przed objadem jedynie obsmażyć? Nie chcę rozkładać się z jajami i bułką w dniu imprezy.....Serdeczne dzięki za uwagi, Asia
Ja bym je usmażyła wieczorem, a przed podaniem podgrzała w piekarniku. Pozdrawiam !
ja czesto przygotowuje wczesniej kotlety w panierce potem dokładnie owijam na talerzem folia spożywcza zeby powietrze nie doszło i do lodówki.lepiej tak niz odgrzewac juz usmazone kotlety które jak wiadomo nie sa juz za smaczne.
super! No właśnie nie chcę odgrzewać, bo to już nie to samo. Jeżeli robiłaś i wychodzą to ja też tak spróbuję. Dzięki wielkie,
Ja popieram Rzymianke. Zauwazylam bowiem ze panierka ktora nie jest robiona na swiezo jest mniej smaczna. Przynajmniej w moim odczuciu. Ma tendencje do odklejania sie i jest jakby mniej chrupiaca. Takie usmazone kotlety mozesz nawet hurtem w piekarniku odgrzac. Na papierze do pieczenia, bez dodatkowego tluszczu temp okolo 150°C
Dorota, to mi zabiłaś klina - odgrzewane też już są "po przejściach". To może przygotować wcześniej w jaju, w folię i do lodówki, a przed smażeniem tylko w bułkę i na patelnię? Chcę żeby były chrupiące
nie to nie ma sensu bo Ci jajko splynie przeciez i umazesz wszystko wiecej niz to warte. Zrob na probe w tygodniu dwa kotlety: jeden tak a drugi tak. Sama zobaczysz co Ci lepiej posmakuje
Jeśli robię dzień wcześniej, to zawsze smażę, a na drugi dzień odgrzewam w piekarniku /jeśli mała ilość to w mikrofali/. Na każdy kotlet daję na środek odrobinę masła i do piekarnika - są smaczne.
Zrobiłabym dzień wcześniej - wg mnie odgrzewane są równie smaczne a zaoszczędzisz nerwów, bałaganu, zapachu tłuszczu w dniu imprezy.Naprawdę moje tradycyjne panierowane schabowe są pyszne po odgrzaniu nawet w mikrofali, mało tego można je również zamrozić - po rozmrożeniu też smakują.
Mozesz przygotowac je 2 dni wczesniej w panierce, kazdy kotlet wlozyc do osobnego woreczka i zamrozic, przed smazeniem wyjac z woreczkow i na dobrze goracym tluszczu smazyc ( takie zamrozone).Sa pyszne tak jak swiezo zrobione.
A ja ci podpowiem zrób dzień wczesniej .. i odgrzewaj na .. stojaco w garnku z odrobina tłuszczu i wody ...!
Powodzenia.... !!!
Ja daję na wierzch kotletów już usmażonych, kawałeczki masła, i odgrzewam w 160 * C przez jakąś godzinkę, albo mniej.