Dzisiaj chciałam przyjrzeć się bliżej innym stronom kulinarnym w necie.Zarejestrowałam się na kilku z nich i to co zobaczyłam to zgroza w moim odczuciu.Postanowiłam usunąć konto i kolejny wstrząs .Okazuje się ,że to bardzo trudne. Może ktoś z Was wie jak skutecznie usunąć się z gotujmy oraz moje gotowanie?
Byłam na tych stronach "przejazdem", bez logowania. Ale mi sie nie podobały. Z reguły nie rejestruję się tam gdzie mi się niepodoba. może napisz do "ichniejszych" adminów?
Z wielu stron nie da się usunąć konta. Radą jest nie korzystanie z danej strony przez pół roku. Automatycznie znika. Ja w ten sposób usunąłem konto w Naszej Klasie, WP i Onecie.
"Na gotujmy" zalogowałam się na prośbe jednej osoby. Fikcyjne konto wisi sobie i wisi.Jak piszą sami administratorzy nie ma możliwości usunięcia konta i takowe nie są usuwane.Zatem podnoszą ilość użytkowników pomimo,że sami zainteresowani zrezygnowali z uczestnmica.
Użytkownik bea39 napisał w wiadomości: > "Na gotujmy" zalogowałam się na prośbe jednej osoby. Fikcyjne konto wisi > sobie i wisi.Jak piszą sami administratorzy nie ma możliwości usunięcia > konta i takowe nie są usuwane.Zatem podnoszą ilość użytkowników > pomimo,że sami zainteresowani zrezygnowali z uczestnmica.
Na GOTUJMY jak zwykle kłamstwo za kłamstwem. Usuwają konta tylko niewygodne(!): moje dwa razy zostało usunięte, a tylko przepisy "zawłaszczone".
Podczas moich mizernych w skutki prób usunięcia się z gotujmy natrafiłam właśnie na Twoje perypetie z przywłaszczeniem sobie przez ową stronkę Twoich przepisów.Oj i nie spodobało mi się to bardzo,a dodatkowo jeśli chce się dokonać edycji własnego przepisu trzeba wyrazić zgodę na przesyłanie "śmieci"elektronicznych na pocztę. afe!
Nie zaglądaj na te strony i konto usunie się automatycznie-chyba po 6 miesiącach. Ja zaglądałam też "tu i ówdzie" ,ale WŻ najbardziej przypadło mi do gustu i jestem już ponad rok. Może dlatego,że jestem wielkim żarłokiem przemówiło by tu zastać...?
Dzięki za podpowiedzi.Wygląda na to,że trzeba będzie troszkę odczekać ,by samo konto wygasło. Jak to dobrze swoją drogą,że na WŻ jakieś bzdurne punkty nie są przyznawane za komentarze i dodawanie kolejnych znajomych,a wszystko po to, aby z kuchcika awansować na coś tam jeszcze bardziej groteskowego.
Użytkownik Czeslaw napisał w wiadomości: > Zniknie. Program jest tak skonstruowany, że jeśli użytkownik nie loguje > się przez 6 miesięcy to się automatycznie kasuje bez wiedzy > moderatorów.
Czesiu, nie jest tak na GOTUJMY, oni po prostu w taki sposób utrzymują statystyke ... wzrostową. Pisża co i nnego a fakty sa inne. Sam znam osoby które tam nie logowały się: jedna popnad 9 miesięcy, druga niecałe 8 i dalej są na tamtej stronie. ( To informacja i sprawdzona przed 10-ma minutami!!!). Tak samo chyba jest na Moje gotowanie.
Ja byłam na stronie,o ile dobrze pamiętam-moje gotowania i troche tam prześledziłam przepisy i zauważyłam,że są niektóre z WŻ.A i jeszcze jak zaczęłam sie po tej stronce poruszac to nie mogłam się tam odnaleźc-ani wiadomości prv napisac,dla mnie tam jest jakieś wszystko skomplikowane i jakiś tam panuje bałagan.A jeszcze wywnioskowałam,że tam odbywają się jakieś wyścigi we wstawianiu przepisów.Więc od razu ta stronka mi nie przypadła, nasze WŻ jest naprawdę odjazdowe i wszystko jest na miejscu,oby było tak dalej.Pozdrawiam.
