Forum

Zdrowie i uroda

Wkładki i podpaski anionowe-co sądzicie o tych produktach?

• Autor: monciakrk Data: 2010-05-03 14:28:39

Witam i mam pytanie co sadzicie o wkładkach i podpaskach anionowych czy oprócz tego że są chłonne maja własciwości zdrowotne?Czy któras z pań używała tych produktów?

• Autor: ewka63 Data: 2010-05-03 14:44:54

Witaj. Mam koleżankę, która rozprowadza te wkładki. Ja ich nie stosowałam, jednak koleżanki, które kupiły są zadowolone. Oprócz właściwości chłonnych, mają głównie działanie leczniczo-profilaktyczne (wg ulotki reklamowej). Wiem od koleżanek, że nie mają problemów z infekcjami. Starsze panie, które miały problem z trzymaniem moczu, też sobie chwalą działanie lecznicze. Ale to wiem od osób, które kupiły, ja nie używałam.
    Podobno są lekiem na wszelkie zło :)
    Nikomu nie zaszkodziły.

• Autor: kasiadzida Data: 2010-05-03 15:16:50

Wkładki i podpaski anionowe troszkę one kosztują :(

• Autor: ewka63 Data: 2010-05-03 15:18:03

Troszkę, to mało powiedziane :)

• Autor: caroline1983 Data: 2010-05-04 14:17:32

Moim zdaniem przereklamowane. Na ich stronie własciwie jest tylko taki marketingowy bełkot i nic więcej. Co do jonów ujemnych (anionów) to zadne odkrycie naukowe. Obok nich sa też jony dodatnie (kationy) i w przyrodzie istnieje równowaga między nimi. Poprostu jedne bez drugich nie moga istniec. A jak ktos nie wierzy to odsyłam do podręczników chemii z gimnazjum, a  najdalej z liceum.

• Autor: marlenkamała Data: 2012-05-12 15:58:04

No może i marketingowo to trochę przesadzone ale ja używam od dłuższego czasu, nie szkoda mi na coś co może pomóc i powiem szczerze, że na tą chwilę nie miałam żadnej infekcji odkąd używam ( jakiś rok) a uwierzcie że było ich wcześniej sporo:) 

Więc coś musi w nich być co nie jest chwytem marketingowym, ja tam wierzę w ich właściwości i polecam, zawsze można spróbować :)

• Autor: Lea2 Data: 2012-05-23 21:27:08

Ja już od wielu lat używam różnego rodzaju zwykłych wkadek higienicznych oddychających o różnych zapachach i nie mam żadnego problemu zdrowotnego. Nie widzę różnicy. To zwykły chwyt marketingowy i wyciąganie kasy od naiwnych. A działanie, to one mają takie same jak każde inne. Jeżeli jakiś produkt  stosuje się w celach leczniczych, to nie może on być używany non stop, a jedynie sporadycznie, W celach profilaktycznych to i owszem.

Przejdź do pełnej wersji serwisu