Kochani gdybyście mięli takowe ulubione i sprawdzone sklepy z pamiątkami,rękodziełem ludowym itp. to bardzo Was proszę o namiary. Myślimy, żeby wrócić do naszej "dłubaniny" i chciałabym nawiązać współpracę z poważnymi ludżmi, którzy kochają to :)) Z góry dziękuję za informację :))
W Szczecinie takim długo działającym sklepem z rękodziełem jest Cepelia. Nie wiem czy beda zainteresowani współpracą, ale pewnie warto zapytać. Tutaj namiary: Pl. Żołnierza 19, 70-551 Szczecin, tel. (91) 434-57-87 Powodzenia!
Wiesz my jako kupujący mamy swoje sprawdzone sklepy, które lubimy ale top nioe znaczy że są wypłacalne i rzetelne. Niestety, no chyba że ktoś ma swój sklepik :)
http://zlotyprosiak.pl/galeria1.htm to jedno z moich ulubionych miejsc :) latem trudno tam znaleźć wolny stolik... podobnie zresztą jak w weekendy... Na terenie oberży znajduje się sklepik z rękodziełem ludowym, do którego zaglądają prawie wszyscy biesiadnicy. Zakładki do książek, wycinanki, laleczki, serwety, obrusy i dalej w tym klimacie.
Till, to miejsce jest...kurcze, jak to napisać...? Może zwyczajnie - właśnie tak wyobrażałam sobie zawsze idealną kwiarnię - restaurację. Koniecznie ze stolikami ustawionymi w ogrodzie albo w sadzie. Muszę tam kiedyś wypić kawę.
Smakosiu... bo tam rzeczywiście jest idealnie... stara leśniczówka i otaczający ją sad... zdala od zgiełku... przy takiej bocznej uliczce prowadzącej między polami...
w lecie do sadu wynoszone są starocie... ławy... fotele bujane... jest część kwiatowa ogrodu... są mruczące, wygrzewające się na słońcu koty... jedyna muzyka, jaką słyszysz, to ćwierkające ptaki... w części domomej pobrzmiewają zaś delikatnie jazzowe klimaty... niespieszne i leniwe...
jedzenie... warto tam pojechać już dla samego jedzenia :) wracałam wielokrotnie i nigdy się nie zawiodłam... jeśli kiedykolwiek Was zagna w te strony, zapraszam na kawę!
tylko koniecznie nie w weekend... :) sama rozumiesz...
Kasiu, już dziękuję za zaproszenie Czuję, że nie odpuszczę po tym Twoim dodatkowym opisie. Brzmi jak moje marzenie więc muszę tam trafić. Kiedyś wymyśliłam sobie, że zjem naleśniki w Toruniu, bo trafiłam na opis naleśnikarni pn. "Manekin". Nadrobiłam kawał drogi tylko po to, by posiedzieć tam 40 minut i przejść się kolejny raz przez stare miasto, ale warto było. Teraz czas na nowe "marzenie" i nowy cel
Wydaje mi się, że autorka miała na myśli nie tyle ulubione, co sprawdzone przez nas i rzetelne (czytaj wypłacalne) firmy. Ona chce sprzedać i otrzymać zapłatę.
:) moje jest sprawdzone... we wspomnianym sklepiku zawsze kupuję Nieletnim jakiś drobiazg... i nigdy nie jestem tak jedynym kupującym :) trudno mi powiedzieć coś na temat rzetelności firmy- widzę natomiast jak się rozwija... poszerza propozycje... poza rękodziełem ludowym można kupić miody, sery... i skoro to działa przez parę ładnych już lat, no to pewnie płacą swoim dostawcom :)
A próbowałaś sprzedawać na allegro?? Może warto spróbować? Trudno mi napisać gdzie dokładnie mogła byś sprzedawać ale może kwiaciarnie często idziemy kupić kwiat a takie rękodzieło too lepsze niż kwiatek.
Ze zbytem nie mamy żadnego problemu i z wypłacalnością też sobie doskonale dajemy radę, chodzi mi o sklepy z "duszą" do których przychodzą miłośnicy takich rzeczy. A jeżeli chodzi o kwiaciarnie-fajny pomysł :)
Z takimi rzeczami to problem bo nie ma takich sklepów z duszą jak piszesz czasem się zdaży kwiaciarnia bardziej florystyczna niż bukieciarska i tam czasami można kupić fajna ramkę na zdjęcia czy inne rękodziała ale jest to dość drogie i może dlatego mało tego a szkoda bo ja lubie takie rzeczy i chetnie bym kupiła ale finanse....
No to seks-shopy odpadają :) W Krakowie są galeryjki z takimi fajnymi rękodziełami. Na Rakowickiej i na Lubomirskiego. Tylko czy są wypłacalne? Nie wiem. Klientów mają dość sporo.
Kochani gdybyście mięli takowe ulubione i sprawdzone sklepy z pamiątkami,rękodziełem ludowym itp. to bardzo Was proszę o namiary.
Myślimy, żeby wrócić do naszej "dłubaniny" i chciałabym nawiązać współpracę z poważnymi ludżmi, którzy kochają to :))
Z góry dziękuję za informację :))
W Szczecinie takim długo działającym sklepem z rękodziełem jest Cepelia. Nie wiem czy beda zainteresowani współpracą, ale pewnie warto zapytać. Tutaj namiary: Pl. Żołnierza 19, 70-551 Szczecin, tel. (91) 434-57-87
Powodzenia!