Byłem na GOTUJMY ... pożegnano mnie ponieważ krytykowałem za bardzo bajzel jaki tam wprowadzono przez poprzednich właścicieli jak i tolerowany przez obecnych, po prostu za bylejakość strony.Bez żalu odszedłem, i ...za karę nastepnego dnia zostało konto usunięte(!!)...czyli można usunąć.
Z: Moje Gotowanie nie odszedłem ale na znak protestu lekceważenia przez Właścicieli/Redakcję, usunąłem wszystkie swoje przepisy, pisząc oczywiście Uzasadnienie moich poczynań, które zostało usunięte (przeniosłem sobie do Worda całosc tekstu nim go usunięto, jest to strona która wiele obiecuje zmian od chyba roku, a nic kompletnie nie robi ... zreszta wystarczy poczytać niektore działy i watki, faktem jest że idiotyczna pogoń za "punktowaniem" obnaza niejednokrotnie ... "gołębice". Na obu ww stronach podawałem zawsze (nie wiedząc jak i czy będę mógł wrócić na WŻ), że UCZYĆ SIE powinni od Włascicieli Wielkiego Żarcia administrowania stroną, a nie traktować swoich "dzieci" jak zło konieczne. Ktoś może pomysleć, że piszę teraz by siebie wybielić ... ale kazdy ma swoje zdanie i ma prawo do tego. Ja ... nie zmieniam zdania, na temat żadnej ze stron, a że i na naszej zdarzają się ... jakieś promile "niedociągnięć"... No cóż, jak mówią: ... błędów nie czyni, kto nic nie czyni ...
..."jak tam jest"? Nie wiem, bo zwabiłam się na reklamę, a kiedy okazało się, że trzeba płacić po prostu ograniczyłam się do konkursu :) Żeby coś więcej wiedzieć- mieć wgląd do przepisów całych trzeba wykupić dostęp.
Napisałam tam ,że są beznadziejni,a do kłótni nie mam zacięcia.Ktoś mi kiedyś powiedział,że ze mną nie ma "przyjemności"z kłótni,bo nie potrafię się porządnie wykłócić.
Użytkownik anneau napisał w wiadomości: > ...a może na tej stronie gotowanie -złam regulamin jakoś raz a skutecznie > na tyle, żeby Ci sami "podziękowali za współpracę" :) Nie trzeba łamać regulaminu, tam wystarczy dociekac prawdy, lub wytykac jakskrawe błędy, a miedzy innymi tolerowanie plagiatów, ba, wprowadzanych rownież przez właścicieli.
U mnie tak było. Drugi raz nie próbowałam bo się boje, że mi coś się do komputera wpakuje. Pod względem wirusów (nie tylko komputerowych)jestem panikara. Jednak zaryzykowałam i już jest wszystko ok.
I masz rację As. Ja też nikam z takich miejsc. Dobrze że napisałaś, bo tam nawet nie zglądnę. Nie każdy antywirus wykryje zagrożenie, z tego co wiem. Tylko te najlepsze programy antywirusowe.Ale i one czasem są bezsilne.
Dzisiaj chciałam przyjrzeć się bliżej innym stronom kulinarnym w necie.Zarejestrowałam się na kilku z nich i to co zobaczyłam to zgroza w moim odczuciu.Postanowiłam usunąć konto i kolejny wstrząs .Okazuje się ,że to bardzo trudne. Może ktoś z Was wie jak skutecznie usunąć się z gotujmy oraz moje gotowanie?
Byłam na tych stronach "przejazdem", bez logowania. Ale mi sie nie podobały. Z reguły nie rejestruję się tam gdzie mi się niepodoba. może napisz do "ichniejszych" adminów?
Z wielu stron nie da się usunąć konta. Radą jest nie korzystanie z danej strony przez pół roku. Automatycznie znika. Ja w ten sposób usunąłem konto w Naszej Klasie, WP i Onecie.
