Forum

Kuchenne porady

kotlety w panierce-przygotowanie dzień wcześniej?

• Autor: 3porzeczki Data: 2010-05-02 12:42:02

W najbliższą niedzielę komunia pomimo, że przerażają mnie nieco te rodzinne imprezy (całe przygotowania spadają na mnie) to czuje się taki dreszczyk emocji, a jak wszystko się uda, jaka duma po Ale do rzeczy. Chciałam zrobić dla zaproszonych dzieci kotlety z indyka http://wielkiezarcie.com/recipe15376.html i mamy pytanie do doświadczonych - czy mogę to cudo przygotować wieczorem (łącznie z panierką) a przed objadem jedynie obsmażyć? Nie chcę rozkładać się z jajami i bułką w dniu imprezy.....Serdeczne dzięki za uwagi, Asia

• Autor: Rzymianka Data: 2010-05-02 12:50:05

Ja bym je usmażyła wieczorem, a przed podaniem podgrzała w piekarniku. Pozdrawiam !

• Autor: Olciaa Data: 2010-05-02 12:50:30

ja czesto przygotowuje wczesniej kotlety w panierce potem dokładnie owijam na talerzem folia spożywcza zeby powietrze nie doszło i do lodówki.lepiej tak niz odgrzewac juz usmazone kotlety które jak wiadomo nie sa juz za smaczne.

• Autor: 3porzeczki Data: 2010-05-02 12:52:48

super! No właśnie nie chcę odgrzewać, bo to już nie to samo. Jeżeli robiłaś i wychodzą to ja też tak spróbuję. Dzięki wielkie,

• Autor: Dorota zza plota Data: 2010-05-02 12:54:03

Ja popieram Rzymianke. Zauwazylam bowiem ze panierka ktora nie jest robiona na swiezo jest mniej smaczna. Przynajmniej w moim odczuciu. Ma tendencje do odklejania sie i jest jakby mniej chrupiaca. Takie usmazone kotlety mozesz nawet hurtem w piekarniku odgrzac. Na papierze do pieczenia, bez dodatkowego tluszczu temp okolo 150°C

• Autor: 3porzeczki Data: 2010-05-02 12:59:04

Dorota, to mi zabiłaś klina - odgrzewane też już są "po przejściach". To może przygotować wcześniej w jaju, w folię i do lodówki, a przed smażeniem tylko w bułkę i na patelnię? Chcę żeby były chrupiące

• Autor: Dorota zza plota Data: 2010-05-02 13:04:58

nie to nie ma sensu bo Ci jajko splynie przeciez i umazesz wszystko wiecej niz to warte. Zrob na probe w tygodniu dwa kotlety: jeden tak a drugi tak. Sama zobaczysz co Ci lepiej posmakuje

• Autor: alman Data: 2010-05-02 15:17:42

Jeśli robię dzień wcześniej, to zawsze smażę, a na drugi dzień odgrzewam w piekarniku /jeśli mała ilość to w mikrofali/. Na każdy kotlet daję na środek odrobinę masła i do piekarnika - są smaczne.

• Autor: emeska1974 Data: 2010-05-02 16:03:54

Zrobiłabym dzień wcześniej - wg mnie odgrzewane są równie smaczne a zaoszczędzisz nerwów, bałaganu, zapachu tłuszczu w dniu imprezy.Naprawdę moje tradycyjne panierowane schabowe są pyszne po odgrzaniu nawet w mikrofali, mało tego można je również zamrozić - po rozmrożeniu też smakują. 

• Autor: linka35 Data: 2010-05-02 17:25:30

Mozesz przygotowac je 2 dni wczesniej w panierce, kazdy kotlet wlozyc do osobnego woreczka i zamrozic, przed smazeniem wyjac z woreczkow i na dobrze goracym tluszczu smazyc ( takie zamrozone).Sa pyszne tak jak swiezo zrobione.

• Autor: megi65 Data: 2010-05-02 18:54:01

A ja ci podpowiem zrób dzień wczesniej .. i odgrzewaj na .. stojaco w garnku z odrobina tłuszczu i wody ...!
    Powodzenia.... !!!

• Autor: Lucylla Data: 2010-05-04 08:46:45

Ja daję na wierzch kotletów już usmażonych, kawałeczki masła, i odgrzewam w 160 * C przez jakąś godzinkę, albo mniej.

Przejdź do pełnej wersji serwisu