Tusiaczku, wpisz sobie w google: rękodzieło skup. Otworzą Ci się linki, jest ich kilka, więc nie przesyłam, sama sobie wybierzesz. Powodzenia.
Wolałabym sklepy, które Wy mi polecicie, ale dziękuję.
Wiesz my jako kupujący mamy swoje sprawdzone sklepy, które lubimy ale top nioe znaczy że są wypłacalne i rzetelne. Niestety, no chyba że ktoś ma swój sklepik :)
http://zlotyprosiak.pl/galeria1.htm to jedno z moich ulubionych miejsc :) latem trudno tam znaleźć wolny stolik... podobnie zresztą jak w weekendy...
Na terenie oberży znajduje się sklepik z rękodziełem ludowym, do którego zaglądają prawie wszyscy biesiadnicy.
Zakładki do książek, wycinanki, laleczki, serwety, obrusy i dalej w tym klimacie.
Till, to miejsce jest...kurcze, jak to napisać...? Może zwyczajnie - właśnie tak wyobrażałam sobie zawsze idealną kwiarnię - restaurację. Koniecznie ze stolikami ustawionymi w ogrodzie albo w sadzie. Muszę tam kiedyś wypić kawę.
Smakosiu...
bo tam rzeczywiście jest idealnie...
stara leśniczówka i otaczający ją sad... zdala od zgiełku... przy takiej bocznej uliczce prowadzącej między polami...
w lecie do sadu wynoszone są starocie... ławy... fotele bujane... jest część kwiatowa ogrodu... są mruczące, wygrzewające się na słońcu koty...
jedyna muzyka, jaką słyszysz, to ćwierkające ptaki... w części domomej pobrzmiewają zaś delikatnie jazzowe klimaty... niespieszne i leniwe...
jedzenie... warto tam pojechać już dla samego jedzenia :) wracałam wielokrotnie i nigdy się nie zawiodłam...
jeśli kiedykolwiek Was zagna w te strony, zapraszam na kawę!
tylko koniecznie nie w weekend... :) sama rozumiesz...
Kasiu, już dziękuję za zaproszenie
Czuję, że nie odpuszczę po tym Twoim dodatkowym opisie. Brzmi jak moje marzenie więc muszę tam trafić. Kiedyś wymyśliłam sobie, że zjem naleśniki w Toruniu, bo trafiłam na opis naleśnikarni pn. "Manekin". Nadrobiłam kawał drogi tylko po to, by posiedzieć tam 40 minut i przejść się kolejny raz przez stare miasto, ale warto było. Teraz czas na nowe "marzenie" i nowy cel
Sukiennice w Krakowie, chyba w tej chwili jedno z dwóch miejsc w Krakowie, gdzie jeszcze króluje sztuka ludowa, drugi to Cepelia przy Placu Centralnym
Wydaje mi się, że autorka miała na myśli nie tyle ulubione, co sprawdzone przez nas i rzetelne (czytaj wypłacalne) firmy. Ona chce sprzedać i otrzymać zapłatę.
:) moje jest sprawdzone... we wspomnianym sklepiku zawsze kupuję Nieletnim jakiś drobiazg... i nigdy nie jestem tak jedynym kupującym :)
trudno mi powiedzieć coś na temat rzetelności firmy- widzę natomiast jak się rozwija... poszerza propozycje... poza rękodziełem ludowym można kupić miody, sery... i skoro to działa przez parę ładnych już lat, no to pewnie płacą swoim dostawcom :)
A próbowałaś sprzedawać na allegro?? Może warto spróbować? Trudno mi napisać gdzie dokładnie mogła byś sprzedawać ale może kwiaciarnie często idziemy kupić kwiat a takie rękodzieło too lepsze niż kwiatek.
Ze zbytem nie mamy żadnego problemu i z wypłacalnością też sobie doskonale dajemy radę, chodzi mi o sklepy z "duszą" do których przychodzą miłośnicy takich rzeczy. A jeżeli chodzi o kwiaciarnie-fajny pomysł :)
Cepelia jest w Bytomiu na ulicy Dworcowej
Z takimi rzeczami to problem bo nie ma takich sklepów z duszą jak piszesz czasem się zdaży kwiaciarnia bardziej florystyczna niż bukieciarska i tam czasami można kupić fajna ramkę na zdjęcia czy inne rękodziała ale jest to dość drogie i może dlatego mało tego a szkoda bo ja lubie takie rzeczy i chetnie bym kupiła ale finanse....
Tusiaczku, ja nie bardzo zorientowana jestem, co robicie?
Rzeżbimy ptaki :))
Ale te co fruwają i śpiewają :)))
No to seks-shopy odpadają :)
W Krakowie są galeryjki z takimi fajnymi rękodziełami. Na Rakowickiej i na Lubomirskiego. Tylko czy są wypłacalne? Nie wiem. Klientów mają dość sporo.
Ja jestem zakochany w sztuce kaszubskiej i kupuję bezpośrednio od artystów ludowych.
Sklep "Cepelia", ul. Długa 47 , tel. (058) 301-27-08 i ul. Jagiellońska 10H , tel. (058) 553-08-81