"Na gotujmy" zalogowałam się na prośbe jednej osoby. Fikcyjne konto wisi sobie i wisi.Jak piszą sami administratorzy nie ma możliwości usunięcia konta i takowe nie są usuwane.Zatem podnoszą ilość użytkowników pomimo,że sami zainteresowani zrezygnowali z uczestnmica.
Użytkownik bea39 napisał w wiadomości:
> "Na gotujmy" zalogowałam się na prośbe jednej osoby. Fikcyjne konto wisi
> sobie i wisi.Jak piszą sami administratorzy nie ma możliwości usunięcia
> konta i takowe nie są usuwane.Zatem podnoszą ilość użytkowników
> pomimo,że sami zainteresowani zrezygnowali z uczestnmica.
Na GOTUJMY jak zwykle kłamstwo za kłamstwem. Usuwają konta tylko niewygodne(!): moje dwa razy zostało usunięte, a tylko przepisy "zawłaszczone".
Podczas moich mizernych w skutki prób usunięcia się z gotujmy natrafiłam właśnie na Twoje perypetie z przywłaszczeniem sobie przez ową stronkę Twoich przepisów.Oj i nie spodobało mi się to bardzo,a dodatkowo jeśli chce się dokonać edycji własnego przepisu trzeba wyrazić zgodę na przesyłanie "śmieci"elektronicznych na pocztę. afe!
Nie zaglądaj na te strony i konto usunie się automatycznie-chyba po 6 miesiącach.
Ja zaglądałam też "tu i ówdzie" ,ale WŻ najbardziej przypadło mi do gustu i jestem już ponad rok.
Może dlatego,że jestem wielkim żarłokiem przemówiło by tu zastać...?
Dzięki za podpowiedzi.Wygląda na to,że trzeba będzie troszkę odczekać ,by samo konto wygasło. Jak to dobrze swoją drogą,że na WŻ jakieś bzdurne punkty nie są przyznawane za komentarze i dodawanie kolejnych znajomych,a wszystko po to, aby z kuchcika awansować na coś tam jeszcze bardziej groteskowego.
Problem w tym, że na tej drugiej stronie w regulaminie jest, że konto może zostać usunięte po 6 miesięcy. Obawiam się, że jednak nie zniknie.
Zniknie. Program jest tak skonstruowany, że jeśli użytkownik nie loguje się przez 6 miesięcy to się automatycznie kasuje bez wiedzy moderatorów.
Użytkownik Czeslaw napisał w wiadomości:
> Zniknie. Program jest tak skonstruowany, że jeśli użytkownik nie loguje
> się przez 6 miesięcy to się automatycznie kasuje bez wiedzy
> moderatorów.
Czesiu, nie jest tak na GOTUJMY, oni po prostu w taki sposób utrzymują statystyke ... wzrostową. Pisża co i nnego a fakty sa inne. Sam znam osoby które tam nie logowały się: jedna popnad 9 miesięcy, druga niecałe 8 i dalej są na tamtej stronie. ( To informacja i sprawdzona przed 10-ma minutami!!!).
Tak samo chyba jest na Moje gotowanie.
Ja byłam na stronie,o ile dobrze pamiętam-moje gotowania i troche tam prześledziłam przepisy i zauważyłam,że są niektóre z WŻ.A i jeszcze jak zaczęłam sie po tej stronce poruszac to nie mogłam się tam odnaleźc-ani wiadomości prv napisac,dla mnie tam jest jakieś wszystko skomplikowane i jakiś tam panuje bałagan.A jeszcze wywnioskowałam,że tam odbywają się jakieś wyścigi we wstawianiu przepisów.Więc od razu ta stronka mi nie przypadła, nasze WŻ jest naprawdę odjazdowe i wszystko jest na miejscu,oby było tak dalej.Pozdrawiam.
Byłem na GOTUJMY ... pożegnano mnie ponieważ krytykowałem za bardzo bajzel jaki tam wprowadzono przez poprzednich właścicieli jak i tolerowany przez obecnych, po prostu za bylejakość strony.Bez żalu odszedłem, i ...za karę nastepnego dnia zostało konto usunięte(!!)...czyli można usunąć.
