...i peknięty chlebuś :) Na dodatek sprzedają taki jako "wybrakowany" po 80gr za bochenek! Czy ludzie nie wiedzą, co dobre ;) Ja mówię na taki '"chleb z otwartą paszczą"
A ja slyszalam, ze tylko taki pekniety sernik jest dobrze wyrosniety i wypieczony i smakuje najlepiej. Lepiej niz w cukierniach, sztywne i wygladajace jak z betonu.. bynajmniej w Niemczech tak jest... :/
czemu sernik pęka i co zrobić żeby temu zapobiec
Chyba masz za gorący piekarnik. Zanim wyrośnie robi się skorupka która pęka przy rośnięciu sera. To taka moja teoria.
Może ze mną cos nie tak, ale ja najbardziej lubię sernik, chleb, babkę jak po upieczeniu pęknie. Najbardziej mi wtedy smakują. Parówki zresztą też.
...i peknięty chlebuś :) Na dodatek sprzedają taki jako "wybrakowany" po 80gr za bochenek! Czy ludzie nie wiedzą, co dobre ;)
Ja mówię na taki '"chleb z otwartą paszczą"
Znaczy, że nie jest ze mna tak źle :)
Mój też czasami pęka, ale jakoś się tym nie martwię :)
A ja slyszalam, ze tylko taki pekniety sernik jest dobrze wyrosniety i wypieczony i smakuje najlepiej. Lepiej niz w cukierniach, sztywne i wygladajace jak z betonu.. bynajmniej w Niemczech tak jest... :/
mi zawsze pęka i zawsze wtedy jest pyszny! :)
ale ale! Jak się wybrzusza i pęka to nie ma problemu że opada. Bo jak padnie to sam się wyrównuje ;)