Forum

Kuchenne porady

pękający sernik

  • Autor: wiki020 Data: 2010-05-04 23:39:35

    czemu sernik pęka i co zrobić żeby temu zapobiec

  • Autor: Czeslaw Data: 2010-05-05 04:55:22

    Chyba masz za gorący piekarnik. Zanim wyrośnie robi się skorupka która pęka przy rośnięciu sera. To taka moja teoria.

  • Autor: ewka63 Data: 2010-05-05 13:09:33

    Może ze mną cos nie tak, ale ja najbardziej lubię sernik, chleb, babkę jak po upieczeniu pęknie. Najbardziej mi wtedy smakują. Parówki zresztą też.

  • Autor: anneau Data: 2010-05-05 13:35:22

    ...i peknięty chlebuś :) Na dodatek sprzedają taki jako "wybrakowany" po 80gr za bochenek! Czy ludzie nie wiedzą, co dobre ;)
    Ja mówię na taki '"chleb z otwartą paszczą"

  • Autor: ewka63 Data: 2010-05-05 13:45:14

    Znaczy, że nie jest ze mna tak źle :)

  • Autor: ilonar2301 Data: 2010-05-05 15:30:34

    Mój też czasami pęka, ale jakoś się tym nie martwię :)

  • Autor: Glumanda Data: 2010-05-05 16:05:01

    A ja slyszalam, ze tylko taki pekniety sernik jest dobrze wyrosniety i wypieczony i smakuje najlepiej. Lepiej niz w cukierniach, sztywne i wygladajace jak z betonu.. bynajmniej w Niemczech tak jest... :/

  • Autor: monique21 Data: 2010-05-05 18:15:11

    mi zawsze pęka i zawsze wtedy jest pyszny! :)

  • Autor: anneau Data: 2010-05-05 19:15:00

    ale ale! Jak się wybrzusza i pęka to nie ma problemu że opada. Bo jak padnie to sam się wyrównuje ;)

Przejdź do pełnej wersji serwisu