Forum

Kuchenne porady

strogonow- czym zastąpić polędwicę wołową?

• Autor: 3porzeczki Data: 2010-05-05 22:33:31

Wiadomo, koszmarnie droga. Macie jakiś pomysł, co bedzie równie dobre? Gotować mogę dłużej, to nie problem, bo potrawę przygotuję co najmniej dzień wcześniej

• Autor: as Data: 2010-05-05 22:36:39

Wiem, że niektórzy napiszą, że to profanacja ale ja strogonowa gotuję z piersi kurczaka lub udźca z indyka bez kości bo zależy mi na szybkości. Makłowicz miał strogonowa z dziczyzny chyba.

• Autor: Anovi Data: 2010-05-05 22:46:47

Nie napisałaś Boeuf Strogonow to nie musi być z wołowiny :) Czasem robię z polędwiczki wieprzowej :)

• Autor: Ania86y Data: 2010-05-05 22:57:31

A ja robie ze schabu polecam.

• Autor: 84chili84 Data: 2010-05-06 00:00:43

a ja polecam Ci ten przepis:
    http://wielkiezarcie.com/recipe32463.html

• Autor: balbisia19 Data: 2010-05-06 13:36:57

Witaj,
    ja też proponuje albo poledwiczki wieprzowe, albo zeby było jeszcze taniej schabik. Sama też tak robię, i chyba bardziej smakuje mi nawet ten ze schabu :))

• Autor: agik Data: 2010-05-07 06:16:49

Daj mieso jakie, masz ;)
    Jak masz wyrobionych gości- to po prostu nazwij odpowiednio danie.
    jeśli wykorzystasz mieśao drobiowe- to się nazywa frykas z kurczka, indyka ( wszystkie inne składniki- jak do strogonowa z polędwicy wołowej)
    Mozęsz zrobić tez smaczną potrawkę z łoaptki wiperzowej, szynki, polędwiczki- powiedz, ze to ala stogonow wieprzowy ;)
    Mozesz zrobic też całą potrawę jak klasyczny stogonow- tylko polędwicę wolową ( faktycznie koszmarnie drogą!!!) zastapić kulkami z mieśa wołowego, albo nawet wiperzowego i ( ciągle myślę o tych kulinarnie wyrobionych gościach) powiedzieć, że to impresja na temat strogonowa.
    Powodzenia :)

• Autor: bbetty Data: 2010-05-13 21:20:56

Boeuf stroganow musi być z polędwicy wołowej....Chyba, że to jest potrawa z wersji ala.....Ja polecam zastąpić innym mięsem wołowym. Polecam ligawę.....może być też udziec....Ale drób i wieprzki....ze stroganowem mają niewiele wspólnego....

• Autor: tineczka Data: 2010-05-13 22:12:06

Wlasnie, nawet z kielbasy mozna cos a la, tylko po co nazywac to cos "stroganowem"???? Nie stac , to nie gotowac. Raz w zyciu kazdego stac na orginalne danie obojetnie jak drogie sa skladniki. Raz w zyciu mozna sobie zrobic frajde i sprobowac :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu