Forum

Rozmowy wolne i frywolne

allegro-ubranka-prać?

• Autor: aleczka Data: 2010-05-04 08:34:36

Witajcie.Mam takie pytanie-czy odświeżać ubranka przed wystawieniem na allegro?Uzbierała mi sie mega paka po Jadze i chciałabym wystawic(sprzedawałam juz z powodzeniem ubranka po niej)...czy uprać je przed aukcją ,czy zostawić to mamie która kupi(i tak pewnie będzie prała:-)?Ubranka są czyste tylko tyle ,że leżały w szafie:-)

• Autor: mysha2006 Data: 2010-05-04 08:50:25

Jeżeli są czyste i nie mają żadnego dziwnego "zapaszku" to nie musisz :)

• Autor: skopolendra Data: 2010-05-04 08:58:43

Mysle, ze nie prac.kazdy kto kupi napewno i tak je upierze.Zbedna robota:)

• Autor: aleczka Data: 2010-05-04 08:59:51

piore w żelu persil i płuczę w lenorze(niemieckie),zapaszku nie maja co najwyżej z detergentów:-)

• Autor: aloalo Data: 2010-05-04 09:24:20

Ja bym nie prała. Jeśli są czyste, to nie mam sensu, bo i tak każda mama będzie je prała ponownie. Przynajmniej ja bym tak zrobiła :))

Mam natomiast pytanie, skoro sprzedawałaś już na Allegro ciuszki, w jaki sposób zrobić, żeby umieścić większą ilość zdjęć? Trzeba mieć specjalny program? Czy laik komputerowy nie znający języka html ( czyli ja) da sobie radę?

Też mam masę ciuszków po synku. Na pewno jest lepiej pokazać każdy ciuch osobno a nie wszystko "na kupie". Jak to się robi?

Z góry dzięki za sugestie :)

• Autor: aleczka Data: 2010-05-04 09:47:21

hehe..pytał ślepy ślepego:-)))))mój TŻ  umieszcza mi fotki-oczywiście przeskalowane i obrobione w gimpie,na swoim serwrze-wtedy mogę dać dużą ilość zdjęć.Potem robię opis ubranek (też na jakimś ustrojstwie(???)-mogę dopytać dokładnie:-)i w allegro umieszczam te linki(czy co to tam jest:-)i mam wielką aukcje z opisami i zdjęciami:-)

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-05-04 10:17:57

Ja bym proponowała przeplukać ciuszki jednak jak coś leży dłuyżysz czas w szafie to się trochę zakurzy. A z tego co widze na aukcjach to ciuszki są na pewno prane prasowane wydmuchane. Sprzedaż idzie bardzo kiepsko. Jest zbyt tylko na wybrane marki i rodzaje ciuszków. Ja już nie sprzedaje wydaje lub zamieniam na coś innego z ciężkim serce ale cóz opłaty allegro zjadały większość zysku.

• Autor: aleczka Data: 2010-05-04 11:25:13

ja zawsze wystawiam w dobrej cenie(np.50 szt.za 60 zł...a jak przekroczy daną granicę to opłata za przesyłkę pół ceny:-)mamy ubranka ładne,markowe,zadbane(w większości założone dwa,trzy razy)....lubie sprzedawać na allegro-chociaż ostatnio więcej kupuję:-)

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-05-04 13:53:50

I za ile sprzedajesz?? Może warto się skusić.

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-05-04 15:41:15

Oczywiście chodzi mi o cenę końcową bo jeśli 50 szt za 60 zł, to za bezcen bo to ciuszek wychodzi coś ok złotówki.

• Autor: as Data: 2010-05-04 10:30:18

Ja mam bardzo dużo ubranek z dzieci ale jestem chyba jakaś nienormalna bo strasznie szkoda mi się ich pozbyć. Co do prania nie mam pojęcia. Jak ja kupiła bym używane ciuch na allegro to na pewno był je u siebie wyprała. Jak dzieci były niemowlakami to nawet nowe ubrania ze sklepu przed pierwszym ubraniem prałam.

• Autor: aggusia35 Data: 2010-05-04 11:10:46

Ja bym nie prała jak są czyste i tak je ktoś upierze

• Autor: jaska2503 Data: 2010-05-04 12:05:31

Wystawiam na allegro i już.Ewentualnie jak ktoś kupi to proponuję ich przepranie(można dogadać się emailem) i po kłopocie.Też kupuję i sprzedaję(tu raczej syn) na allegro i mam to szczęście,że z osobami  z którymi miałam doczynienie można znakomicie się dogadać(pisząc )

• Autor: as Data: 2010-05-04 12:36:11

Mój mąż też powiedział, że i tak normalna mama wypierze kupione używane ubrania więc nie musisz prać skoro były kiedyś wyprane i schowane.  Od siebie dodam, że jeżeli masz zwyczaj informować mailem, że towar został wysłany to dopisać, że ubranka lepiej wyprać przed założeniem.

• Autor: Olciaa Data: 2010-05-04 13:04:15

podopowiem jako kupująca( takze ubranka dla dziecka) zamawialam od kilku osob na allegro jedne przychodzily uprane inne nie, oczywiscie przyjemniej dostawalo sie te uprane i uprasowane jednak i tak wrzucalam je do pralki a potem sama prasowalam wiec mysle ze zbedne bedzie ponoszenie kosztów zwiazanych z praniem i tak kazda(bynajmniej tak mi sie wydaje) mama wypierze po swojemu.mozesz zaznaczyc w aukcji ze ubranka czyste jednak długo leżały w szafie.

• Autor: aleczka Data: 2010-05-04 13:13:15

no własnie,tak zrobię:-)

• Autor: Scooby Data: 2010-05-04 16:32:54

Uważam,że jak te ubranka są czyste i nie mają brzydkiego zapaszku to wystarczy,że je wywietrzysz i będzie okey.

• Autor: lexi27 Data: 2010-05-04 18:52:39

Osobiście jeśli cos kupuję z ciuszków na allegro to zawsze piorę.  

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-05-04 20:39:11

Ja również piorę ale mimo wszystko o ile milej dostaje się czyściutkie świerze i pachnące ubranka. :)

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2010-05-05 13:31:02

Oczywiscie ,ze lepiej dostac uprane i pachnace,ale aleczka tak jak mowila daje bardzo niska cene,np.za 50szt-60zl-to prawie jak darmo komus oddac,a jeszcze ponosic koszt prania i prasowania to juz w sumie doklada do interesu,zamiast miec jakakolwiek korzysc.Jesli ubranka byly wczesniej uprane,nie pralabym ich po raz drugi,syzyfowa praca,osoba ktora je dostanie i tak na pewno bedzie je prala jeszcze raz.

Przejdź do pełnej wersji serwisu