Wiadomo, koszmarnie droga. Macie jakiś pomysł, co bedzie równie dobre? Gotować mogę dłużej, to nie problem, bo potrawę przygotuję co najmniej dzień wcześniej
Wiem, że niektórzy napiszą, że to profanacja ale ja strogonowa gotuję z piersi kurczaka lub udźca z indyka bez kości bo zależy mi na szybkości. Makłowicz miał strogonowa z dziczyzny chyba.
Witaj, ja też proponuje albo poledwiczki wieprzowe, albo zeby było jeszcze taniej schabik. Sama też tak robię, i chyba bardziej smakuje mi nawet ten ze schabu :))
Daj mieso jakie, masz ;) Jak masz wyrobionych gości- to po prostu nazwij odpowiednio danie. jeśli wykorzystasz mieśao drobiowe- to się nazywa frykas z kurczka, indyka ( wszystkie inne składniki- jak do strogonowa z polędwicy wołowej) Mozęsz zrobić tez smaczną potrawkę z łoaptki wiperzowej, szynki, polędwiczki- powiedz, ze to ala stogonow wieprzowy ;) Mozesz zrobic też całą potrawę jak klasyczny stogonow- tylko polędwicę wolową ( faktycznie koszmarnie drogą!!!) zastapić kulkami z mieśa wołowego, albo nawet wiperzowego i ( ciągle myślę o tych kulinarnie wyrobionych gościach) powiedzieć, że to impresja na temat strogonowa. Powodzenia :)
Boeuf stroganow musi być z polędwicy wołowej....Chyba, że to jest potrawa z wersji ala.....Ja polecam zastąpić innym mięsem wołowym. Polecam ligawę.....może być też udziec....Ale drób i wieprzki....ze stroganowem mają niewiele wspólnego....
Wlasnie, nawet z kielbasy mozna cos a la, tylko po co nazywac to cos "stroganowem"???? Nie stac , to nie gotowac. Raz w zyciu kazdego stac na orginalne danie obojetnie jak drogie sa skladniki. Raz w zyciu mozna sobie zrobic frajde i sprobowac :)
Wiadomo, koszmarnie droga. Macie jakiś pomysł, co bedzie równie dobre? Gotować mogę dłużej, to nie problem, bo potrawę przygotuję co najmniej dzień wcześniej
Wiem, że niektórzy napiszą, że to profanacja ale ja strogonowa gotuję z piersi kurczaka lub udźca z indyka bez kości bo zależy mi na szybkości. Makłowicz miał strogonowa z dziczyzny chyba.
Nie napisałaś Boeuf Strogonow to nie musi być z wołowiny :) Czasem robię z polędwiczki wieprzowej :)
A ja robie ze schabu polecam.
a ja polecam Ci ten przepis:
http://wielkiezarcie.com/recipe32463.html
Witaj,
ja też proponuje albo poledwiczki wieprzowe, albo zeby było jeszcze taniej schabik. Sama też tak robię, i chyba bardziej smakuje mi nawet ten ze schabu :))
Daj mieso jakie, masz ;)
Jak masz wyrobionych gości- to po prostu nazwij odpowiednio danie.
jeśli wykorzystasz mieśao drobiowe- to się nazywa frykas z kurczka, indyka ( wszystkie inne składniki- jak do strogonowa z polędwicy wołowej)
Mozęsz zrobić tez smaczną potrawkę z łoaptki wiperzowej, szynki, polędwiczki- powiedz, ze to ala stogonow wieprzowy ;)
Mozesz zrobic też całą potrawę jak klasyczny stogonow- tylko polędwicę wolową ( faktycznie koszmarnie drogą!!!) zastapić kulkami z mieśa wołowego, albo nawet wiperzowego i ( ciągle myślę o tych kulinarnie wyrobionych gościach) powiedzieć, że to impresja na temat strogonowa.
Powodzenia :)
Boeuf stroganow musi być z polędwicy wołowej....Chyba, że to jest potrawa z wersji ala.....Ja polecam zastąpić innym mięsem wołowym. Polecam ligawę.....może być też udziec....Ale drób i wieprzki....ze stroganowem mają niewiele wspólnego....
Wlasnie, nawet z kielbasy mozna cos a la, tylko po co nazywac to cos "stroganowem"???? Nie stac , to nie gotowac. Raz w zyciu kazdego stac na orginalne danie obojetnie jak drogie sa skladniki. Raz w zyciu mozna sobie zrobic frajde i sprobowac :)