Z: Moje Gotowanie nie odszedłem ale na znak protestu lekceważenia przez Właścicieli/Redakcję, usunąłem wszystkie swoje przepisy, pisząc oczywiście Uzasadnienie moich poczynań, które zostało usunięte (przeniosłem sobie do Worda całosc tekstu nim go usunięto, jest to strona która wiele obiecuje zmian od chyba roku, a nic kompletnie nie robi ... zreszta wystarczy poczytać niektore działy i watki, faktem jest że idiotyczna pogoń za "punktowaniem" obnaza niejednokrotnie ... "gołębice".
Na obu ww stronach podawałem zawsze (nie wiedząc jak i czy będę mógł wrócić na WŻ), że UCZYĆ SIE powinni od Włascicieli Wielkiego Żarcia administrowania stroną, a nie traktować swoich "dzieci" jak zło konieczne.
Ktoś może pomysleć, że piszę teraz by siebie wybielić ... ale kazdy ma swoje zdanie i ma prawo do tego. Ja ... nie zmieniam zdania, na temat żadnej ze stron, a że i na naszej zdarzają się ... jakieś promile "niedociągnięć"... No cóż, jak mówią: ... błędów nie czyni, kto nic nie czyni ...
Skoro pi9szecie o innych stronach to czy ktoś miał konto na mniam mniam tak jest płatne kiedyśmnie kusiło ale jak na razie mi przeszło.
...a ja na mniammniamie wygrałam...kulę do kąpieli za komentarz wałka :DD
..a jak tam jest na mniamniamie?
...a może na tej stronie gotowanie -złam regulamin jakoś raz a skutecznie na tyle, żeby Ci sami "podziękowali za współpracę" :)
..."jak tam jest"? Nie wiem, bo zwabiłam się na reklamę, a kiedy okazało się, że trzeba płacić po prostu ograniczyłam się do konkursu :)
Żeby coś więcej wiedzieć- mieć wgląd do przepisów całych trzeba wykupić dostęp.
Hehe czyli wałek wzbogacił Cię o kulę do kąpieli.
Też osobiście nie płaciłabym za możliwość wglądu w coś co można mieć bezpłatnie.
...zdaje się, że mniam jest spowinowacona z jedną z krakowskich restauracji
no tak...tym bardziej, że <tu cicho sza, bo jeszce mi odbiora wygraną> ...nigdy tego wałka nie miałam w rękach...puściłam wodzę fantazji!
ooo tak przy wałku można sobie pomarzyć i nie tylko...
Napisałam tam ,że są beznadziejni,a do kłótni nie mam zacięcia.Ktoś mi kiedyś powiedział,że ze mną nie ma "przyjemności"z kłótni,bo nie potrafię się porządnie wykłócić.
Użytkownik anneau napisał w wiadomości:
> ...a może na tej stronie gotowanie -złam regulamin jakoś raz a skutecznie
> na tyle, żeby Ci sami "podziękowali za współpracę" :)
Nie trzeba łamać regulaminu, tam wystarczy dociekac prawdy, lub wytykac jakskrawe błędy, a miedzy innymi tolerowanie plagiatów, ba, wprowadzanych rownież przez właścicieli.
Z ciekawości chciałam wejść na te konta bez zarejestrowania i jak weszłam do gotujmy to antywirus krzyknął mi, że coś tam jest.
No nie przesadzaj, gotujmy jest bezpieczną stroną:) a antywirus nie raz dostaje kręćka i krzyczy na bezpieczne strony:)
U mnie tak było. Drugi raz nie próbowałam bo się boje, że mi coś się do komputera wpakuje. Pod względem wirusów (nie tylko komputerowych)jestem panikara. Jednak zaryzykowałam i już jest wszystko ok.
I masz rację As. Ja też nikam z takich miejsc. Dobrze że napisałaś, bo tam nawet nie zglądnę. Nie każdy antywirus wykryje zagrożenie, z tego co wiem. Tylko te najlepsze programy antywirusowe.Ale i one czasem są bezsilne.